Flemming P: En kæmpe skuffelse

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Pokalexit. Hvidovre IF slog os i dag med 2-0 i den tredje runde af Sydbank Pokalen, hvorfor vi nu er ude af turneringen. Cheftræner Flemming Pedersen kalder det en kæmpe skuffelse, underskylder overfor fansene og savner mere kvalitet på bolden.

På trods af store brændte chancer i første halvleg, herunder et misset straffespark, formår vi ikke at smide kuglen i kassen. Til gengæld kendte Hvidovre deres besøgelsestid, og var allerede foran 2-0 efter 12 minutter.

I anden halvleg forsøger vi med flere udskiftninger, men heller ikke her kommer vi på måltavlen. Derfor ender det med et skuffende nederlag, hvor indskiftede Francis Abu tilmed blev udvist i slutningen af kampen.

– Der var slet ikke noget taktisk, der udfordrede eller overraskede os i dag. Og det er også derfor, vi ikke justerer det store i løbet af kampen. Vores positioner gik fint op med Hvidovres, og vi har jo også hele tiden muligheder og optræk til chancer.

– Når man taber til lavererangerede hold, vil man typisk høre, at der manglede indstilling eller motivation. Men det var ikke tilfældet i dag, og det håber jeg, at alle kunne se. Vi var alle tændte og forberedte.

– Så i dag handlede det udelukkende om kvalitet. Og den kvalitet var der slet ikke. Nogle gange siger man, at det var “en af de dage”. Og det var virkelig en af de dage, hvor det ikke lykkedes.

– Men på den anden side havde vi ikke forventet, at vi ville være Hvidovre overlegne. På ingen måde. Ikke med det hold vi stillede med. Vi havde selvfølgelig heller ikke forventet at tabe. Det var os, der var favoritter, men vi vidste, at det ville blive en tæt kamp, fortæller Flemming Pedersen.

Inden kampen fortalte assistenttræner Frank Hjortebjerg, at Hvidovre skulle have så lidt initiativ i kampen, som det overhovedet var muligt. Det lykkedes vi fint med, ifølge Flemming, som igen savnede den afgørende kvalitet.

– I stor dele af kampen bliver kampen spillet på vores præmisser. Men når vi kommer ud af deres førstepres, og rammer det kæmpe mellemrum, som der specielt var i første halvleg, så mangler der kvaliteten i de sidste afleveringer. De havner hos en Hvidovre-mand.

– Det er et tydeligt billede på, at vi har for lidt kvalitet i dag. Vi smed for mange lette bolde væk. Og omvendt kendte Hvidovre deres besøgelsestid i dag.

Med dagens nederlag er vi ude af Sydbank Pokalen. Cheftræneren kalder det både for en skuffelse og en fiasko, som han undskylder for. Nederlaget blev totalt med Abu Francis røde kort i det 83. minut, som gør, at offensivspilleren nu er i karantæne i 3F Superligaen.

– Det her er en kæmpe skuffelse for os allesammen. Jeg kan kun sige undskyld og beklage dybt over for vores, at vi nu ikke længere er med i pokalturneringen. Det gør selvfølgelig rigtig, rigtig ondt på spillerne.

– Og så er det heller ikke optimalt, når nu Reserveligaen er aflyst. Der er færre muligheder for at brede spilletid og kamptræning ud til hele truppen.

– Man kan sige, at fiaskoen bliver komplet, da vi får Abu Francis udvist på grund af et frustrationsråb til dommeren. Det er utilgiveligt.

Flemming Pedersen er dog ikke i tvivl om, at oplevelsen er en vigtig del af både Abu Francis og de øvrige spillers udvikling. Det er tid til skuffelse, selvkritik refleksion og forbedring.

– Det her er en meget, meget vigtig læring. Og derfor startede vi også med at sidde helt stille inde i omklædningsrummet i de første 2-3 minutter efter kampen. For lige at føle efter i kroppen. Hvordan har man det? Der er både skuffelse, vrede og mange andre negative følelser forbundet med sådan en oplevelse.

– Det er vigtigt, at man mærker efter. Nu har vi tre fridage her på bagkant, da der er landskampspause. Efter et døgn skulle vi gerne have renset vores hoveder og kroppe. Og så skal vi kigge os selv i spejlet og være meget, meget selvkritiske.

– Vi skal være refleksive oven på det her og spørge os selv: “Hvad kunne jeg have gjort bedre?”, afslutter vores cheftræner.

I den kommende weekend er der ingen kampe i 3F Superligaen, hvorfor næste opgør er på udebane mod AaB den 22. november.