Emeka efter debut: En fantastisk rejse

Kategorier

Foto: Gonzales Foto / Nicolas

Vores helt egen Emeka Nnamani har været i klubben, siden han var U11-spiller. Søndag kulminerede offensivspillerens rejse i klubben, da det blev til Superliga-debut imod AaB. 

Udover Martin Vantruba og Daniel Svensson, fik Emeka Nnamani også debut i 3F Superligaen i søndags på udebane mod AaB, da han blev skiftet ind i det 75. minut. På trods af at Emeka spillede på en uvant position som højre wingback, er han stadig glad og tilfreds med sin første optræden.

– Det var selvfølgelig dejligt. Jeg har været på stadion mange gange som fan, og jeg har set mange af mine venner og tidligere holdkammerater få debut. Det har givet en ekstra motivation i forhold til selv at skulle kæmpe for debuten. Så for mig var det egentligt bare at fortsætte med det, som jeg altid har gjort, og så vidste jeg, at den mulighed nok skulle komme. 

– Jeg var ikke rigtig nervøs, da jeg havde fået en masse hjælp af trænere i forhold til, hvad jeg skulle gøre. Jeg stoler på mig selv, og ved hvilke kvaliteter, jeg har. Så det var bare om at komme ind og spille, selvom det var lidt andre omstændigheder, end hvad jeg havde regnet med, da Daniel (Daniel Svensson) skulle skiftes ud. Det var lidt svært selvfølgelig, men jeg synes, at det gik fint.

Emeka kom til klubben fra Islev Boldklub som U11-spiller. Det kan derfor siges, at det virkelig er en af vores egne drenge, som nu har fået debut for Superliga-holdet. 

– Det har selvfølgelig været en fantastisk rejse. Jeg har været i klubben i lang tid, og kender den rigtig godt. Det har været hårdt arbejde hele vejen igennem. Jeg har været her siden U11, så jeg har set mange af mine venner falde fra, da det ikke er alle, som klarer det.

– Hele vejen igennem har jeg haft den tankegang, at jeg ved, hvad jeg kan med bolden og mine kvaliteter. Så det handler bare for mig om fortsætte med at arbejde hårdt, holde fokus til træning og lære så meget som muligt. For så vidste jeg, at det nok skulle komme på et tidspunkt. 

– Jeg vil gerne fremhæve min gamle træner i Islev Boldklub, Max. Det var ham, som fik mig til prøvetræning i FCN. Og det var jo ligesom starten på det hele. Lige siden der, er det jo bare gået fremad. 

I sommer blev den 19-årige angriber rykket op i Superliga-truppen. Han mener, at de første seks måneder i truppen har været gode og lærerige.

– Det har været fedt. Det er selvfølgelig en drøm, man har som ung spiller. Jeg har lært meget siden og fået en masse hjælp fra både trænere og holdkammerater, så for mig handlede det ikke om at stresse i forhold til en debut. Jeg vidste, at hvis jeg fortsatte med at gøre det godt til træning, så skulle muligheden nok komme. Jeg synes også, at jeg har gjort et godt indtryk til træning på det seneste, og det viste sig så også, at trænerne havde set. 

Der er naturligvis stor forskel på at spille ungdomsfodbold og seniorfodbold i Superligaen. Derfor hører man sommetider, at unge spillere skal tilpasse deres spillestil en smule, når de rykker op som seniorspillere. De følelser har Emeka dog ikke haft. 

– Sådan noget tænker jeg ikke rigtig over. Jeg går egentlig bare ind og spiller mit eget spil. Jeg tænker ikke så meget på at lave fejl og så sådan. Jeg føler ikke, at jeg har haft brug for at genopfinde mig selv. Det er måske også fordi, at jeg har haft mange træninger til at komme ind i rytmen omkring Superliga-holdet. Jeg har bare taget det hen ad vejen, som det kom. 

– Jeg har selvfølgelig fået noget blod på tanden nu. Der er stadig hård konkurrence om pladserne, men jeg ved, at jeg har mine kvaliteter, så hvis jeg bare fortsætter, så tror jeg også på, at kampene nok skal komme mere kontinuerligt. Som angriber håber jeg selvfølgelig at hjælpe holdet med mål og assists. Men det er ikke fordi, at jeg går og tænker helt vildt meget over det lige nu. Det er ikke sådan, at det haster, og at jeg skal starte inde nu. Det er egentlig bare med at fortsætte den gode stil, så skal mine chancer nok komme.

På søndag har Emeka mulighed for at få flere minutter i 3F Superligaen, når AGF gæster Right to Dream Park. Kampen bliver fløjtet i gang klokken 18.00.