Amon skadet igen

Kategorier

Jonathan Amon var centrum for alle holdkammeraternes glæde efter comebackscoringen mandag aften mod Randers FC. Nu venter der desværre den populære amerikaner endnu end lang skadespause.

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Jonathan Amon gjorde comeback efter en lang skadespause med en scoring mandag aften i Farum. Nu venter der desværre den uheldige kantspiller en operation og en ny længere pause fra fodbolden.

Jonathan Amon har i flere omgange vist prøver på sit store talent som fodboldspiller i FC Nordsjælland og på det amerikanske A-landshold. Desværre har en længerevarende skade holdt ham væk fra banen i mere end et år, indtil han var klar til kamp igen for godt to uger siden, hvor han fik comeback i pokalkampen mod FC Græsrødderne. Det gik efter planen, og derfor var næste skridt comeback i Superligaen, som fandt sted mandag aften mod Randers FC, hvor Amon blev skiftet ind og blev matchvinder. De efterfølgende dage oplevede angriberen ubehag i det helede knæ, og FCN har derfor sendt Amon til en CT-scanning, der gav en nedslående melding: der er opstået en re-fraktur i det ellers helede brud i amerikanerens ene knæ.

Jonathan Amons tidligere fraktur er forsøgt helet konservativt, og der blev udvist ekstra forsigtighed i forhold til både helingsprocessen og genoptræningsfasen, der begge har fået mere tid end normalt. Der har været eksterne eksperter inde over forløbet, og alt er gået tilfredsstillende i processen, hvor billeddiagnostikken også har vist fin heling hele vejen igennem.  Desværre har en CT-scanning altså nu bekræftet en re-fraktur af knæskallen og, at den er operationskrævende. Jonathan Amon kan derfor se frem til en operation og endnu en pause fra fodboldbanen, der vil holde ham ude i en længere periode.

Sportschef Jan Laursen:
-Det her er næsten ubærligt, og vi er alle berørte af det i FC Nordsjælland. Jonathan er så positivt et menneske med et stort fighterhjerte, og han har allerede gået meget igennem uden at klynke men har i stedet knoklet på. Da han gjorde comeback i mandags, kunne man tydeligt se, hvor meget det betød for alle i klubben og, hvor meget glæde det spredte. Ikke kun blandt holdkammeraterne men også alle de mange folk på kontorerne og på akademiet, som har knyttet stærke bånd til Johnny i løbet af de efterhånden mange år, han har været i klubben. Nu venter der ham endnu en stor kamp uden for banen. Vi ved ikke, hvor lang den bliver, men det vi med sikkerhed kan sige er, at Jonathan ikke kommer til at kæmpe den alene. Vi vil alle gøre vores ypperste for at støtte ham hver eneste dag.

Jonathan Amon:
-Jeg har været gennem det her før, så jeg ved, hvad der skal til, og at jeg nu skal gøre det igen. Jeg skal holde hovedet højt, være positiv og ikke nervøs eller bekymret. Det er uheldigt, at det her sker, men livet byder på udfordringer, og jeg skal nok komme igennem det. Jeg værdsætter al den hjælp og støtte, jeg fik gennem mit sidste skadesforløb, og jeg ved derfor nu, hvor meget den betyder. Alle fans og folk omkring mig skal også vide, hvor meget støtten betyder under sådan et forløb. Det er jeg jer alle taknemmelig for, for den hjalp mig igennem. Derfor ved jeg også nu, at i ikke skal bekymre jer. Jeg skal nok komme igennem det her.

Jonathan Amon har selv ønsket, at FC Nordsjælland deler detaljerne omkring hans skade i denne artikel.