Målscorer Frese: Jeg skal blive endnu bedre

Kategorier

I gårsdagens kamp ude mod FC København scorede Martin Frese sit allerførste mål for FC Nordsjælland i 3F Superligaen. 3-2 nederlaget i Parken viser dog, ifølge vores forsvarsspiller, at han stadig skal forbedre sig.

Sent søndag aften måtte vi vende hjem fra Østerbro med et ærgerligt nederlag på 3-2 til FC København. Træner Flemming Pedersen kaldte præstationen for “en kæmpe skuffelse”, hvilket Martin Frese kunne nikke genkendende til.

– Det var en svær kamp for os. Jeg synes, at FC København dominerede hele kampen. Vi var på hælene. Det gælder især i første halvleg, hvor de nemt kunne have været foran med flere. Så det var ikke godt nok i stort set hele kampen, konstaterer venstrebacken. 

– Det er en bitter følelse. Vi gik jo ind til kampen med mere selvtillid end FC København. Vi havde troen på tingene og troen på, at vi kunne gå ud og få et resultat i Parken. Så vi følte os ovenpå, men fik desværre en dårlig start. 

FC Københavns Nicolai Boilesen scorede allerede efter seks minutter, mens Diomande udlignede for os 11 minutter senere. En halv time inde i kampen blev det desværre 2-1 til de hvid- og blåblusede på mål af angriber Jonas Wind. Ligesom resten af holdet var det en svær første halvleg for Martin Frese, der spillede i den venstre side af tremandsforsvaret.  

–  Jeg havde en lidt anden position, end jeg plejede. Det var en lidt anderledes og ny situation, som jeg ikke havde været i før. Så det var svært at finde ind i en god rytme i første halvleg, siger vores nummer 34.

– Det var nogle andre måder, jeg skulle forsvare på, end jeg er vant til. Jeg kunne godt mærke, at der var nogle uoverensstemmelser mellem Diomande og mig på venstresiden, om hvem der skulle gå på hvilken mand, og hvem der skulle følge med løbet bagom. 

I starten af anden halvleg blev Isaac Atanga skiftet ud med Ivan Mesik, der overtog Freses position i bagkæden. Det skulle vise sig at give pote kort efter. 

– I anden halvleg blev jeg flyttet længere frem på banen og spillede min normale position som wingback. Det var en okay start, og vi var lidt mere på bolden. Vi fik skabt et fint angreb, hvor Kof fik vendt spillet ud på Døhr, der lavede et perfekt indlæg til mig, som jeg headede ind i det lange hjørne, siger målscoreren. 

– Det var selvfølgelig fedt for mig at lave mit første mål for FC Nordsjælland. Det viser, at jeg kan være med til at bidrage offensivt og få skabt nogle chancer for holdet. Så det er rigtig godt. 

I forrige kamp mod Lyngby BK lagde Martin Frese op til seks chancer, hvilket er det højeste antal for en af vores spillere, siden Mikkel Damsgaard gjorde det mod OB i november 2018. Den flotte præstation mod Lyngby blev endda kronet med en enkelt assist, mens forsvarsspilleren i går altså selv kom på måltavlen. De offensive kvaliteter kommer dog ikke ud af det blå. 

– I hele min ungdomstid i FC Nordsjælland har jeg været mere en kantspiller, 10’er eller 9’er. Så selvfølgelig har jeg været vant til førhen at komme i situationer oppe omkring feltet, komme til indlæg og afslutninger. Så det er noget, jeg kan bruge, når jeg får bolden oppe ved modstanderens felt.

Den offensive indstilling fra backerne er samtidig et bevis på, hvordan FC Nordsjælland gerne vil spille fodbold, mener Frese.

– I offensiven vil vi gerne være boldbesiddende. Vi skal være offensive i alt, hvad vi gør. Om det er forsvars- eller angrebsspil, så er det altid med et offensivt mindset. Backerne skal løbe så mange meter og komme til muligheder i boksen. Selvom du er backspiller på papiret, så kan du stadig være en angrebsspiller, når vi kommer op på den sidste tredjedel.

Med sin fortid som offensivspiller har venstrebacken dog stadig nogle defensive aspekter, som skal forbedres. Her handler det især om, måden han positionerer sig og 1-mod-1-spillet.

– Selvfølgelig kan man se, at jeg har nogle ting at arbejde med defensivt. Det er klart. Det handler blandt andet om min positionering, men det er noget, jeg skal arbejde med til træning hver eneste dag. Og jeg er sikker på, at jo flere kampe jeg spiller på wingback eller back, desto bedre vil jeg falde ind i det rent defensivt. Så der er noget at arbejde på, siger forsvarsspilleren. 

– Et eksempel på det er, når der kommer én løbende mod mig, måske Peter Ankersen i ryggen på mig som i går. Der skal jeg være god til at følge med og være klar på, at der kan blive spillet en bold bag ved mig. 

– Det er også rent defensivt 1-mod-1, at jeg skal blive endnu bedre til at forsvare. Det var en god træning for mig at stå over for en spiller som Mohammed Daramy. Han er hurtig og god til at fange forsvarsspilleren på det forkerte ben. Men jeg lærer jo noget af at spille mod de bedste i Superligaen, og FCK er det største hold på papiret. Så der var en hel del defensiv læring for mig i kampen i går. 

Martin Freses flotte sæsonstart blev i søndags belønnet, da han fik en plads på månedens hold i 3F Superligaen. Han og resten af vores Superliga-hold skal på torsdag kl. 16:30 spille mod FC Græsrødderne, der tager imod os i Sydbank Pokalen.