Maria Lindblad stopper karrieren

Kategorier

Maria Lindblad på sidelinjen under kvindeseniors fodboldtræning efter egen genoptræning i styrkelokalet.

Foto: FCN

Siden Maria Lindblad kom til FC Nordsjælland, er det desværre kun blevet til henholdsvis en halvleg i både en træningskamp og en turneringskamp, da hun har været skadesramt i størstedelen af opholdet. Nu har hun valgt at indstille karrieren.

Maria Lindblad flyttede fra Fortuna Hjørring til FC Nordsjælland i sommeren 2019. Det er desværre kun blevet til 45 minutters spilletid henholdsvis i en træningskamp og i en turneringskamp for FC Nordsjælland.

I 2017 fik Maria en korsbåndsskade under en turneringskamp, og måtte derfor se sig ude i et år. Efter et år med en knæoperation og genoptræning, var hun tilbage på træningsbanen. Lykken var dog kort, da hun kort efter rev samme korsbånd over igen, og måtte se frem til at starte forfra med genoptræningen.

Efter endnu en knæoperation i samme knæ, har de seneste to år stået på genoptræning. Under genoptræningen har Maria været så uheldig at få endnu en knæskade. Denne gang en meniskskade i det andet knæ.

Maria blev for en måneds tid siden opereret for hendes meniskskade, men hun har efterfølgende valgt at indstille karrieren som 25-årig på grund af en overbelastning i det knæ, hvor Maria har haft sine korsbåndsskader.

– Det var forfærdeligt at tage denne her beslutning. Jeg føler, at jeg står i en livskrise, hvor min identitet forsvinder. Så det er klart, at jeg har aldrig været så ked af det, som jeg er nu.

– Jeg skylder alle i- og omkring klubben en stor tak. Jeg har fra dag ét følt mig velkommen og mærket jeres støtte gennem hele min tid i klubben.

– En fodboldspillers værste mareridt er vel at skulle indstille sin karriere på grund af skader. Dette er desværre realiteten for mit vedkommende.

– Jeg håber, at når jeg er kommet mig over hele situationen, at jeg vil være til at finde i klubben igen. Forhåbentlig et andet sted end i fitness. Stor tak til holdet og til pigerne, afslutter Maria Lindblad.

Cheftræner, Brian Sørensen, som var med til at hente Maria til klubben, er personligt meget ked af situationen.

– Det er drøn ærgerligt for både Maria og holdet. Jeg ved, hvor meget hun havde glædet sig til at komme tilbage på fodboldbanen igen.

– Det er ærgerligt, at det er den gamle skade, som skal stoppe karrieren, eftersom det er blevet overbelastet på grund af meniskskaden i det andet knæ. Så ja, det er super ærgerligt, at en af Danmarks bedste målmænd skal stoppe tidligt.

– Jeg var jo med til få hende til klubben og hjælpe hende i gang. Så personligt er jeg også meget ked af over, at hun stopper karrieren, også fordi jeg har kendt hende i over 10 år.

– Jeg ønsker hende al held og lykke med fremtiden, og jeg håber hende kun det bedste, afslutter Brian Sørensen.

Sportslig ansvarlig for kvindefodbold i FC Nordsjælland, Mikkel Hemmersam, er også meget ked af situationen.

– Det er meget trist og ærgerligt, når en så dygtig og dedikeret spiller som Maria skal ligge støvlerne på hylden i en så tidlig alder.

– Marias tid i klubben har været præget meget af skader, men hun har altid bidraget med en kæmpe gejst og været meget vigtig for truppen. Hun har givet rigtig meget til vores klub på trods af, at hun ikke har spillet så meget, som vi havde håbet på.

– Jeg vil ønske Maria al held og lykke, og hun er altid velkommen i FC Nordsjælland i fremtiden. Hun har efterladt et meget godt personligt indtryk her i klubben. Jeg håber at se hende snart igen, afslutter Mikkel Hemmersam.

Vi takker Maria Lindblad for alt, hvad hun har bidraget med, og ønsker hende held og lykke med fremtiden!