Ugens Kvindenyt: Olar fortæller om livet som fodboldspiller og mor

Kategorier

Florentina Olar og hendes søn Patrick Olar efter Sydbank Kvindepokalfinalen.

Florentina Olar fortæller om, hvordan det er at være fodboldspiller og mor på samme tid, og hvilke udfordringer og glæder som kan følge med. Seneste uge har stået på to sejre til vores kvindehold.

Med 175 landskampe og nuværende anfører på Rumæniens A-kvindelandshold, 14 års kvalifikationer i træk til UEFA Women’s Champions League, og en masse trofæer i Cypern, Rumænien og Danmark, er Florentina Olar en af FC Nordsjællands mest erfarne fodboldspillere.

– Jeg synes, det er en meget fin oplevelse at være en del af FC Nordsjælland. Det er en stor klub med meget potentiale for både mænd og kvinder.

– Jeg synes, at Right to Dream akademiprojektet er et meget inspirerende koncept. Jeg ser frem til, at der er flere mænd og kvinder, som udvikler sig i akademiet, fordi jeg synes, at akademiet har meget potentiale. At give chancen til andre, som ikke har samme muligheder som os, er virkelig stort, og det glæder mig meget at være en del af det.

For 2,5 år siden blev Florentina Olar mor til en dreng ved navn Patrick Alexandru Olar. At blive en mor til et barn, var en af Florentinas helt store drømme.

– En af mine store drømme var at få et barn og derefter komme tilbage på fodboldbanen. Og det skete. Jeg kan ikke sige, at det er nemt at være mor og fodboldspiller på samme tid, men det var min drøm.

– Mit liv ændrede sig meget, da Patrick kom til verdenen. Det har selvfølgelig medfulgt, at jeg har været nødt til at ofre andre ting, som jeg også gerne ville, men livet handler om prioriteringer.

– Udover ting, som jeg har været nødt til at nedprioriterer frem for Patrick og fodbolden, har jeg heller ikke ligeså meget tid til at selvtræne, restituere, spise og sove, som jeg havde før. Men igen, det handler om prioriteringer, og hvis der er noget, jeg brænder for, så får jeg hverdagen til at hænge sammen.

– Jeg dedikerer mig altid i de ting jeg laver. Jeg giver mig altid 100 procent på fodboldbanen og udenfor fodboldbanen. Jeg prøver at forbedre mig for hver dag både som person og fodboldspiller.

– Det er selvfølgelig ikke ligeså godt hver gang, men så længe jeg kan se mig selv i øjnene og sige, at jeg har gjort mit bedste, så er jeg tilfreds. Selvfølgelig vil der være bedre dage end andre, men jeg tager alle dage som en ny mulighed for til at udvikle mig.

– Selvom jeg er 35 år, så lærer jeg stadig nye ting hver dag, og på den måde udvikler jeg mig som både fodboldspiller og som mor. Jeg tror på, at alle kan udvikle sig ligegyldig, hvor gammel man er.

Selvom det kan være hårdt at være mor og fodboldspiller på samme tid, så har det også medfulgt minder til resten af livet.

– Dengang jeg ikke havde Patrick, kan jeg huske, at al min fokus var på fodbolden. Jeg gik meget op i min kost. Nu har jeg ikke ligeså meget tid længere til at gå op i min kost, og det kan godt ende ud i, at jeg bare spiser en sandwich inden træning, når jeg har meget travlt.

– Det er også noget anderledes at spille for landsholdet og spille Champions League efter, jeg har fået Patrick. Da han var fire måneder gammel, var jeg tilbage på fodboldbanen, og der rejste han rundt med mig, fordi jeg ikke kunne undvære ham.

– Det er selvfølgelig ikke hver gang, at Patrick kan tage med ud at rejse, når jeg skal spille. Her har min familie, svigerfamilie og holdet været meget hjælpsomme til at passe ham, imens jeg har været væk.

– En af mine bedste oplevelser i min fodboldkarriere var i sidste år, da Patrick rejste med mig til en landsholdskamp. Der holdte Patrick mig i hånden på banen imens vores nationalsang kørte i baggrunden. I momentet følte jeg mig som verdens lykkeligste og heldigste person. At jeg kan lave det, jeg elsker mest, sammen med den jeg elsker mest, det betyder rigtig meget for mig. Det moment glemmer jeg aldrig.

Florentina Olar blev kåret til den bedste kvindelige fodboldspiller i 2016, og selvom hun har vundet en masse trofæer og deltaget i UEFA Women’s Champions League en masse gange, så er ambitionerne stadig høje.

– Jeg har altid haft store ambitioner. Jeg vil vinde trofæer og spille UEFA Women’s Champions League hver sæson. Det er mine ambitioner, som driver mig i gang og i form.

– Jeg føler, at holdet her i FC Nordsjælland har potentiale til at deltage i Champions League. Kvinderne er virkelig talentfulde. Vi har både spillere med erfaringer og mange unge spillere. Jeg synes, det er en god blanding. Og tror på, at vi kan kvalificere os til næste Champions League.

– Jeg er rigtig glad for mine holdkammerater og trænere, som jeg også har det godt med udenfor banen. Vi er gode venner alle sammen. Jeg vil altid gøre mit bedste for at hjælpe holdet så meget som muligt. Selvfølgelig vil jeg vinde hver eneste kamp, og jeg brænder for at lære fra mig med mine erfaringer til de yngre. Måske jeg kan hjælpe dem med deres udvikling.

– Hvis jeg skulle give de yngre piger mit bedste råd, så ville det være at arbejde hårdt for deres drømme. Jeg arbejdede så hårdt, inden jeg fik Patrick, at min mor bad mig om at stoppe med at træne så hårdt. Det gik virkelig op for mig, at den hårde træning var det værd, da jeg blev belønnet med en kåring som den bedste kvindelige spiller i Danmark.

_________________________________________________________________________________

FC Nordsjælland kvindesenior

Seneste uge har stået på to sejre for vores kvindesenior. Henholdsvis en sejr i Sydbank Kvindepokalen og en sejr i Gjensidige Kvindeliga.

I onsdags

I onsdags skulle vi forsvare titlen som forsvarende mestre af Sydbank Kvindepokalen, da vi gæstede Fredensborg BI i ottendedelsfinalen. Vi vandt 4-1, og derfor er vi videre til kvartfinalen. Læs mere om kampen HER.

Modstanderen i kommende kvartfinale bliver vi klogere på i aften, når AGF og FC Thy – Thisted Q tørner sammen i ottendedelsfinalen. Vinderen af kampen bliver vores modstander i semifinalen, som bliver afviklet den 21. – 22. november på udebane.

I lørdags

I lørdags var vi i aktion igen i Gjensidige Kvindeliga, da vi gæstede AGF i Ceres Park. Det udviklede sig til en meget nervepirrende kamp, som først blev afgjort efter 81 minutter spil af Florentina Olar, der gjorde det til 1-0 til os. Det blev også slutresultatet af kampen. Læs mere om kampen HER.

På lørdag

På lørdag gælder næste spillerunde af Gjensidige Kvindeliga, når vi klokken 14.00 tager i mod Aab i Right to Dream Park. Indtil videre er det kun blevet til et enkelt point i Gjensidige Kvindeliga for Aab, og de er derfor at finde nederst i tabellen. Bliv klogere stillingen HER.

På grund af Covid-19-situationen er der kun 300 billetter til rådighed til kampen, som bliver solgt efter først-til-mølle-princippet. Hent din billet HER.

FCN Experience Room åbner allerede klokken 10.00, hvor der vil være mulighed for at købe tøj og merchandise. Husk, at vi alle fortsat skal holde afstand og vise hensyn til hinanden.