Ugens U-Nyt: Randers gæster Right to Dream Park

Kategorier

Randers Freja står på menuen for både U15, U17 og U19 i denne weekend, når alle tre hold er tilbage i de respektive ligaer på samme tid for første gang i mange uger.

U19:

U19-mandskabet har ikke været i aktion i U19-ligaen siden deres 3-0 sejr på hjemmebane imod AGF den 26. september. De har brugt de mange uger på hårdt arbejde på træningsbanen, samt en U18-træningskamp i mandags i mod Lyngby BK.

Om den træningskamp har cheftræner, Kasper Kurland, følgende at sige…

– Det var en rigtig fin kamp, hvor vi fik arbejdet videre med spillerne og spillet. Vi fik givet en masse spilminutter til mange af de spillere, som ikke har spillet så meget i de tidligere kampe. Så på den måde havde den stor værdi.

– Udover nogle udfordringer i starten med vores presspil, så synes jeg, at vi laver mange fine ting. Det var også en god kamp for de U17-drenge, som var med. De blev matchet mod en modstander, som var lidt ældre, så det var rigtig værdifuldt.

I den kommende weekend er de så endelig tilbage i ligaen, når Randers FC tager turen til Farum.

– I den her sæson har de givet deres modstandere resultatmæssige udfordringer. De har spillet fem ud af syv kampe uafgjort, så det er et hold med et stort arbejdsgen og en sejhed i deres hold.

– Så det handler for os om at være gode på bolden i vores angreb, og at vi er gode i genpresset, så vi kan få dem åbnet op og skabe chancer derfra. Udover det, så skal vi være påpasselige i vores positionering til omstillinger i mod os. Så det er mange af de samme fokusområder op til denne kamp, som der har været i de foregående kampe.

– Så vi glæder os til at komme i gang igen efter en længere kamppause, afslutter Kurland.

Drengenes kamp bliver fløjtet igang klokken 13.00 i Right to Dream Park. Der er adgang for tilskuere under de gældende retningslinjer.

Har man ikke mulighed for at komme på stadion, så kan man se livestream af kampen på vores YouTube-kanal.

U17:

I weekenden tager vores U17-drenge i mod Randers FC. De blå hestes var sidst i aktion på hjemmebane imod AC Horsens, som de bankede med hele 9-0. Der venter derfor vores drenge en modstander fyldt med selvtillid.

– Det er et rigtig fint Randers-hold der kommer på besøg. De har flere landsholdsspillere i truppen, hvilket bevidner deres kvalitet – og indtil videre har de gjort det godt i sæsonen, siger cheftræner, Johannes Hoff Thorup, og fortsætter.

-Vi skal helt sikkert spille op til vores bedste, men gør vi også det, så er jeg meget fortrøstningsfuld. Vi skal kunne dominere kampen med bolden og få bragt vores offensive kort i scene, så vi kan fortsætte måltakterne fra Odense, hvor vi lavede flere flotte mål.

– Derudover er vores defensiv også et vigtigt punkt. Vi har tilladt meget få chancer imod os indtil videre i sæsonen, og det bliver vigtigt igen lørdag, da Randers har flere rigtig gode offensive spillere.

Vores drenges sidste kamp var på udebane i Odense. Til den kamp var det store fokus for holdet, at kampen ikke skulle blive en duelkamp. Der lykkedes drengene rigtig godt med det, og det samme skal frem i weekendens kamp.

– Det er uden tvivl vigtigt, at mange af de ting, der lykkedes i Odense, også skal lykkes lørdag. Randers spiller forholdsvis direkte og vil gerne sætte deres to angribere i scene hurtigt. Det skal vi kunne lukke ned med fremadrettet presspil og aggressivt forsvarsspil.

– I vores spil med bolden er tålmodighed vigtigt. Vi skal både rundt om dem og ind imellem dem, men vigtigst af alt skal vi have dem trukket lidt fra hinanden, inden vi sætter vores angreb ind. Det lykkedes vi flot med i sidste kamp, så det glæder jeg mig til at se, om vi kan lykkes med igen.

– Det bliver en fed kamp mellem to gode hold. Så én ting jeg godt kan garantere er, at der bliver fuld fart på, afslutter cheftræneren.

Kampen bliver fløjtet igang klokken 15.30 i Right to Dream Park. Der er adgang for tilskuere under de gældende retningslinjer.

U15:

I sidste weekend drog U15-drengene en tur til Haderslev, hvor SønderjyskE ventede. Få timer senere havde de sikret sig en 2-1 sejr med sig hjem til Farum. Trods den fine sejr, så var der stadig en masse ting, som, ifølge cheftræner, Emil Sjølin Andersen, ikke var gode nok.

– Det var en lærerig kamp for drengene.

– En god første halvleg, hvor vi lykkedes med rigtig mange af de ting, som vi havde snakket om før kampen. Vi fik rigtig god kontrol over kampen, fik sat nogle gode positioner og havde et okay tempo – dog spillede vi lidt for langsomt i perioder.

– Men når vi fik spillet hurtigt nok, så fik vi skabt en masse gode chancer både fra opbygningssituationer og gennembrud. Vi kunne sagtens have scoret et mål mere, men vi lavede et rigtig flot mål.

– Vi holder dem fra de helt store ting og håndterer deres direkte spil rigtig godt. Det gjorde også, at vi fik nogle omstillinger ud af det.

– Alle deres standardsituationer får vi også håndteret godt. Vores målmand kommer godt ud og får grebet mange af de indlæg, som de havde.

– Anden halvleg bliver dog meget rodet. Det bliver mere og mere på deres præmisser. Der var mange standardsituation i streg, hvor vores bagkæde bliver for lav på specielt deres frispark, hvor de forsøger at sparke meget tidligt og direkte mod vores felt, hvilket gør det svært for vores målmand. De får også scoret på et frispark langt ude fra, som bliver headet ind.

– Så en anden halvleg som vi ikke er tilfredse med. Vi fik ikke samme kontrol som i første halvleg, og hvor kampen bliver præget af duelspil og standarder på en bane, som i perioder var svær at spille på.

I de sidste par uger har de unge drenge kæmpet lidt med deres spil med bolden. Noget som til tider så fint ud i kampen.

– I første halvleg var det godt. Når vi ramte et højt tempo og fik de rigtige positioner, så kontrollerede vi det godt og skabte chancer. Men i anden halvleg fik vi ikke samme ro på spillet. Det betød også, at vi ikke fik sat så mange gennembrud, som vi gjorde i første halvleg.

Ligesom de to ældste akademihold, så venter Randers FC også for de unge U15-drenge i weekenden. Weekendens modstander har fået en svær start i den nye U15-liga, men vores drengene kommer ikke til at tage let på opgaven

– Alle kampe i denne liga er gode. Det gode for os er, at vores modstandstandere har forskellige udtryk, som godt kan være svære for os at håndtere.

– Vi mangler stadig noget på vores duelstyrke og hårdhed, for når vores modstandere spiller meget direkte og gerne vil have en kamp med mange dueller og høje bolde, så kan det sagtens blive svært for os.

– Så det bliver ikke en kamp, som vi kommer til at tage let på. Det er en kamp, hvor vi skal komme ud og være spilstyrende fra start og få kontrollen over kampen, for så bliver det også en kamp, som vi vil dominere.

Weekendens kamp starter klokken 13.00. Ligesom de ovenstående kampe, så er der her også adgang for tilskuere under de gældende retningslinjer.