Flemming P: Vigtigt at være videre

Kategorier

FC Nordsjælland spillede sig efter en 1-5 sejr over FC Græsrødderne videre i dette års Sydbank Pokalen. En regnvåd kamp, der bød på en masse scoringer og debut til både Djourou, Vantruba, Emeka og Tølbøll. Samtidig fik Jonathan Amon sit længe ventede comeback efter et års skadespause. Det skabte stor begejstring hos vores cheftræner, Flemming Pedersen. 

FC Græsrødderne bød os torsdag eftermiddag velkommen i Gentofte Sportspark, hvor vi for første gang i denne sæson skulle spille om videre avancement i pokalen. Det blev til en sikker sejr på 5-1 med mål af Antman, Rygaard, Emeka, Rothman og Atanga. 

– Det var en kamp med spil til et mål, ligesom vi havde forventet. De stod lavt nede i eget felt, og vi ville få en masse spil omkring der. Vi lagde et højt pres på dem fra start for at få noget intensitet i kampen. De var for gode boldspillere, hvis vi gik ned i deres tempo, siger Flemming Pedersen.

– Det er selvfølgelig vigtigt at være videre til næste rundt. Først og fremmest er det vigtigt ikke at tabe til en lavere rangeret modstander. Det kan vi ikke acceptere. Der skal vi selvfølgelig vinde. 

Udover at være videre til næste runde af pokalturneringen, så fik en række af vores nye spillere deres første officielle spilleminutter for FC Nordsjælland. Det er en af de fordele, som Flemming Pedersen fremhæver ved Sydbank Pokalen.

– Når vi tænker på spillerudvikling, er det klart, at jo flere kampe vi spiller, hvor der er noget på spil, desto flere spillere kan få muligheden. Og det betyder selvfølgelig altid meget for drengene at få debut. Det er først, når du får nogle officielle kampe, at du kommer til at føle dig som en rigtig del af holdet, siger Flemming Pedersen. 

I kampen mod FC Græsrødderne fik både Johan Djourou, Martin Vantruba, Chukwuemeka ‘Emeka’ Nnamani  og Oliver Tølbøll sine første officielle spilleminutter for klubben. Fra cheftrænerens side var der stor ros til debutanterne.

– Johan spiller på rutinen og vinder de dueller, han skal. Han er rolig med bolden og er med til at skabe ro på holdet. Han skulle kun have de 45 minutter, fordi vi ikke vil have ham for hurtigt i gang, før han er i ordentlig kamptræning. Så overordnet en rutineret indsats. 

– Martin havde ikke det store at lave i kampen, men leverede en rigtig god indsats. Der er ingen tvivl om, hvor han er. Han er hele tiden til stede med god kommunikation, og så har han en rigtig god redning i anden halvleg. Målet kan han ikke gøre noget ved. Det er tydeligt at se, at han har en meget stærk mentalitet.

– Emeka kommer ind og scorer ret tidligt i første halvleg sit debutmål. Han lavede en fin, moden indsats i dag. Som jeg sagde til drengene, så elsker jeg sådan et tap-in-mål, som vi så til 5-1 scoringen, hvor Emme lægger op til Isaac Atanga. Det samme var tilfældet med Rothmans mål, hvor Dio lægger den af. Både Emme og Dio kunne have scoret, men de sætter sig selv til side og afleverer til deres medspiller. Det viser noget om holdånden og den kollektive forståelse, hvilket er fedt at se. 

– Tøllbøll kommer ind og spiller en meget offensiv venstre back, fordi Dio ikke skulle spille en hel kamp. Han kommer ind med en masse opportunisme og gør ikke tingene sværere end det er. Han går fint ind i rytmen på holdet.

Derudover var der comeback til Jonathan Amon, der i mere end et år har været ude med skade. 

– Man kan se på Amon, hvor meget det betyder. Han strålede som en sol i dag inden kamp, fordi han vidste, at han skulle have 20-25 minutter. Det er jo et år siden, at han spillede sidst, hvilket er langt tid for en ung spiller.

– Han har kæmpet hårdt for det i sin genoptræning, og nu har han taget første step. Så kan vi så begynde at bygge på. Han går også ind og bliver afgørende ved at få et straffespark, hvor vi scorer til 2-0. Der så vi hans enorme acceleration. Så det var fine minutter, han spillede, siger Flemming Pedersen.

Cheftræneren var også positiv over for FC Græsrøddernes præstation på trods af cifrene på måltavlen.  I første runde af pokalturneringen vandt FC Græsrødderne 4-2 over Rødovre Boldklub, desværre for dem slutter pokaleventyret efter dagens kamp.

– Jeg synes, at de gør det fint, fordi de holder strukturen i deres hold. De giver på intet tidspunkt op, kender deres egne begrænsninger og kommer ikke til at spille over niveau. Så de forsøger at holde sammen på tingene, så jeg synes, at de spiller en meget disciplineret kamp.

FC Nordsjælland kan nu se frem til et par fridage på grund af landsholdspausen denne weekend. Pausen giver dog trænerteamet og resten af holdet muligheden for at træne nogle af de aspekter, som skal forbedres inden næste 3F Superliga-kamp. 

– Spillerne får tre dages pause med selvtræning, hvor de får lidt mental hvile. Derefter kører vi fuldt på igen fra på mandag. Der skal vi bygge videre på vores spil. Og det, der skal bygges videre på, er med bolden, hvor vi stadig skal være endnu bedre. Især handler det om flere fremadrettede afleveringer med kvalitet, for vi smider stadig for mange bolde væk.

– I forhold til det defensive, som vi har kæmpet lidt med på det sidste, senest mod FC København, skal vi være bedre til at gennemskue, hvornår vi skal sætte vores pres ind; så vi presser i takt. Der er stadig nogle pressignaler, som vi arbejder med. Så det er de to hovedområder, vi vil fokusere på. 

Efter aftenens kampe mellem Esbjerg FB og Silkeborg IF vil der blive trukket lod til den 3. runde i Sydbank Pokalen.