Jaxe efter storsejr: Det var helt surrealistisk

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic

Jublen i Right to Dream Park ville ingen ende tage, da vi i går vandt hele 4-1 over de forsvarende danmarksmestre fra FC Midtjylland. Vores midtbaneslider, Jacob Steen Christensen, var med fra start igen og fortæller her blandt andet om sin rolle i storsejren.

“Fight like Tigers” 

Det stod der skrevet med rødt på fansenes banner inden vores kamp mod de forsvarende danmarksmestre og Champions League-deltagere fra FC Midtjylland. Det må man sige, at vi gjorde. For efter 90 minutters spil kunne vi ovenpå en fantastisk holdpræstation med fire mål fejre tre flotte point på kontoen. 

– Det er en virkelig god følelse, jeg står med nu her efter kampen. Det var en virkelig god holdperformance, siger Jacob Steen Christensen.

– Det er langt tid siden, at jeg har mærket, at vi var så glade i omklædningen efter kamp. Folk skreg, råbte og dansede mere end de plejer, når vi får en sejr. Så man kan godt se, at sejren betød ekstra meget.

– Kampen i dag giver et kæmpe boost. Det viser, at vi godt kan være med på det niveau, i og med at vi slår et Champions League-hold. Det skal man lige have i baghovedet. 

Cheftræner Flemming Pedersen var efter kampen enormt begejstret for, hvordan holdet fulgte gameplanen. Allerede fra første fløjt satte vi midtjyderne under pres, hvilket efter blot 11 minutters spil gav Abu Francis muligheden for at bringe os i front. Det var især i presspillet, at Jaxe spillede en vigtig rolle.

– I presset skulle vi smadre dem med intensitet og gå helt op i flæsket på dem, siger vores nummer 6.

– Min rolle var, som det tit er, at arbejde stenhårdt. Vi arbejder rigtig meget inde centralt med, at vi skal vinde vores dueller, lave frispark og gå til den. Det var noget af det, som jeg forsøgte at lykkedes med i dag. 

– Jeg har det fint med at lave det beskidte arbejde, løbe for de andre og gøre dem bedre. Man kan se, at når holdet udfylder deres rolle, så er det nemmere for vores individualister. 

I vores seneste to Superliga-opgør mod Randers FC og AC Horsens har Jaxe måtte se til ude fra bænken. Det har dog ikke slået den unge midtbanespiller ud, der var glad for igen at være blandt de 11 startende.

– Det har været hårdt, men jeg har altid lært, at man skal holde næsen lige i sporet og vente på sin chance, siger midtbaneslideren.

– Og så når man får chancen, skal man gøre alt for at være klar. Det håber jeg, at jeg fik vist, at jeg var i dag. 

Det var en utrolig bevægelighed, som Jaxe i samarbejde med både Kof og Rylle viste i gårsdagens kamp, hvilket gjorde det svært for FCM-spillerne at følge med. 

– Vi var meget dynamiske i vores positioner både i presset og med bolden. Jeg er vild med den fleksibilitet, som gør det muligt for én at vandre lidt rundt på banen, siger Jacob Steen Christensen.

– Jeg tror, at det er svært for modstanderen, når vi roterer så meget i positionerne og kender vores rolle, lige meget hvor vi spiller på banen. 

Efter 34 minutters spil reducerede FC Midtjylland ved Andreas Dreyer, men kort før pausen bragte Francis Abu os igen foran på et fantastisk mål. Vores måljagt fortsatte i anden halvleg, hvor Martin Frese scorede til 3-1, mens Kamal lukkede kampen med sit mål i det 70. minut. 

Ti minutter senere fik Jaxe en velfortjent pause, da han blev skiftet ud til fordel for Isaac Atanga. Fra sidelinjen kunne midtbanespilleren se sine holdkammerater hive sejren hjem. 

– På bænken tænkte jeg ikke så meget på min egen præstation. Jeg var bare helt høj over, at vi var foran 4-1, fordi det var helt surrealistisk, siger Jaxe.

–  Det, vi skal tage med fra i dag, er, hvor modne vi er blevet i vores spil. Vi er blevet gode til at lave frispark og lukke godt af dernede bagfra. ‘

På trods af det utrolig flotte resultat og de fire scoringer, som du kan se HER, mener Jaxe, at der stadig er noget at forbedre:

– I dag synes jeg, at vi skal være bedre til at score på vores chance. Selvom kampen endte 4-1, så føler jeg stadig, at vi brænder nogle virkelig store muligheder, siger Jacob Steen Christensen.

– Nogle gange får man ikke så mange chancer, og så de skal helst sættes ind. 

På søndag tager Jaxe og de andre drenge imod Vejle Boldklub i næste runde af sæsonens 3F Superliga. Opgøret bliver fløjtet i gang klokken 14 i Right to Dream Park.