Gjensidige Kvindeligas sidste grundspilskampe udskydes

Kategorier

FC Nordsjællands kvindehold sekunder før startfløjt i Right to Dream Park.

Foto: Gonzales foto

De nye restriktionerne i landets syv kommuner betyder, at 13. og 14. spillerunde i Gjensidige Kvindeliga udskydes på ubestemt tid.

To af Gjensidige Kvindeligas otte hold befinder sig i de kommuner, der nu er pålagt nye coronarestriktioner. Det drejer sig om FC Thy – ThistedQ og Fortuna Hjørring. Derfor udskydes samtlige kampe fra de sidste to spillerunder i grundspillet i Gjensidige Kvindeliga.

Det er lige nu uklart, hvornår de to sidste spillerunder vil finde sted, men det forventes, at de vil blive afviklet før det oprindelige kampprogram for foråret. Vi mangler at møde HB Køge på udebane samt FC Thy – ThistedQ på hjemmebane.

Mikkel Hemmersam, der er sportslig ansvarlig for kvindefodbold i FC Nordsjælland, udtaler følgende om situationen:

– Jeg synes, det er den rigtige beslutning i forhold den situation vi står i, hvor hensynet til folkesundhed er det vigtigste. Det er selvfølgelig ærgerligt, da vi havde glædet os til at spille en spændende og vigtig kamp i morgen mod HB Køge, men vi støtter op omkring beslutningen, som er taget i den given situation.

– Det er selvfølgelig ikke optimalt, at vi ikke kan spille grundspillet færdigt før pausen op til slutspillet i forhold til, hvordan turneringen er opbygget, men sådan er det, og vi indordner os ligaen. For mig er det vigtigste, at der bliver truffet de rigtige beslutninger, når det drejer sig om noget, der er større end fodbold. Men vi skal selvfølgelig nok få arrangeret og gennemført de kampe som planlagt.

– Nu går vi på kampferie tidligere end forventet. Det havde vi selvfølgelig ikke regnet med, men vi har valgt at tackle det positivt, så vi fortsætter, som vi plejer. Vi træner fortsat, og så vil vi prøve at få arrangeret nogle træningskampe for kvindeholdet, så vi kan bruge den nuværende situation på at forbedre holdet.

Cheftræner for kvindeholdet, Brian Sørensen, kalder det ligeledes en retfærdig beslutning, og forsøger at kigge på pausen med positive briller:

– Det er nok den bedste sportslige og mest retfærdige beslutning, som er blevet taget. Det havde ikke været retfærdigt, hvis nogle af holdene skulle spille grundspillet færdigt nu, mens andre skulle spille færdigt en gang efter nytår.

– For der venter os også en landsholdspause kort tid før slutspillet. Dette ville resultere i, at hold, som ikke havde spillet grundspillet færdigt nu, allerede skulle starte op igen i starten af januar og spille grundspillet færdigt, imens andre hold kunne holde pause op til slutspillet.

– Selvom vi ikke har nogle turneringskampe, så fortsætter vi stadig træningen. Som jeg lige har sagt til holdet, så er det en form for preseason. Nu handler det om, at vi kører på og får bygget på inden ferien, som begynder i midten af december. Forhåbentlig kan vi stå med et bedre udgangspunkt, når vi starter op lige efter nytår.

– Ser man positivt på den nuværende situation, så har vi nogle spillere, som døjer med skader. De kan bruge pausen til at hele sig, så vi forhåbentligt har dem tilbage på sporet, når turneringen starter op igen.

Også Trine Hesselund Hopp Møller, Director of Brand, Culture & Community, udtaler sig:

– Alle har sympati og forståelse for, hvordan situationen står til i Nordjylland. Der er to hold i ligaen, som hverken kan komme frem eller tilbage, så jeg bakker fuldt ud omkring beslutningen, som er taget af Gjensidige Kvindeliga.

– Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke får lov til at spille grundspillet færdigt nu, som det var planlagt, fordi jeg synes, vi har skabt nogle gode rammer omkring kampene i Right to Dream Park. Vi har haft et godt set-up, hvor der er begyndt at komme en del flere tilskuere. Det er jo sådan nogle ting, vi bygger op over tid, og så kan denne udskydelse føles som, at vi skal starte forfra.

– Interessen for kvindefodbold er noget, vi er nødt til at drive. Og det er noget, man er nødt til at lægge mange kræfter i, hvis folk skal få øjnene op for de kvaliteter, der er i det. Så det er klart, at når sæsonen står stille i tre-fire måneder, så kan jeg godt frygte, at det kan give et tilbagefald og mindre interesse fra den kommercielle side.

– Nu er vi begyndt at få flere partnere til at interessere sig mere i kvindefodbolden, og de vil gerne engagere sig endnu mere i det. Men det er jo klart, at de er på udkig efter eksponering og muligheder. Det er jo ikke et sympatiprojekt fra deres side af. Det er et forretningsperspektiv. Så når sæsonen ligger stille i længere tid eller før end planlagt, kan man godt være lidt bange for, at de mister interessen.

– Det er ærgerligt, at det momentum, som vi har lige nu, bliver bremset, men jeg har fuld forståelse og bakker op omkring beslutningen, som er blevet taget i den nuværende situation.

Nærmere information om de sidste to grundspilskampe vil blive meldt ud, så snart der er nyt.