Kamaldeen: Alt jeg vil, er at hjælpe holdet

Kategorier

FC Nordsjællands Kamal-Deen Sulemana (10) set i 3F Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og Vejle BK i Right to Dream Park d. 08.11.2020.

Foto: Gonzales Foto / Dejan Obretkovic

I gårsdagens uafgjorte hjemmekamp mod Vejle B fik Kamaldeen Sulemana endnu engang muligheden for at prøve kræfter med 9’er-positionen. Overgangen fra kantspiller til central angriber vidner, ifølge Kamal, både om hans egen dynamik og måden, FCN udvikler unge spillere på. Her fortæller han om positionsændringen og kampen i går.

Kamaldeen Sulemana tørnede i sidste sæson af 3F Superligaen primært ud som venstre wing, men i de sidste to kampe er han startet inde som 9’er.

Det gjorde han senest i gårsdagens opgør mod Vejle B i Right to Dream Park, der desværre endte med et 1-1 resultat. En skuffende præstation, mente cheftræner Flemming Pedersen, hvilket Kamal er enig i. 

– Det var en dårlig dag. Det er den bedste måde, jeg kan beskrive det på. Sådan er fodbold nogle gange. Den ene dag går det godt, den anden dag går det som mod Vejle, siger vores nummer 10.

– Vi var ikke så gode på bolden, som vi gerne ville være. Det gælder også vores pres, hvis vi sammenligner med sidste kamp mod FC Midtjylland. 

– Præstationen var ikke, som vi gerne ville have det. Det er skuffende for mig, fordi jeg gerne ville have været bedre til at hjælpe mine holdkammerater.

Skuffelsen oven på den svære kamp har fået Kamal til at tænke over, hvordan han frem mod næste kamp kan hjælpe holdet. 

– Når det går let, er det nemmere at vise sig frem, men det er i kampe som i går, at jeg skal steppe op. Det burde jeg have gjort, siger angriberen.

– Alt jeg vil, er at hjælpe holdet. Hvis du hjælper holdet på vej mod et fælles mål, så vil du automatisk opfylde dine egne mål. 

– Hvis du ser det på den måde, så vil du gøre alt for holdet. Derfor tænker jeg ikke over mine egne ambitioner, men mere over holdets ambitioner.

Vi fik ellers en fremragende start på kampen i går, da Mikkel Rygaard scorede fra 11-meter-pletten efter blot fire minutter. Det var Kamal, der fra sin nye position som angriber, tiltvang sig straffesparket. 

– Der var en mulighed for at stikke afsted, så jeg lavede et dybdeløb, hvor jeg fik et straffespark, siger angriberen

– Det var en god start for os. Jeg følte, at vi var dér og kunne score flere mål. Men tingene ændrede sig, og de kom hurtigt tilbage i kampen. 

– Når man har en dårlig dag på bolden, som vi havde i går, så er det svært, når Vejle presser, som de gør. På en god dag kunne vi godt have spillet os igennem dem.

Som ungdomsspiller har Kamal flere gange prøvet at spille 9’er, men med tiden udviklede han sig til at være kantspiller. Det er en erfaring, som han drager fordel af nu. 

– Det er selvfølgelig anderledes at spille på 9’er-positionen mod Superliga-holdene, men jeg kan trækker på min tidligere erfaring. Så jeg synes, at det er lettere at tilpasse mig, siger han.

– Som angriber har jeg muligheden for at bevæge mig rundt i forskellige områder, finde pladsen og skabe chancer for holdet. 

– Det viser, hvor dynamisk jeg kan være. Det elsker jeg. Så kan jeg gøre det, jeg gør bedst. 

Det er netop friheden på banen, som Kamal mener er vigtig for ham. Og på det punkt er der forskel på, hvilke muligheder de forskellige positioner giver ham. 

– Som left winger bliver jeg normalt ude i siden mellem modstanderens midterforsvar og back. Der synes jeg, at friheden er mere begrænset, siger Kamal. 

– Når jeg spiller falsk 9’er, så har jeg muligheden for at bevæge mig rundt som 8’er, 10’er eller kantspiller. Det betyder, at jeg kan finde de steder på banen, som er fordelagtige for mig. 

– Jeg vil selvfølgelig ikke komme i lige så mange én-mod-én situationer, men jeg tror, at der er endnu flere chancer, når jeg kan vende rundt. Så har jeg flere muligheden for at spille mine holdkammerater. 

Den positionelle udvikling, som Kamal har været igennem, er også set før hos truppens øvrige spillere. Her kan blandt andet Martin Frese, Mohammed Diomande og Francis Abu nævnes, der alle kan gøre sig gældende flere steder på banen.

– Det viser, hvordan FC Nordsjælland udvikler unge spillere til forskellige positioner. Når de skifter til andre klubber og får en ny position, så er de klar. 

– Man kan allerede nu se, hvordan forskellige spillere på holdet kan spille forskellige positioner.

– Det er godt for udviklingen. Du ved aldrig, hvilken position du skal spille. Så hvis du kan spille mange forskellige, er det en klart fordel. 

I den kommende weekend er der landskampspause, hvilket betyder, at der ikke spilles nogle 3F Superliga-kampe. Kamal og resten af holdet kan til gengæld se frem til torsdag, hvor de i Sydbank Pokalen skal møde Hvidovre IF klokken 19.00.