Hjortebjergs optakt vs. FC Midtjylland| INGEN PODCAST

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

(OBS. Corona-situationen, mundbind og den øgede smitterisiko har besværliggjort det at optage podcast med Superliga-staben. Vi arbejder på en podcastløsning til den næste runde, men bringer her en skriftlig udgave af optakten forud for FCM-kampen)

I morgen spiller vi sæsonens første lørdagskamp, når de forsvarende danmarksmestre fra FC Midtjylland kommer på besøg. Det er mere end tre år siden, at vi har slået midtjyderne, men i vores seneste hjemmekamp mod dem var vi rigtig godt med. Det er noget, som Frank Hjortebjerg og resten af trænerteamet har hæftet sig ved.

Har I haft en god træningsuge forud for denne her svære hjemmebanekamp?

– Vi har haft lidt kortere træningspas i denne her uge for at køre lidt deload, hvor vi ikke kigger så meget på at skulle lægge på, lægge på og lægge på. Men hvor vi i højere grad fokuserer på at vedligeholde vores fysiske form, få et lille energiboost og så kan vi forhåbentlig brænde banen af i morgen.

– Vi ved jo også godt, at FC Midtjylland er et hold, der kan lægge et fysisk hårdt tryk, så kampene bliver typisk hårde for spillerne. Så derfor har vi prøvet at skrue lidt ned i denne her uge.

– Og så havde vi en rigtig god oplevelse med reserveholdskampen i Odense i mandags, hvor der var mange, der gjorde det godt og viste sig fint frem.

– Det var en rigtig god kamp. Både for OB og for os. Jeg snakkede med Henrik Hansen (OB-træner) efter kampen, og han var også meget tilfreds. Nogle gange kan de her kampe i Reserveligaen godt blive nogle lidt lunkne fornøjelser, men jeg synes, at begge hold spillede ud over stepperne og forsøgte at skabe en kamp med lidt gang i den.

– Og så havde vi selv nogle rigtig gode præstationer. Både holdmæssigt og individuelt. Vi vinder 3-4, spiller godt og dominerer især i anden halvleg. I første halvelg var der mere lige, men i anden halvleg sætter vi os på det.

– Det var i høj grad to Superliga-hold, der mødte hinanden. Dagen inden kampen skrev Henrik Hansen til mig, at de ville komme med otte spillere fra Superliga-truppen og resten var U19-spillere. Så måtte jeg jo svare tilbage, at vores startopstilling var stort set kun fra Superliga-truppen, men de var også alle sammen U19-spillere.

– Og det var ikke helt forkert. Jeg tror, hvis vi tog Martin (Vantruba) ud af regnestykket, så kunne de fleste spille i U19-ligaen rent aldersmæssigt. Martin leverede i øvrigt en god præstation, selvom han ikke har spillet længe.

– Francis Abu ligger på venstrekanten, laver to kasser og spiller fint. Jaxe, Tochi og Antman dominerede flot på midtbanen, hvor de drillede OB. Tølbøll spillede venstre back, helt ude af position, men gjorde det flot og var svær at spille overfor. Så der var mange gode præstationer at tage med.

Så lad os snakke lidt om FCM. Vi mødte dem jo fire gange i sidste sæson, men de har også spillet en del af kampe i denne sæson, som jeg formoder, at I har fulgt med i. Hvordan har I forberedt jer på dem?

– Jeg synes, det er meget det samme FC Midtjylland-hold, som vi så i sidste sæson. Også selvom blandt andet Pione Sisto er kommet til. Men fordi de stadig har den samme tilgang til spillet, har vi kunne kigge meget på vores indbyrdes kampe fra sidste sæson.

– Og i vores seneste hjemmekamp er vi jo faktisk tæt på. Der spiller vi rigtig, rigtig godt med. Og de scorer på sådan en halv-tilfældig standardsituation, hvor deres sparker glider i skudøjeblikket, bolden bliver rettet af og det hele kommer sådan lidt ud af det blå.

– Men ellers var det en kamp, vi var rigtig godt med i. Det var også en kamp, hvor vi mod bolden fik stresset dem og gjorde det svært for dem. Vi fik dem til at sparke bolden langt relativt tidligt. Og samtidig håndterede vi den lange bold godt.

– Og når vi selv havde bolden, lykkedes vi faktisk ret fint med at spille uden om deres høje pres. De kom til at løbe en del efter os. Og det var særligt ude på siderne af deres kantspillere, at de havde problemer.

– Så det er nogle af de oplevelser fra den kamp, som vi forventer, at vi kan gøre brug af igen. Det synes vi, at vi lykkedes godt med. Så det skal vi prøve at drage fordel af igen, for vi forventer, at de kommer med samme tilgang og mange af de samme positioner.

– Og så er spørgsmålet så, hvor meget vi vil lægge et overtal inde centralt i banen og hvor meget vi vil lægge overtallet bredt i banen. Også i forhold til hvem vi vælger, der skal spille kampen. Hvem kan løse opgaven både med og mod bolden?

FCM er for første gang med i et Champions League-gruppespil, hvor de i tirsdags tabte 2-0 til Liverpool. Er det en fordel for jer, at de har de ekstra kampe i programmet? En bagdel? Eller er det ikke rigtig noget, som I spekuleret i?

– Nej, det har vi ikke rigtig brugt tid og kræfter på. Det bliver hurtigt for meget gætværk. Vi ved ikke, om de kommer til at ændre i startopstillingen. Og vi ved ikke, om de har ”europæiske tømmermænd”.

– Det kan jo også være, at de netop på grund af midtugekampen i Champions League er kommet op i et så højt tempo, at vi for alvor skal stå på tæer, hvis vi skal følge med.

– Alle de der ting kan man spekulere i fra nu og til juleaften. Uden at komme tættere på noget som helst. Så vi prøver i stedet at bruge kræfterne på nogle af de ting, som vi føler, at vi kan være mere eller mindre sikre på at få udbytte af.

– Til gengæld giver tirsdagens kamp endnu en mulighed for at holde os opdaterede på dem. Den har vi brugt til at få en status på dem og finde nuancer i spillet, som vi skal være særligt opmærksomme på. Så den kamp har vi brugt på samme måde, som vi har brugt deres seneste Superliga-kamp. På det punkt er det ligegyldigt, om modstanderen hedder Brøndby eller Liverpool.

Der er kampstart i morgen klokken 16.00 i Right to Dream Park. Opgøret kan ses på TV3 Sport og Viaplay.