Debutanten Vantruba: Tak til Pablo

Kategorier

Foto: Nicolas Cho Meier

AaB - FCN søndag d. 22/11/2020.

Vores sommer-signing, Martin Vantruba, fik i går sin første Superliga-optræden med tigeren på brystet, da han vogtede buret i den svære udebanekamp mod AaB.

Martin Vantruba kom til klubben i sommer, da han skiftede på en lejeaftale fra den tjekkiske storklub Slavia Prag. Siden da er det blevet til spilletid i en række trænings-, reserveholds- og pokalkampe.

I går var Vantruba dog at finde i startopstillingen til 1-1-kampen mod AaB, hvorfor han altså fik sin Superliga-debut. Den 22-årige slovak var glad efter slutfløjt, men erkender også, at man var oppe imod en svær modstander.

– Jeg har en rigtig god fornemmelse i kroppen. Det var dejligt at få min debut i Superligaen, men det var en svær kamp. Vi formåede at komme foran i løbet af første halvleg, og holdt føringen indtil midten af anden halvleg.

– Vi var oppe imod et virkelig godt hold, som praktiserer mange af de samme ting, som vi gør. Derfor må jeg også rose AaB. Det var en virkelig svær opgave, så jeg tror, vi skal være tilfredse med det ene point. Vi havde et par chancer, men det havde de også.

Det er ikke mere end halvanden uge siden, at Vantruba vogtede målet i pokalkampen mod Hvidovre IF, men den unge målmand mener, at det var en anderledes oplevelse at spille i 3F Superligaen.

– En fodboldkamp vil altid være det samme, men det her var en anden oplevelse, som man ikke kan sammenligne med mine tidligere pokal- og testkampe. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var lidt nervøs og glædede mig lidt ekstra til i dag.

– Jeg kunne godt mærke, at det her var Superligaen. Jeg forsøgte bare at gøre mit bedste, ligesom jeg altid gør.

– Vores målmandstræner, Pablo (Moreno), har forberedt mig godt og gjort mig klar til denne her chance. Så ham vil jeg gerne takke, for han har været med til at udvikle mig her i min første tid i klubben. Og jeg er meget glad for, at jeg fik muligheden i dag.

I løbet af kampen diskede Vantruba op med et par vigtige redninger, og indsatsen blev også bemærket af cheftræner Flemming Pedersen. Debutanten er også selv tilfreds med præstationen, hvor han desuden fremhæver samarbejdet med bagkæden.

– Jeg er glad og tilfreds med min debut. Jeg skal altid kigge på, om jeg kan gøre noget mere, bedre eller andeledes. Specielt på de mål man lukker ind, men i dag synes jeg, at det er et mærkeligt mål, vi indkasserer.

– Jeg synes, jeg havde nogle gode redninger, men det er ikke min egen personlige præstation, jeg vil fremhæve. Det var en god defensiv holdpræstation, hvor jeg personligt nød godt af de tre forsvarsspillere foran mig. Vi samarbejdede godt.

– Det hjælper mig selvfølgelig, når jeg har sådan nogle rutinerede spillere tæt på mig. De snakkede meget til mig, og det hjalp mig i en svær debutkamp.

På søndag venter der en ny svær opgave, når sidste års bronzevindere fra AGF kommer på besøg i Farum. Der er kampstart klokken 18.00 i Right to Dream Park.