Flemming P: Sad på dem fra start

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I dag slog vi FC Midtjylland for første gang i mere end tre år, da de blev sendt hjem til Heden med et nederlag på 4-1. Cheftræner Flemming Pedersen var naturligvis meget begejstret efter kampen, hvor han hæftede sig ved gode beslutninger og høj kvalitet på bolden.

Fra første fløjt kom vi buldrende i et højt pres, som tvang til gæsterne til flere opspilsfejl. Og der skulle ikke gå mere end 11 minutter, før Abu Francis fik straffet det og sparkede os i front.

– Vi kommer stærkt ud fra første fløjt. Spillerne følger den gameplan, vi har lagt sammen. Vi ønskede at presse højt, så vi var sikre på, at vi ville vinde nogle bolde højt på banen. Og så var det et spørgsmål om, hvordan vi eksekverede på dem. Fordi det kan jo også give bagslag, hvis man går højt op, stresser dem, vinder bolden og så taber den igen. Så bliver det pludselig en kontra til modstanderne i stedet for.

– Men vi ville det i dag. Vi havde stadig noget, vi skulle have ud efter Horsens-kampen. Den var vi meget utilfredse med. Vi har ledt lidt efter vores spil og rytme i denne sæson, så alle var med på, at vi skulle presse højt i dag. For kunne vi ikke finde rytmen i spillet med bolden, så skulle vi i hvert fald ikke give for meget tid til FC Midtjylland. Og det var tydeligt i første halvleg.

– I pausen snakker vi om, at vi som udgangspunkt skal fortsætte. Det var vigtigt, for det havde vi stor succes med. Og så måtte vi jo se, hvad Midtjylland ville gøre. Om de lavede nogle taktiske justeringer eller kom endnu højere i deres pres. Vi ved jo ikke, hvad de aftaler, men der var ingen grund til at lave noget om. Tværtimod skulle vi fortsætte.

– Vi troede på, at vi nok skulle få chancer. Og så handlede det om at udnytte dem. Og det gjorde Frese allerede i starten af anden halvleg. Det er med til at give os endnu mere mental ro, mens FCM bliver endnu mere utålmodige i deres eget spil. Så vi kører på med det hårde pres, og holder fin kontrol, siger Flemming Pedersen.

Generelt er cheftræneren meget tilfreds med dagens præstation.

– Vi sad på dem fra start af, men der har også været en god fornemmelsen i truppen hele ugen. Først og fremmest var vores positioneringer gode i dag, og så rammer vi den frie mand inde centralt. Der var rigtig gode valg med bolden og samtidig spiller vi med høj kvalitet. Det var en stærk holdindsats, hvor den enkelte fik lov at shine.

– Omvendt vidste vi, at de sagtens kunne komme igen i den sidste halve time. Da vi fører 3-1, er der ingen, der er sikre. Det kan gå hurtigt, hvis man slipper taget eller går for langt tilbage på banen. Det så Brøndby i sidste weekend, hvor FCM redder den efter at have været ude af kampen. Men det er klart, at da Kamal sætter sømmet i kisten og scorer til 4-1, så er den afgjort.

Der var en række ændringer i dagens startopstilling, hvor Mads Døhr var fraværende grundet ømhed i ugens løb. Eksempelvis startede Martin Frese i højresiden, mens Kamaldeen Sulemana startede helt fremme som 9’er. Taktiske beslutninger, fortæller Flemming P.

– I dag var det meget vigtigt med to lidt lavere wingbacks, som skulle være mere spillende backs, fordi de kunne være meget vigtige for vores opbygningsspil, hvis ikke vi kunne komme igennem centralt. Vi havde også en mulighed i Oliver Villadsen som højreback, men han er en gennembrudsspiller. Derfor var vores alternativ at rykke Frese over i modsatte side, mens Dio rykkede ud til venstre, fordi den ved vi, at Dio kan løse.

– Kamal blev sat op som 9’er, hvor han gjorde det fremragende. Dels i presset, hvor han skulle holde øje med Alexander Scholz, som er Midtjyllands bedste i opbygningsspillet. Men han skulle også være parat til at gå ned i banen og være link-up-spiller, hvor vi ved, at han også er god til at holde fast i bolden. Og så skulle han også være klar til at true dem dybt. Så han havde tre hovedopgaver, som han løser rigtig godt.

Derudover tog Isaac Atanga plads på bænken i dag. Derfor startede vi uden de sædvanlige raketter, Atanga og Kamaldeen, på kanterne, hvor der i stedet var fundet plads til Abu Francis og Mikkel Rygaard fremme på den forreste linje, som er to mere boldsøgende spillere.

– Det var for at stille Midtjyllands stoppere i et dilemma, hvor de skulle finde ud af, om deres stoppere turde at gå på, når Abu og Rygaard gik ind i banen. Men da Kamal lå med sin fart på den sidste linje, turde de ikke. Og dermed kunne vi få overtallet med fire mand inde centralt mod Midtjyllands midtbanetrekant. Og så var der hele tiden én fri spiller.

Det var tredje kamp i streg, at vi spillede med tre mand i bagkæden. I de to første kampe har vi kun lukket ét mål ind, men offensiven har til gengæld ikke sprudlet, hvor der kun er blevet til to scoringer. Det fik vi dog lavet om på i dag, hvor vi fik nettet til at blafre fire gange og havde store muligheder for flere mål.

– Det har noget med kvalitet at gøre. Fordi spiller vi hurtigt nok og rammer den frie mand derinde, så kommer det til at se let ud. Som det gjorde i dag. Så klikker det jo. Men havde Midtjylland været lidt hårdere i presset, haft lidt mere intensitet og siddet tættere på os, havde vi ikke haft tid til at spille den frie mand.

– Så der er ikke så meget, vi gør anderledes. Vi har selvfølgelig Abu inde, som har en meget afgørende rolle. Men Midtjylland giver os mere plads, end de har gjort i tidligere kampe. De plejer ellers at være dem, som giver os mindst plads. Og så kan man jo spørge dem, om det var fordi, det var trætte. Det er jo relativt. Men når vi får så meget plads, så er vi gode, konstaterer vores cheftræner.

Netop Abu Francis have en stor kamp i dag, hvor han scorede to flotte mål. Dermed kronede den unge offensivspiller en stærk uge, hvor det også blev til en afgørende scoring i Horsens samt to mål i reserveholdskampen mod OB i mandags.

– Han bidrager først og fremmest med sin scoringsevne, som vi ved, han har. Både med fødderne og med sit hovedspil. Og så tror jeg, at han er den anden- eller tredjehurtigste i hele truppen. Så han har fart, kan drible og han kan både spille i mellemrum og på den sidste linje.

– Han ser sig selv mere som midtbanespiller, hvor han har haft svært ved at spille sig i startopstillingen. Men på det seneste er han blevet meget mere moden i sit spil, og har også tidligere i sæsonen været inde i billedet i forhold til at starte inde. Nu er det klart, at han har spillet sig ind i varmen, afslutter Flemming Pedersen.

Du kan nyde Abu Francis’ to flotte scoringer HER. På søndag skal han og resten af drengene igen spille hjemme i Right to Dream Park, når Vejle BK kommer på besøg.