Flemming P: Stor cadeau til Vejle

Kategorier

Flemming Pedersen klapper ud til fansene efter slutfløjt. Opgøret mod Vejle endte 1-1.

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Allerede efter fire minutter sparkede Mikkel Rygaard os foran 1-0 på et straffespark begået mod Kamaldeen Sulemana. Et udlignende mål i første halvleg samt en stærk Vejle-præstation gjorde dog, at vi måtte tage til takke med 1-1 i dagens 3F Superliga-kamp.

Inden dagens kamp havde vi mødt Vejle Boldklub fem gange tidligere på hjemmebane i Superliga-regi. Alle opgør er endt med tre point til os. I dag måtte vi dog nøjes med et enkelt et af slagsen, da vi mødte et velforberedt og solidt Vejle-mandskab.

– Præstationen var skuffende i dag. Vi kommer ikke op i samme høje niveau, som vi gjorde sidst. Men det er også Vejles fortjeneste. De har nogle dygtige spillere og var godt indstillede på os. Og det forventede vi også, fortæller Flemming Pedersen og fortsætter:

– Vi havde også store problemer med deres organisation i træningskampen i Vildbjerg i sommers. Så vi vidste, det var et godt hold, vi skulle møde. De er både teknisk og fysisk stærke. Derfor var vi forberedte på, at det ville blive en svær kamp.

– Vi håbede jo selvfølgelig, at det ville blive lidt lettere, når nu vi scorede så hurtigt, som vi gjorde. Men som alle kunne se, så var det nærmere det modsatte, der skete. Efter scoringen gik vi ned i tempo, sløsede med bolden og gav nogle chancer væk i vores eget opbygningsspil. Og derfor spredte der sig lidt usikkerhed i løbet af første halvleg.

Til dagens kamp stillede vi op i samme formation, som vi gjorde i sidste uges storsejr mod FC Midtjylland. Eneste ændring var, at Ivan Mesik havde erstattet Ulrik Yttergård i bagkæden. I dag var det dog svært at få øje på det samme sprudlende FCN-spil, som man så i lørdags.

– Det har selvfølgelig noget med kvalitet at gøre, når vi ikke leverer det samme udtryk i dag, som vi gjorde i sidste weekend. Og det skal vi have kigget på i vores evaluering i morgen.

– Det er altid lidt billigt at snakke om indstilling og manglende energi. Selvom vi trænere jo mange gange gør det, hvis vi ikke kan forklare os ud af de taktiske udfordringer, vi møder inde på banen. Men i dag handlede det jo netop om de mange taktiske udfordringer, vi havde. Vi blev stillet i rigtig mange dilemmaer i dag. Både med og uden bold. Og det er Vejles fortjeneste, mener vores cheftræner.

Den stærke Vejle-præstation er dog ikke noget, som kommer bag på Flemming.

– Man kan ikke sige, at der var noget ved Vejles tilgang, der overraskede os i dag. Fordi vi vidste, at de netop er meget fleksible. Og vi havde også forventet, at de ville holde deres to kantspillere bredt i banen, når vi kun havde tre i bagkæden.

– Men de var rigtige dygtige til at vælge rigtigt i dag. Så vores wingbacks havnede af og til på mellemdistance, hvor de fik smidt nogle bolde ned bag os. Eller også fandt de den frie mand inde på midten. Det var de rigtig gode til i dag, ligesom vi var gode til det i sidste weekend mod FCM.

– Så det var mere den kvalitet, som de spillede med i dag. De udnyttede virkelig vores hurtige bane. Så stor cadeau til Vejle.

I løbet af anden halvleg skifter vi dog væk fra sidste rundes succes-formation, og går over til at spille med fire mand i bagkæden, hvor Mohammed Diomande kommer længere ind centralt på banen. Et forsøg på at tage kontrol over kampen igen.

– Tanken var, at vi var nødsaget til at komme ind i kampen igen. Så vi ikke skulle forsvare os alt for meget uden bold. Og jeg synes faktisk, at det lykkedes rigtig godt, siger vores cheftræner og uddyber:

– Da vi ændrer det, får vi igen sat pres på Vejle og overtager kommandoen i spillet i en længere periode af anden halvleg. Og så prøver vi med nogle offensive indskiftninger. Først med Isaac Atanga og senere Joachim Rothmann.

– Men vi havde virkelig momentum der, så det var også derfor, vi ventede til allersidst med de sidste indskiftninger.

– Det er altid en diskussion, når man har overtaget i en periode af anden halvleg. Skal man tage udskiftningerne der og forsøge at presse endnu hårdere med friske spillere? Eller skal vi lade de spillere, som har momentum, blive inde? Og i dag valgte vi at vente til sidst, hvor der kom lidt træthed ind hos nogle spillere.

Generelt er Flemming Pedersen skuffet over holdets indsats i dagens kamp, som han mener, kan minde truppen om, at det altid kræver hårdt arbejde at vinde kampe i en tæt 3F Superliga.

– Vi kigger altid indad først. Derfor overskygger skuffelsen over vores egen præstation det ene point, vi får i dag. Men vi kan ikke være utilfredse med at spille uafgjort, når Vejle var så gode.

– Den vigtigste læring vi fik i dag, var, at man skal være bevidst om, at man ikke nødvendigvis bare kan køre videre fra den seneste kamp. Og det gælder især for de unge spillere, som måske havde tur i den mod Midtjylland.

– Der er ikke noget, der er givet der. Når man spiller i FC Nordsjælland, vil det altid være svært at vinde, hvis ikke vi rammer en rigtig god kamp. Det kræver hårdt arbejde. Og det gør det i alle opgør i Superligaen.

I næste weekend er der ingen kampe i 3F Superligaen, da der er landskampspause. Til gengæld har vi en pokalkamp på torsdag, hvor Hvidovre IF byder os op til dans klokken 19.00.