Ugens U-Nyt: En tur til Odense i weekenden

Kategorier

Foto: fcn.dk

U-19 drengene under et træningspas.

I den forgangne weekend hev både U19 og U15 en flot sejr med sig fra deres respektive kampe, imens U17-drengene fik en velfortjent weekend væk fra fodbolden.

U19:

U19-mandskabet har været igennem en periode med et tætpakket kampprogram. Trods de mange kampe, så er de kommet ud af perioden med nogle meget fine både spillemæssige og pointmæssige resultater.

– Jeg synes, at det har været nogle gode uger. Der har været gang i den. Vi har været i god udvikling med holdet, så det har været nogle fede uger, siger cheftræner, Kasper Kurland.

Drengene må dog vente helt til 17. oktober før deres næste kamp i U19-Ligaen. En tid som skal bruges på flere forskellige ting.

– Der er en gruppe, som er hjemme og besøge deres familier. Så er der en gruppe, som skal med landsholdet, hvoraf der også er nogle af dem, som er hjemme hos familien, der skal med landsholdet.

– Og så skal vi træne. Vi skal virkelig træne godt. Vi skal forbedre os og arbejde med tingene. Det er ikke sådan, at vi tager en periode som denne som værende en vente periode, hvor vi går og venter på næste kamp. Vi skal både se klip, evaluere og arbejde med spillet og spillerne. Så der kommer til at være lige så meget tryk på, som hvis vi havde kampe. Vi kommer ikke til at gå ned i kadence. Vi arbejder også på at finde en træningskamp, så der kommer til at være fuldt tryk på arbejdet.

I løbet af oktober forventes det, at U19-mandskabet får tilgang af Emmanuel Ogura, Adamo Nagalo og Moussa Sangare, der alle er afgangselever fra Right to Dream Akademiet i Ghana. De tre spillere skulle være ankommet i løbet af sommeren, men på grund af Covid-19 restriktioner har den ghanesiske grænse været lukket, og dermed har de ikke haft mulighed for at komme til Danmark før nu.

U19 har næste kamp den 17. oktober, hvor Randers Freja kommer på besøg i Right to Dream Park.

U17:

Sidste weekend var stille og rolig for U17-drengene, da trænerteamet havde givet dem en hel weekend væk fra fodbolden. Ifølge cheftræner, Johannes Hoff Thorup, er drengene kommet tilbage med en flot energi.

– Jeg synes, at de har trænet godt hele ugen. Det giver lidt friskhed og noget energi. Det har selvfølgelig også gjort, at nogle af de spillere, som har haft lidt småskavanker, nu også er tilbage. Så vi har næsten kunnet træne med fuld trup hele ugen, så det har givet nogle rigtig gode ting.

I den kommende weekend skal U17-holdet en tur til Odense, hvor OB venter dem.

– Det er altid svært, når vi tager til OB. De vil gerne spille, men de er også et forholdsvis direkte hold. Så vi ved, at hvis vi ikke får sat vores pres godt nok fra starten, så får vi en masse direkte bolde, som vi skal ligge og kæmpe med. Så der kommer altid en masse duelspil, som vi skal være gode til.

– Vi vil helst klare det uden, at det bliver en duel-kamp. Men vi skal også forbedrede os på, at hvis det bliver en duelkamp, så vi skal være gode både i vores individuelle spil, men også vores positionering derfra. Så de kan godt lave lidt ballade imod os nogle gange. Vi skal have bolden ned på græsset så hurtigt som muligt og få en kamp, som vi kan kontrollere.

– Vi var helt klart bedst i sidste kamp imod SønderjyskE, når vi havde bolden og kontrollerede, så vi kunne bruge den tid på at sætte vores angreb op. Hvilket også gjorde, at vi hele tiden var i gode positioner, så når vi mistede bolden, så kunne vi få den tilbage ret hurtigt. I de perioder hvor vi ikke helt var stærke nok i de facetter, var også de perioder, hvor vi fik problemer, afslutter Johannes.

U17-drengenes kamp har kampstart klokken 15.00 i Ådalen i Odense.

U15:

Efter et målrigt opgør for to uger siden mod FC Midtjylland, tog de unge U15-drenge imod FCK i sidste weekend. Kampen endte med en flot 4-0 sejr efter en flot indsats.

– Overordnet set var der nogle gode ting. Specielt vores presspil og vores høje forsvarsspil fungerede rigtig godt. Vi kunne i store perioder forhindre, at FCK kunne spille på vores halvdel. Spillerne arbejdede rigtig, rigtig godt i presset. Vi fik virkelig lukket store rum og kom tæt på modstanderen, hvilket gjorde, at vi vandt rigtig mange bolde tæt på deres felt, siger cheftræner, Emil Sjølin Andersen, og fortsætter.

Trods det fine resultat var der dog flere ting, som holdet stadig skal gøre bedre.

– Omvendt var vi slet ikke skarpe nok efter vores mange bolderobringer. Vi skulle have skabt mange flere chancer, når vi vandt bolden højt på deres banehalvdel.

– Vores opbygningsspil og gennembrud var generelt set ikke godt nok i kampen. Vi spillede for langsomt, havde for mange berøringer på bolden, og i flere situationer var vores positioner ikke gode nok. Så det var vi lidt skuffet over, at vi ikke var dygtigere til at flytte FCK rundt på banen. Så det er noget, vi kommer til at have meget fokus på frem mod kampen i mod OB, så vi er bedre i de facetter.

Efter kampen i mod FC Midtjylland var cheftræneren ikke helt tilfreds med duespillet, hvilket var et fokus i sidste weekends kamp.

– Der var en tydelig forbedring i duelspillet fra ugen før. Og det viser det også i, at vi holder FCK fra chancer igennem en hel kamp. Det var både duelspillet højt oppe på banen, og når vi blev presset lidt længere ned på banen, hvor vi var bedre til at komme tæt på modstanderen.

– Men spillet med bolden var fint i kampen i mod FC Midtjylland, men det skulle have bedre i kampen i mod FCK.

Ligesom U17-drengene skal U15 også en tur til Odense i den kommende weekend.

– Vi skal være gode i presspillet, så vi kan lægge et højt pres på et godt OB-hold, som også gerne vil forsøge at spille. Vi skal vinde nogle bolde højt på banen, så vi kan få etableret nogle angreb derfra. Og så skal vi simpelthen kunne flytte bolden i et højere tempo, og være i stand til at kunne angribe, når vi får bragt dem i ubalance, afslutter cheftræneren.

U15-drengenes kamp i mod OB bliver fløjtet i gang klokken 12.30 i Ådalen i Odense.