SL: Landsholdsoverblikket

Kategorier

Foto: Gonzalesphoto / Dejan Obretkovic

I denne landsholdspause er der fem af vores spillere fra Superliga-truppen, der er afsted med deres respektive landshold. Det drejer sig om Kamaldeen Sulemana, Magnus Kofod Andersen, Peter Vindahl Jensen, Ivan Mesik og Tochi Chukwuani.

Debutkampe, flere mål og tidligere akademispillere. Her er en oversigt over landskampe og spilleroptrædener:

Ghana A-landshold:

Ghana spillede fredag aften en træningskamp mod Mali, som blev afviklet i Tyrkiet. Kamaldeen Sulemana blev i det 42. minut skiftet ind til sin landsholdsdebut ved stillingen 1-0 til Mali.

Kampen sluttede 3-0 til Mali, men derfor skal der stadig lyde et kæmpe tillykke til Kamal, som altså debuterer for the Black Stars som blot 18-årig.

Ghana spiller igen i morgen, mandag, mod Qatar, hvor Kamal igen har muligheden for at få nogle landsholdsminutter i benene.

Danmark U21-landshold:

Det danske U21-herrelandshold var også i aktion fredag aften, hvor drengene var på Malta for at spille en vigtig EM-kvalkamp.

På trods af et maltesisk føringsmål i starten af anden halvleg, vendte Danmark rundt på tingene og vandt 1-3. Dermed topper de nu gruppen med seks point ned til Rumænien.

Til kampen var Magnus Kofod i startopstillingen og spillede alle 90 minutter, mens vores førstekeeper, Peter Vindahl, så hele opgøret fra bænken af. I startopstillingen kunne man også finde vores to gamle drenge, Victor Nelsson og Mikkel Damsgaard, hvoraf sidstnævnte scorede et flot mål til 1-2 i det 84. minut. Du kan se highlights fra sejren HER.

De danske U21-drenge skal spille igen på tirsdag, hvor der venter en hjemmekamp i Aalborg mod Finland U21.

Slovakiet U21-landshold:

Ivan Mesik repræsenterede Slovakiets U21-landshold, da de i torsdags også spillede en EM-kvalifikationskamp. Ivan startede inde i bagkæden, spillede hele kampen og scorede det afgørende mål til 2-1 i det 94. minut.

I morgen skal Slovakiet U21 spille en svær udekamp mod Frankrig.

Danmark U19-landshold:

17-årige Tochi Chukwuani fik i torsdags sin debut for Danmarks U19-landshold. Tochi var i startopstillingen mod Polen, og scorede til 0-2 efter 20 minutter.

Kampen endte 1-3 til Danmark. Du kan se Tochis flotte mål og øvrige highlights fra kampen HER.

Det danske U19 drenge spiller i morgen endnu en træningskamp mod Polen.


… Og så må vi heller ikke glemme, at både Mathias Jensen og Andreas Skov Olsen i onsdags fik debut på Danmarks A-landshold i venskabskampen mod Færøerne. Begge spillere var i den danske startopstilling, hvoraf Jensen spillede fuld tid, mens Andy kvitterede med en kasse og en flot assist.

Dermed er der altså tre af vores tidligere akademispillere, som har fået A-landsholdsdebut i denne uge: Kamaldeen Sulemana, Mathias Jensen og Andreas Skov Olsen.