Ugens U-Nyt: Et hattrick i flotte præstationer

Kategorier

Sidste weekend bød på nogle rigtig flotte præstationerne i mod Randers FC, men de unge drenge kan ikke dvæle for længe ved det, da turen går til Aalborg i den kommende weekend.

U19:

U19-drengene hev en flot og velspillet kamp frem, da Randers FC blev besejret med 3-1 i lørdags.

Cheftræner, Kasper Kurland, mener dog stadig, at der er plads til forbedringer.

– Det er rigtigt, at vi har scoret flotte mål, men vi kunne have scoret flere, hvis vi havde været skarpere med vores afleveringer, løb og beslutninger omkring feltet. I for mange tilfælde vælger vi forkert eller også mangler der et løb som kunne have udmøntet sig i flere mål.

Allerede på lørdag har hans mandskab en chance for at blive skarpere på ovenstående, når holdet tager turen til Nordjylland, hvor AaB venter.

– Vi skal møde et godt AaB hold, som har været gode i sæsonen, lige på nær i sidste kamp, men det ændrer ikke billedet af, at det er et stærkt hold. Vi skal arbejde hårdt for at besejre dem, og det skal vi først og fremmest gøre gennem hårdt arbejde og et koncentreret udtryk, hvor vi er stærke med bolden, og hvor vi hænger godt sammen, når vi presser.

Kampen bliver spillet på Hornevej i Aalborg, og der er kampstart klokken 13.00. Det vil være muligt at følge kampen på vores Twitter-kanal.

U17:

U17-mandskabet viste imponerende karakter, da de fightede sig til en fornem 3-1 sejr. Ikke overraskende var cheftræner, Johannes Hoff Thorup, meget tilfreds med drengenes præstation.

– Det var nemlig en rigtig fin fight. Vi talte om boldbesiddelsen som et vigtigt våben for os, og i de perioder i kampen hvor vi lykkedes bedst med den del, var vi også farligst. Vi har en stor tro på, at vi kan kreere mange chancer mod alle hold, og det var tilfældet igen i lørdags.

– Derudover talte jeg i optakten til kampen om fremadrettet og aggressivt forsvarsspil, og på den del af spillet er jeg meget tilfreds. Vi forsvarer og bakker op for hinanden som et hold. En meget værdifuld egenskab, som det her hold har fået skabt sammen. Det er inspirerende at være med til.

I den kommende weekend venter endnu et fint hold i form af AaB, som også har fået en fin start på sæsonen.

– Kampen i weekenden bliver endnu en god test for os. U17-ligaen virker ret tæt i år, på nær lige FCK som er stukket lidt af. Det giver mange kompetitive og lige kampe. Og den i Aalborg på lørdag kan godt blive endnu en af slagsen.

– De har lavet mange mål indtil videre, så vores spil uden bolden skal være på højt niveau igen. Det gælder i særdeleshed vores presspil, så vi kan holde AaB så langt væk fra vores mål som muligt.

– Derudover så griber vi alle kampe an med en ambition om at være spilstyrende. Vi skal have sat gode positioner hurtigt, så vi både kan kontrollere kampen med bolden, men også ved konstant at være chanceskabende. Så alt i alt en gameplan og et ønske om et kampbillede, som vi har været dygtige til at få frem i vores sidste par kampe. Så det bliver en spændende kamp på lørdag.

Som normalt spiller U17-drengene også i denne weekend umiddelbart efter U19-kampen, og det vil sige, at der er kampstart for U17 klokken 15.30.

U15:

Ligesom de to ældste akademihold, så var Randers også på besøg i Farum i U15-ligaen. Og de unge drenge gav FCN et hattrick, når det kommer til sejre i sidste weekend, da modstanderen blev sendt hjem med en 5-0 snitter.

Ifølge cheftræner, Emil Sjølin Andersen, så var det en god kamp, hvor hans mandskab lykkedes med mange af de ting, som de havde snakket om i ugen op til kampen.

– Det var en præstation, som fulgte godt op på en rigtig god træningsuge. Vi havde haft stor fokus på vores opbygningsspil og presspil. Det var en kamp, som vi kontrollerer i langt større perioder, end vi har gjort i de mange foregående kampe.

Trods det fine resultat, så var der stadig et par mangler i kampen.

– Det var dog stadig en kamp, hvor vi fik givet et par chancer væk – to i første halvleg og en enkelt i anden halvleg. De kom efter unødvendige boldtab og dårlige positioner i forbindelse med vores gennembrudsspil.

– Samtidig skal vi stadig blive dygtigere til at skabe chancer og lave chancerne større, end vi gør lige nu. Det skal vi både med et højere tempo i vores gennembrud og bedre forberedelse i forhold til løbene i feltet. Det har vi arbejdet rigtig meget med i denne uge, og det kommer også til at være et af de store fokuspunkter i weekenden.

– Men overordnet set en rigtig god præstation. Vi var rigtig gode i presset, får spillet i et højt tempo og får sat en masse pasninger sammen i mod et rigtig godt Randers-mandskab.

Alle fem mål blev scoret i anden halvleg efter en stor dominans i første halvleg.

– Vi snakkede om i pausen, at første halvleg var god, men vi skulle lige justere lidt i forhold til løbene i feltet og mulighederne for at lave mål. Samtidig snakkede vi også om, at fordi vi havde været så gode i første halvleg, så kom Randers til at løbe rigtig meget efter bolden. Vi havde 67% af boldbesiddelsen i kampen, og specielt i første halvleg lå vi omkring 70%.

– Derfor snakkede vi om, at vi skulle blive ved med at flytte bolden, for så vidste vi, at det bare var et spørgsmål om tid, før at de ville blive trætte.

– Derudover var det også sådan, at vi får et 1-0 mål på et hjørnespark, og det virkede som om, at da vi fik det mål, blev det nemmere at lave de resterende flotte mål.

I weekenden venter AaB, som i følge cheftræneren er et meget livligt og dygtigt mandskab.

– Det er et godt AaB-hold, som vi skal møde. Det er et hold, som vil op og presse højt, og som vil have en åben og tempofyldt kamp.

– Så vi skal forsøge at skabe en kamp, hvor vi dominerer og er spilstyrende. Jeg tror ikke, at vi kommer op på så meget boldbesiddelse som i sidste weekend, men vi skal forsøge at have en kamp, hvor vi kontrollerer og styrer de forskellige faser i spillet.

– Derudover skal vi sørge for, at det ikke bliver en åben kamp og for meget mand-mand, afslutter en spændt cheftræner.

Kampen i mod AaB fløjtes i gang klokken 13.00.