Dagens modstander: Hvidovre IF

Kategorier

I seneste runde af Sydbank Pokalen mødte vi FC Græsrødderne og vandt vi 1-5. Emeka Nnamani fik debut og scorede.

Foto: fcn.dk

Så gælder det tredje runde af Sydbank Pokalturneringen! Vi skal forsøge at spille os videre mod Hvidovre IF, der tager imod os på deres hjemmebane i aften.

Hvidovre Idrætsforening er traditionsrig fodboldklub, der har tilbragt rigtig mange år i den bedste danske fodboldrække. Fra 1965 til 1985 spillede de i alt 17 sæsoner i den bedste række, hvor det sågar blev til tre danmarksmesterskaber samt en enkelt pokaltitel.


Titler:

Danmarksmesterskabet

Guld (3): 1966, 1973, 1981

Sølv (1): 1971

Bronze (1): 1970

Pokalturnering

Guld (1): 1980


Efter mange år med – mere eller mindre – fast deltagelse i landets bedste fodboldselskab, startede en sportslig nedtur, som resulterede i, at Hvidovre IF rykkede helt ned i Danmarksserien i 1990.

Sidenhen har klubben vekslet rundt mellem de forskellige rækker, men har siden 2018/2019-sæsonen befundet sig i 1. divison. I seneste sæson sluttede Hvidovre som nummer 8 ud af 12 hold i rækken.


Hvidovre IF i denne sæson

HIF har fået en blandet stor på den nuværende sæson af NordicBet Ligaen (1. division). På 11 kampe er det blevet til tre sejre, ét kryds og syv nederlag. Det giver 10 point, som er nok til at placere dem på 9. plads.

Det er værd at bemærke, at 7 ud af disse 10 point er hentet i deres fire seneste kampe. Senest blev det til tre point på udebane mod Skive, hvorfor de altså kommer med en sejr i bagagen. I øvrigt er alle Hvidovres pointet hentet på udebane i denne sæson.

Klubbens suveræne topscorer er angriber Tobias Thomsen, der har scoret 5 ud af Hvidovres 12 mål i denne sæson. Thomsen blev hentet i islandske RK Reykjavik forud for denne sæson.

Derudover har HIF også spillere som Kim Aabech, Daniel Stenderup, Mikkel Bruhn, Anders Randrup, Magnus Westergaard og Sebastian Avanzini i truppen, der alle har flere Superliga-kampe på CV’et


Gamle kendinge?

Vi ved endnu ikke, hvilken kamptrup Hvidovre møder op med i dag. Der er dog stor chance for, at det bliver til et gensyn med en række velkendte ansigter.

Marcus Lindberg, Matti Olsen og Mikkel Bruhn har alle været en del af vores ungdomsafdeling, mens både Hakan Redzep og Kim Aabech har spillet for vores førstehold. Hakan har fået en enkelt Superliga-optræden. Kim har spillet 30 kampe i Superligaen for os.


Dommer Jonas Hansen fløjter opgøret i gang klokken 19.00 i Pro Ventilation Arena/Hvidovre Stadion. Kampen kan ses på Viaplay.

Husk også at læse Frank Hjortebjergs optakt til dagens opgør, hvor du blandt andet kan blive endnu klogere på, hvilket fodboldhold Hvidovre IF er. Artiklen kan læses HER.

God kamp. Vamos!