Amon-comeback: Det betød alt for mig

Kategorier

Det er over et år siden, at Jonathan Amon sidst spillede en officiel kamp for FC Nordsjælland. Forskellige skader har holdt ham udenfor kridtstregerne, men i vores pokalkamp mod FC Græsrødderne fik han endelig sit længe ventede comeback. 

I går, torsdag, spillede FC Nordsjælland sig videre i Sydbank Pokalen mod FC Græsrødderne. Der var mange gode grunde til at juble, da 4-1 sejren var i hus i Gentofte Idrætspark. Djourou, Vantruba, Emeka og Tølbøll fik debut og Joachim Rothman scorede sit første mål for klubben. Derudover var Jonathan “Johnny” Amon igen tilbage på banen – endda fra start. 

Mere end et år er der gået, siden Johnny blev skiftet ind efter 67 minutter i hjemmekampen mod AaB i sidste sæson, der endte 2-1. Forskellige knæ- og haseproblemer har holdt ham udenfor banen og gjort genoptræningen hård og ikke mindst lang. Derfor var det en forløsning for Johnny igen at være tilbage for FC Nordsjælland. 

– For at være ærlig så var jeg meget forventningsfuld frem mod pokalkampen. Det var en lettelse at være tilbage på banen. Det betød alt for mig at være tilbage. Det er derfor, at jeg er her. Det var fantastisk, siger Jonathan Amon.

– Jeg er meget religiøs, så jeg vil gerne takke Gud for at hjælpe mig gennem denne periode. Uden ham ville jeg ikke kunne have klaret det alene. Derudover vil jeg gerne sige tak til fansene for at være der for mig. Det er meget opmuntrende at høre fansene i går, der råbte mit navn.

– Det var en god oplevelse. Jeg følte mig som en del af holdet igen. Når du er ude i så lang tid som mig, så er du langt væk fra holdet. Du fokuserer udelukkende på dig selv og din genoptræning. Det er hårdt. Derfor var det dejligt at være tilbage. 

I sejren mod FC Græsrødderne fik vores angriber omkring 25 minutters spilletid. Det var nok til at tilkæmpe sig et straffespark, som Mikkel Rygaard eksekverede.. 

– Jeg modtog bolden, og så var der to modspillere foran mig. Så jeg spillede 1-2 med Rylle og løb ind i boksen og så begik de et straffe, siger vores nummer 24. 

– Selvfølgelig ville jeg gerne have spillet mere, men jeg er nødt til at følge mit genoptræningsprogram. Det først, jeg tænkte efter kampen, var, at jeg var glad for at få en god start. Jeg var ikke bange for at blive skadet igen, fordi jeg har gjort så meget i min genoptræningen. Hvis jeg ikke følte mig tryg, ville jeg ikke spille. 

Et år med skader har været hårdt for Johnny, der hver dag har måtte kæmpe for igen at spille på grønsværen. Samtidig har pausen givet ham muligheden for at forbedre sig på andre områder. 

– Jeg har genoptrænet hver dag og kæmpet hårdt for at komme tilbage. Jeg kunne se små forbedringer hver dag. Jeg havde sat mig nogle små mål, som hvornår jeg skulle være i stand til at løbe og spille med bolden, siger Johnny. 

– Skadesperioden har gjort mig mentalt stærkere. Skader kan ske for alle, men nu ved jeg, at jeg kan komme igennem enhver forhindring. Selvom du ikke er på banen, kan du stadig lærer noget. Jeg har lært mere omkring det taktiske aspekt ved at se mere fodbold. Jeg har også lært vigtigheden i at holde hovedet højt.

Vores træner, Flemming Pedersen, lagde godt mærke til den gejst, som angriberen viste til kampen. Han sagde efter de 90 minutter, at Johnny “strålede som en sol”.

– Perioden har været hård, men jeg har altid forsøgt at være positiv, siger Jonathan Amon.   

– Det handler om at tro på sig selv. Alt sker af en grund, og sådan en forhindring er en del af livet. Det vigtigste er, hvordan du håndterer den modgang og lærer af den.

Hvornår Jonathan Amon er 100 % klar igen, er op til de fysiske trænere og genoptræningsprogrammet, men han ser allerede frem til den næste kamp. 

– Jeg føler, at min krop er god. Nu har jeg brug for at spille mere med drengene, så jeg lærer, hvordan jeg skal spille med dem. Jeg er nødt til at oparbejde en tilknytning til dem igen, siger Jonathan Amon. 

I går aftes blev der trukket lod til 3. runde af Sydbank Pokalen. Her skal vi møde Hvidovre IF, der til dagligt spiller i første division.