Flemming P: Vores reserver kan gøre en forskel

Kategorier

Foto: Lasse Lagoni

Flemming Pedersen under 1-1 kampen mod AC Horsens.

En skuffende kamp mod AC Horsens lignede længe et nederlag, indtil indskifteren Francis Abu til sidst sikrede os et vigtigt uafgjort resultat på 1-1. Cheftræner Flemming Pedersen var glad for den sene scoring, der giver holdet ”et godt mentalt fundament”.

Det var med hiv og sving, at vi fik point med hjem fra Casa Arena Horsens søndag eftermiddag. Vi skulle helt ind i det 88. minut, før Abu Francis scorede og på den måde gav os et point på kontoen. Det var blandende følelser, Flemming Pedersen stod med efter kampen.

– Jeg er overordnet glad for resultatet, fordi vi vidste, hvor svært det var. Vi har tidligere haft rigtig, rigtig svært i Horsens med at få point med hjem, siger Flemming Pedersen.

– Men med den måde, som kampen udspillede sig på, kunne det meget vel være blevet 1-0 til Horsens, selvom vi har nogle fine muligheder i anden halvleg. Så det var dejligt at se, at Abu scorer.

AC Horsens indledte første halvleg med et aggressivt pres, der efter et kvarters spil gav pote. En opspilsfejl gav Hallur Hansson muligheden for at bringe hjemmeholdet på sejrskurs efter 16 minutters spil. Jydernes pres gjorde det svært for os at bygge spillet op.

– Vi hang bagefter. Ikke uventet kom Horsens ud aggressivt og satte os under pres. Ligesom Randers forsøgte de at sætte os under pres men med mere kvalitet, siger Flemming Pedersen.

– De stressede vores opbygningsspil, som vi aldrig rigtig fik flow i. Derudover satte vi os selv under pres ved at forære Horsens et mål i vores opbygningsspil, men det er en del af den risiko, vi spiller med.

– Det var to hold, der gik ind til kampen og ville spille på deres egne præmisser. Når vi kigger på det, så var Horsens bedre til at spille på deres præmisser, end vi var.

Det hårde pres, som hjemmeholdet havde lagt for dagen, holdt de ikke i alle 90 minutter. Derfor begyndte vores spil i løbet af anden halvleg at blive bedre og bedre.

– Vi vidste i anden halvleg, at det var et spørgsmål om tid, før Horsens måtte give slip på deres aggressive pres. De ville helt automatiske blive mere passive, siger cheftræneren.

– Vores håb var, at når det skete, kunne vi sætte vores positioner endnu bedre i forhold til vores spil. Og så er det igen: Nogle gange går bolden ind, og nogle gange gør den ikke.

– I lang tid så det ud som om, at Horsens med hjælp fra overliggeren og redninger på stregen skulle være dygtige nok til at vinde. Men så får vi den forløsende 1-1 scoring.

Med 20 minutter tilbage af kampen foretog Flemming Pedersen sine første indskiftninger. Både Rothmann og Abu fik chancen i stedet for Atanga og Dio. Det skulle vise sig, med især Abu, at være en rigtig god idé. Med to minutter igen reducerede Abu nemlig til 2-2 på hovedet efter et indlæg fra Døhr.

– Dio var ved at køre lidt død i det på midten, og Atanga fik ikke rigtig noget output. Og så ved vi, at både Rothmann og Abu er to målscorere, siger Flemming Pedersen.

– Abu kommer ind og gør det fint. Der er noget power i ham. Han er en individuel spiller, der er god til at presse, fysisk stærk, hurtig og kan sætte en modspiller af.  Så har han også en vis scoringsevne. Han kommer ind og er med til at give energi til holdet og sætte Horsens under pres.

Ligesom sejren i Right to Dream Park mod Randers FC i sidste runde af 3F Superligaen skulle vi langt ind i kampen, før vi scorede det forløsende mål. Sidst var det Jonathan Amon, der blev skiftet ind og scorede. I dag var det Abu, som var afgørende. De sene scoringer fra reserverne vidner ifølge cheftræneren om en god moral i truppen.

– Kampen viste, at vi kan komme igen og få scoret sent i kampen, selvom vi er bagud. Derudover er det vores reserver, som er med til at komme ind og afgøre kampen ligesom mod Randers, siger cheftræneren.

– Det viser, at vores reserver kan gøre en forskel. Det er meget vigtigt for at have et godt hold. Så vi har en god bred trup, hvor reserverne viser, at de presser sig på for at få spilletid.

– Hvad angår moralen og holdånd så giver det et godt mentalt fundament at komme tilbage på den måde.

Kampen mod AC Horsens i dag viste dog også, at holdet stadig har noget at arbejde på frem mod den næste kamp mod FC Midtjylland.

– Vi skal blive endnu bedre i eget spil, når modstanderen går op for at presse os. Mod Midtjylland kan vi regne med et aggressivt pres. Det er klart, at hvis ikke vi kan spille os ud af det, så bliver det rigtig svært at få point, siger Flemming Pedersen.

– Derfor skal vi blive ved med at arbejde med en hurtig boldomgang og en god positionering, fordi det hænger sammen. VI kan kun spille bolden hurtigt, hvis der er en medspiller i en god position.

Inden dagens kamp bar spillerne og trænerstaben en speciel trøje med skriften: ”Stay Strong Amon”. Trøjen viste truppen og trænerstabens støtte til Jonathan Amon, der efter et fantastisk comeback mod Randers sidste uge desværre er blev skadet igen.

– Amons skade er bedrøvelig og sørgelig. Vi er alle sammen rigtig berørte. Han har lige været ude i 13 måneder og kæmpet sig tilbage igen. Nu skal han så til det igen, siger Flemming Pedersen.

– Trøjen viser, hvor vellidt en person han er i truppen. Han kan være sikker på, at han får al den opbakning, som alle, både spillere og trænere, kan levere.

I næste weekend tager vi imod de forsvarende danmarksmestre fra FC Midtjylland. Kampen fløjtes i gang på lørdag kl. 16 hjemme i Right to Dream Park.