Debutanten Djourou: Det var fantastisk

Kategorier

Smilet var stort, da Johan Djourou efter gårsdagens opgør mod Randers FC kunne fejre en vigtig sejr på 1-0. Det var der flere gode grunde til. Kampen var nemlig både hans første på hjemmebanen i Right to Dream Park og i 3F Superligaen. Som kronen på værket kårede vores fans endda midterforsvaren til Man of the Match. 

Vores nye spiller Johan Djourou havde en enorm flot 3F Superliga- og hjemmebanedebut, da vi vandt 1-0 over Randers FC mandag aften i Right to Dream Park.

Midterforsvaren leverede, hvad cheftræner Flemming Pedersen kaldte en fremragende præstation. Selv var Johan også meget glad for sin første optræden.

– Det var fantastisk, ligesom det er fantastisk at være en del af denne familie. Jeg har trænet og spillet pokalkamp mod FC Græsrødderne, men at starte i ligaen er altid specielt, siger Johan Djourou. 

– Når du starter i en debutkamp og får tre point ud af det, så er det altid positivt. Det var en rigtig god start.

– Jeg synes, at jeg gjorde det godt. Selvfølgelig kan det altid blive bedre, og det er også min ambition. 

I det 64. minut blev Johan Djourou skiftet ud til fordel for Ivan Mesik. Fra bænken kunne han se comeback-kid, Jonathan Amon, sende os på sejrskurs med sit mål 5 minutter før tid. For midterforsvaren var det en kamp, som krævede koncentration fra første fløjt.

– Det var den slags kampe, hvor du er nødt til at være fokuseret i alle 90 minutter. Jeg synes, at Randers FC var et hold, der ikke spillemæssigt ville spille igennem os, men mere forsøgte at skabe chancer på hjørne, frispark og lange bolde, siger Johan.

– Så det var virkelig en kamp om, hvem der var mest fokuseret. Derfor var det afgørende, at vi spillede så effektivt som muligt. 

– Vores plan inden kampen var ikke at give for mange hjørnespark til Randers FC, fordi vi ville forhindrer dem i at blive farlig. Det synes lykkedes. 

Den tidligere Premier League- og Bundesliga-spiller virkede overlegen i hovedspillet over for de fysisk stærke Randers-spillere. Med sin højde på 192 cm vandt debutanten tæt på alle hovedstødsdueller. 

– Jeg har altid været god i luftspillet. Du nødt til at være bevidst om, hvordan du vil møde bolden. Du skal være tæt på angriberen og forudse hans bevægelser. Hvis vi kan bryde den første bold, så bliver det nemmere for os at bygge spillet op. 

Flemming Pedersen havde fra kampens start valgt en anden disposition for at gøre plads til vores nye nummer 28. Vi stillede op i en 3-4-3 opstilling med Johan centralt i midterforsvaret, hvilket er en rolle, han udmærket kender. 

–  Jeg har spillet den position før. Det gjorde jeg eksempelvis med det schweiziske landshold og SPAL i Italien. I sidste ende handler forsvarsspillet dog ikke om, om du er 3, 4 eller 5 nede bagved, men derimod hvordan du kommunikerer med dine medspillere, siger Superliga-debutanten.

– Det er dét, der gør en forskel. Jeg er 33 år og har spillet i forskellige forsvarskonstellationer, så for at være ærlig gør det ikke den store forskel. 

– På trods af at jeg er ny, så var det meget nemt, fordi vi kommunikerede så godt. Nogle gange gjorde Kian og Ulrik dog noget, som jeg ikke var vant til. 

– Derfor stillede jeg en masse spørgsmål til dem og trænerne, for at være sikker på at jeg forstod alle aspekter. Så jeg forsøgte at gøre, alt jeg kunne.

Fansene havde i løbet af kampen valgt, at Johan Djourou var aftenens Man of the Match, hvilket han ikke havde forventet. 

– Det var en dejlig overraskelse. Det er altid dejligt at blive anerkendt på den måde. Men for mig er den slags altid en hæder til hele holdet, siger schweizeren, der er født i Elfenbenskysten. 

– Jeg kunne ikke have opnået det uden mine holdkammerater. Jeg spiller ikke tennis. Jeg spiller fodbold. Så hvis ikke Kof, Dio, Ulrik eller Kian gør det godt, er det svært for mig. Derfor er det en holdpræstation.

– Fansene var gode. Jeg synes, at de har taget godt imod mig, både da jeg skiftede til klubben, og da jeg spillede i går. Selvfølgelig ser man ikke dem alle sammen på grund af Corona, men dem, som var på stadion, gav deres fulde opbakning. Det er så vigtigt.

Johan Djourou og resten af Superliga-holdet får muligheden for at fortsætte de gode takter mod AC Horsens, når vi på søndag klokken 14.00 skal en tur til CASA Arena Horsens.