Gideon Mensah skifter til Sverige

Kategorier

Foto: fcn.dk

Gideon Mensah i en U-19 kamp mod Brøndby IF.

Den 20-årige ghanesiske stopper skifter permanent til Varberg Bois i den bedste svenske række fra januar 2021.

Gideon Mensah kom til FC Nordsjællland fra Right to Dream akademiet i Ghana for to år siden. Her spillede han 1,5 sæson på U19 holdet, inden han blev lånt ud til den svenske Allsvenskan klub Varberg Bois, hvor han spiller nu. Parterne er blevet så glade for hinanden, at den svenske klub allerede nu har slået til og sikret, at Gideon Mensah per 1. januar er Varberg Bois spiller for de kommende tre år.

Akademichef Gareth Henderby:

– Vi synes, det er en god mulighed for Gideon at komme til en konkurrencedygtig liga og en god klub, der allerede har et årelangt samarbejde med FCN og Right to Dream. Hans låneaftale med Varberg handlede om at få spilletid og få bevist sit niveau, og det har han allerede opnået på få måneder, hvilket understreger den stærke karakter, han er i besiddelse af. I Gideon får Varberg en stærkt spiller og et fantastisk menneske med stærke værdier, der har bidraget flot til både akademiet i Ghana og i FCN i løbet af tiden på U19 holdet her. Vi ønsker Gideon alt det bedste i Sverige og med karrieren fremover.

Gideon Mensah nåede at repræsentere FC Nordsjælland på U19-niveau og i reserveholdsligaen. Han har spillet på flere forskelige ghanesiske U-landshold. Bl.a. bar han anførerbindet til U17 VM i Indien for fire år siden.