Ugens U-Nyt: Landsholdspause og U15 i Haderslev

Kategorier

Imens U19-drengene fik en velfortjent weekend uden kamp, så var både U17- og U15-drengene en tur til Odense. Derudover giver Alexander Riget lidt indsigt i forskellige ting i og omkring akademiet.

Alexander Riget (Head of Coaching):

Som skrevet i sidste uges U-Nyt, så får U19-drengene formentlig tilgang af Emmanuel Ogura, Adamo Nagalo og Moussa Sangare fra Right to Dream Akademiet i Ghana senere på måneden. Ifølge Head of Coaching, Alexander Riget, så har klubben meget godt kendskab til de nye drenge.

– Dem har vi godt kendskab til. Vi har jo kendt dem siden, de var 14 år, hvor de var i Farum for første gang. De har været i Farum over flere gange de sidste par år, og vi var også nede på Right to Dream Akademiet med vores U15-hold. De har også været med i vores internationale kampe i både Japan og Holland. Så vi kender dem rigtig godt.

Klubben er for nyligt begyndt at kombinere U19-spillere med Superliga-spillerne i form af U20-træninger. Endnu et koncept som følger klubbens planer om at matche spillerne så meget som muligt.

– Vi har mange spillere med et godt potentiale, så derfor har vi prøvet at dele det lidt op, så hver enkelt spiller får mere opmærksomhed, og vi kan gå mere i dybden med de enkelte spillere.

– Det er også en god måde for superligastaben at være omkring nogle af spillerne fra U19-holdet, så vi har et fuldt superliga-set-up, når vi har U20-træningerne. Det gør også, at transitionen i begge retninger mellem ungdomsspiller og superligaspiller gøres nemmere, siger Riget.

De store trupper i akademiet gør desværre, at det ikke er muligt, at alle får spilletid i de respektive ligaer. De spillere får dog mulighed for at udvikle sig i både pokalkampene og i Superligaens reserveliga.

– Der er både pokalkampe og kampe i reserveligaen. Vi bruger vores reserveliga aktivt. Der er en plan med dem, der spiller disse kampe, så vi opnår den rette udvikling for alle. Så det kan være, at der er en spiller, som ikke spiller U19, men så spiller han 45 eller 70 minutter for reserveholdet.

– Vi laver også nogle U18-kampe. Vi har blandt andet en i næste uge, hvor der er mulighed for at få noget spilletid. Der kan vi også have nogle U17-spillere med, så de bliver matchet på et højere niveau, afslutter Riget.

U19: 

U19-drengene var ikke aktion i sidste weekend, men det betød dog ikke, at de fik helt fri. Blandt andet var en del af spillerne med deres respektive U-landshold. En flot gevinst for deres hårde arbejde i klubben, hvilket også kan ses, når de kommer tilbage fra samlingerne.

– Det er klart, at når de har været ude og få nogle andre oplevelser, end dem vi giver dem her, så kan man nogle gange godt se, at de kommer hjem med noget i forhold til selvtillid og den del af det.

– Så er der måske andre, som kommer hjem med lidt uforløste forventninger omkring det, og så tager vi selvfølgelig snakken med dem. Og der er det super vigtigt, at vi tager en snak med dem og med DBUs landstrænere, så vi kan få noget konstruktivt ud af det. Vi har et godt samarbejde med DBU, og jeg føler, at det bliver bedre og bedre. Så det er det, vi gør med spillerne, når de kommer retur fra samlingerne, siger cheftræner, Kasper Kurland.

Kurland spiller også en stor del i U20-træningerne, og han er glad for, at spillerne bliver matchet på det niveau, som de har brug for.

– Det er stadig et nyt koncept, så det er noget, som vi kommer til at blive ved med at udvikle og arbejde på. Ideen er at give dem en matchning med nogle af Superliga-spillerne, så vi får endnu højere niveau i den træningsgruppe, så vi også kan flytte U17-spillere op i U19-træningsgruppen, så de får endnu højere matchning der.

– Dermed kan vi skubbe til det hele og blive ved med at udfordre drengene. Så det hænger godt sammen med vores overordnede planer om at sørge for at give spillerne den matchning, som de har brug for.

U19-holdets næste kamp er den 17. oktober, når Randers Freja gæster Right to Dream Park.

U17:

U17-drengene var en tur i Odense i sidste weekend, hvor de hev en flot 4-0 sejr med hjem til Farum. Om kampen havde cheftræner, Johannes Hoff Thorup, følgende at sige…

– Der var flere gode ting i den. Vi fik prøvet en ny formation for første gang i denne sæson, da det er nødvendigt for os at presse spillerne ud i nogle nye ting og forskellige mønstre. Selvfølgelig var det noget, som vi havde trænet i løbet af ugen, så det var godt at se, at det var noget, som fungerede.

– Det gav os et rigtig godt overtag i kampen og en masse chancer. Vi er klart et bedre fodboldhold, når vi har styr på kampen, og det fik vi lov til i Odense i sidste weekend. Det kom af gode positioner og god struktur, samt mange spiller som spillede på et rigtig godt niveau.

Før kampen havde cheftræneren stor fokus på, at kampen ikke skulle domineres af en masse dueller. Noget som spillerne lykkedes med rigtig flot.

– Det klarede vi rigtig godt med vores gode positioner og beslutninger med bolden, så det derfor ikke blev en duelkamp, men derimod en kamp hvor vi kunne lave mange afleveringer, kunne have bolden rigtig meget, kunne sætte angrebene op langsomt, men ikke forstået i at vores tempo var langsomt, men at det var velovervejet, hvilket gjorde, at vi havde gode positioner, hvis vi skulle miste bolden. Så det gav os en god struktur og et godt kampbillede for vores side.

I den sidste månedstid har holdet haft mange weekender uden kampe, og efter en kamp i sidste weekend er der igen ingen kamp i denne weekend.

– Vi kunne godt tænke os at vende spillerne til at spille kontinuerlige kampe, men det kommer i perioden efter denne weekend. For der er noget i forhold til at spille hver lørdag og spille mange kampe på kort tid. Så har vi jo også mange spillere, som er med landsholdet, så de kommer ud og får nogle nye udfordringer og noget international erfaring i kampe på et højt niveau, siger cheftræneren.

Også U17-holdet har haft flere spillere med på de respektive landshold, hvilket også kan ses på spillerne, når de vender tilbage til Farum.

– Vi har tidligere kunnet se, at de kommer tilbage efter at have spillet kampe på et højere niveau, så det plejer vi også at kunnet se i træningerne efterfølgende. Men det er meget på tempoet, at vi kan se, at de har været ude og få nogle oplevelser. Derudover er der også erfaring i for eksempel at skulle spille en landskamp i mod Tyskland, afslutter cheftræneren.

U17-drengenes næste kamp er den 17. oktober, når de, ligesom U19, er værter for kampen mod Randers Freja.

U15:

De unge U15-drenge var også i Odense i sidste weekend. Efter en svær kamp måtte de tage tilbage til Farum med et 1-3 nederlag. Det var en kamp, som manglede mange ting, ifølge cheftræner, Emil Sjølin Andersen.

– Vi spiller egentlig en rigtig fin første halvleg. Der var mange positive ting både i vores pres, hvor vi får nogle erobringer både omkring og i deres felt, og får også skabt nogle chancer til i hvert fald at kunne have scoret et par mål. Men vores spil både i opbygningen og i gennembrudsspillet var alt for langsomt, og positioneringen var ikke god nok.

– Vores anden halvleg var vi meget utilfredse med. Mest af alt fordi, at intensiteten og aggressiviteten i alle spillets facetter var for dårlig. Det har vi snakket om i denne uge og forhåbentlig ser vi en reaktion i dag i mod SønderjyskE.

– Det er et hold, som spiller 4-4-2 ligesom OB. De vil gerne presse højt og i perioder forsøge at spille ud nede fra, så det bliver en kamp, hvor vi igen skal op og lægge et højt tryk og være gode til at håndtere de direkte bolde, de spiller.

– Derudover skal vi sørge for, at kampen bliver på vores præmisser: At så meget spil som muligt foregår langs græsset, at kampen kommer til at foregå i et højt tempo og at vi har kontrollen og er spilstyrende i så store perioder, som muligt.

I de sidste par kampe har holdet haft problemer med tempoet i deres spil, men selvom det er en stor del af spillet, så er det ikke noget, som de sætter stort fokus på i træningerne. Det store fokus er altid at udvikle spillerne.

– Vi træner ikke i forhold til kampene i weekenden, men i forhold til at udvikle spillerne. Men der er jo altid fokus fra vores side på, at vi spiller langs jorden, og vi har så højt et tempo som muligt. Så det er jo noget, som vi altid har fokus på, uanset hvad det taktisk tema er i den givende uge. Men det går op og ned, når det er unge spillere, men vi satser på, at det bliver en god præstation i dag, afslutter cheftræneren.

U15-drengenes kamp i mod SønderjyskE bliver fløjtet i gang i dag klokken 12.30 i Haderslev.