Hjortebjergs optakt: Få minutter på Hvidovres præmisser

Kategorier

Frank og trænerteamet var ikke tilfreds med udtrykket mod Vejle i weekenden. I morgen er der mulighed for at komme tilbage på sporet mod Hvidovre IF i pokalen.

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I morgen skal vi forsøge at spille os videre i Sydbank Pokalen, når Hvidovre IF venter på udebane i tredje runde. I sidste runde fik vi en stensikker sejr mod FC Græsrødderne, men assistenttræneren, Frank Hjortebjerg, er sikker på, at det bliver en anden opgave mod Hvidovre.

I har haft en lidt alternativ forberedelsestid end på en normal kampuge, da der kun er tre dage mellem Vejle-kampen og denne. Og så kom der lige en Corona-situation oven i hatten, som der også skulle tages højde for. Hvordan er jeres forberedelse forløbet rent praktisk?

– Vi har prioriteret vores forberedelse til denne kamp højt, ligesom før en Superliga-kamp, men vi har været lidt presset på dagene. Trænerteamet har både set Hvidovre live i aktion, og vi har også set video på dem. Det har dog været svært at finde tid til at fremlægge det for spillerne.

– Mandag havde vi afrunding på kampen mod Vejle. Tirsdag var vores sædvanlige fridag, da det var to dage efter kamp. Der havde vi i trænerteamet dog noget online-dialog omkring Hvidovre-kampen, som vi kunne arbejde lidt på.

– Og i dag onsdag var vi jo så hjemsendt og isoleret alle sammen, indtil vi var testet negative. Det har jo udfordret det hele en smule, da vi havde planlagt, at vores præsentation af gameplanen og Hvidovre som modstander skulle fremlægges i dag.

– Så det var først, da vi fik testresultaterne i dag klokken 17, at vi kunne samles i loungen og se video. Så det har været lidt svært. Både på grund af kampprogrammet, vores måde at koordinere fri- og træningsdagene og det her Corona-tilfælde.

– Hvis det havde været en almindelig uge, havde vi jo haft bedre tid til at sprede informationerne ud over flere dagene. Normalt får de præsenteret modstanderens offensiv tre dage før kampdag. To dage før kampstart viser vi modstanderens defensiv. Og dagen inden kamp får de så startopstillingen at se.

– Denne her gang har vi så gjort hele lortet på samme aften. Men det er ikke fordi, at vi har skruet ned eller noget. Det har været samme mængde, men det er blevet præsenteret samlet og på et senere tidspunkt.

Det er måske ikke alle, der har det største kendskab til Hvidovre og NordicBet Ligaen. Hvad er det for et fodboldhold, vi skal møde i morgen?

– Hvidovre er et hold, som vi forventer, vil forsvare sig i nogle meget tydelige linjer. Fem nede bagved, fire i den næste linje og så en enkelt angriber til at lægge et førstepres.

– Vores opgave i morgen bliver at trække deres 5-mandskæde ud af position. Vi skal se, om vi ikke kan få nogle løb ind bag de spillere, som stepper ud af organisationen. Hvis de vælger ikke at steppe ud, hvilket vil overraske mig meget, så spiller vi selvfølgelig ind imellem deres midtbaneled og deres bagkæde.

– Det bliver en balancegang for os mellem at spille nogle bolde ned bagved dem, så de kommer ud og løbe. Så der forhåbentlig bliver åbnet lidt op i deres organisation. Men vi skal ikke være for utålmodige i det, så vi også får dem ud at løbe og holder tempo i kampen.

– Og så skal vi holde så godt fat i bolden, at vi står fornuftigt, hvis de eventuelt skulle forsøge at køre nogle omstillinger på os. Vi har i hvert fald en klar forventning om, at vi kommer til at have bolden en hel del.

Så hvor er det, vi skal passe på dem? Er det i de her omstillinger?

– Ja, det vil være noget af det. Men det, som vi selv skal passe på, er, at vi ikke må lade være med at spille bolde nede bagved dem. Vi skal fremad og stresse dem, så de ikke får lov til at stå og være komfortable. Men når vi gør det, skal vi samtidig stå godt på banen, så vi undgår omstillinger.

– Og når de har bolden, skal vi op og få dem til at sætte den på spil så hurtigt som muligt. Forhåbentlig kan vi stresse dem til en lang bold eller en dårlig aflevering ind i vores organisation.

Reserveligaen er aflyst. Baltic Sea Cup er aflyst. Kan pokalturneringen være en mulighed for at aktivere de spillere, som måske ikke får så meget spilletid at udvikle sig i lige nu?

– Det vil jeg svare ja og nej til. Pokalturneringen er jo lig med flere kampe, hvor vi kan fordele spilletid. Men hvis vi ryger ud i morgen, er der jo ikke flere kampe. Så er det slut.

– Så det er ikke sådan, at vi bruger pokalturneringen på samme måde, som vi bruger reserveholdskampene til at holde folk friske eller til at holde folk klar. Sådan fungerer det ikke. I pokalturneringen spiller vi for at vinde, så vi stiller med det bedst mulige hold, vi nu engang kan i hver enkelt kamp.

– Men selvfølgelig er det midtugekampe, som kommer på bagkant af en hård Superliga-kamp. Det gør selvfølgelig også, at der er nogle spillere, der har svært ved at spille fuld tid i to kampe på samme uge. I den henseende vil der jo være nogle tilfælde, hvor vi prioriterer Superliga-kampen højere end pokalkampen.

– Det er dog ikke ensbetydende med, at det for os bare er en bonuskamp, en reserveholdskamp eller en mulighed for at holde folk friske og klar. På ingen måde. Vi prøver at finde en balance, hvor vi kan præstere i begge turneringer.

Så jeg får dig ikke til at sidde og garantere debutanter og spilletid til unge spillere, som du gjorde sidst inden kampen mod FC Græsrødderne?

– Nej, det gør du ikke. For det er en helt anden opgave nu. Alt respekt for Græsrødderne, for det var virkelig en god oplevelse, men vi skulle virkelig have haft en sløj dag på kontoret, hvis ikke vi skulle slå dem.

– Det er en anden snak nu mod Hvidovre. Det bliver en hård kamp. Men vi skal stadig ud og tage favoritværdigheden på vores kappe. Der skal være så få minutter på Hvidovres præmisser, som det overhovedet er muligt.

– Det har potentiale til at blive en fed kamp. Vi var ikke tilfredse med vores bidrag til en fed oplevelse mod Vejle i weekenden, så det har vi mulighed for at revanchere nu, inden vi skal på en lille landskampspause.

– Vi skal nok sørge for at gøre vores, og så må vi se, hvordan Hvidovre vælger at gribe kampen an. Det afhænger af, hvor meget de vil spille med, og hvor meget de vil trække tempoet ud. Det kan vi jo ikke styre, men vi vil prøve at tage initiativ.

– Jeg skylder måske lidt Tju Bang Chokolademand fra sidst, så lad os håbe, at vi kan få noget af det.

Der er kampstart klokken 19.00 i morgen på Pro Ventilation Arena i Hvidovre. Opgøret kan ses på Viaplay.