FCN henter Johan Djourou

Kategorier

Den tidligere Premier League- og Bundesliga-spiller fortsætter sin karriere i FC Nordsjælland. Parterne har indgået en 2-årig aftale.

Johan Djourou er 33 år gammel, og har i sin karriere hentet stor erfaring. Blandt andet gennem sine 144 kampe for Arsenal, sin tid i Bundesligaen, som anfører i Hamburger SV og sine 76 A-landskampe for Schweiz, som han senest repræsenterede ved VM i 2018.

Det er en mand med store egenskaber, som både spiller og leder, hvilket han overbeviste både trænere og ledelse om under sit besøg i FCN i sidste uge.

Sportschef Jan Laursen:

– Johan Djourou har et fortjent ry som en topspiller og ledertype, og han kan bidrage til vores ambitionsniveau i 3F Superligaen over de næste to sæsoner. Vi er fokuserede på at indfri vores sportslige målsætninger og samtidigt skabe det bedst mulige miljø omkring vores unge spillere med det internationale potentiale, vi føler, de har. Vi tror på, at Johan kan hjælpe og bidrage på begge områder.

Cheftræner Flemming Pedersen:

– Jeg er glad for tilgangen af en så erfaren spiller med så store lederegenskaber, og han er allerede vellidt i truppen på baggrund af hans besøg hos os. Til træningen gav han os et klart billede af, at han passer ind i vores spillestil. Johan er god på bolden og er meget dygtig til at forsvare feltet.

– Han er endnu ikke i fuld kamptræning, så vil derfor behøve en periode for at nå op i omdrejninger. Men det er bestemt en spiller, vi tror på, kan gøre en forskel for os. Både på og uden for banen.

Johan Djourou:

– Projektet i FCN i sig selv var helt sikkert en stor grund til, at jeg gerne ville komme her. Idéen om at udvikle sig selv som mennesker, som gruppe og hele filosofien i klubben var en stor faktor for mig i min beslutning. Den uge jeg var på besøg, bekræftede mig i, at det her var det sted, hvor jeg ville høre til.

– På dette tidspunkt i karrieren havde jeg flere muligheder. Jeg kunne have valgt pension eller store penge. Men hvad er det vigtigste? For mig var det at finde et match i værdisæt og idéer. I FCN ved jeg, jeg kan bidrage, men jeg kan også selv udvikle mig. For selv om jeg ikke er ung længere, kan jeg stadig lære. Miljøet i FCN inspirerer mig.

– Niveauet her har overrasket mig og kan godt sammenlignes med de store klubber, jeg har været i. Detaljegraden i træningerne her minder mig f.eks. om min tid i Arsenal og Arsene Wenger. Det er på det niveau. Og det er fantastisk for de unge spillere her.

Johan Djourou er født i Elfenbenskysten, men er opvokset i Schweiz. Han seneste klub var Xamax, der holder til i netop den bedste schweiziske fodboldrække. Johan kommer til FCN på en fri transfer, og havde sin første arbejdsdag i klubben i dag mandag. Johan Djourou har valgt trøjenummer 28.