Abu: Jeg kæmper for min chance

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic

Abu Francis efter 3-2 nederlaget i Parken.

Med gårsdagens hovedstødsscoring blev Abu Francis vores helt store redningsmand, da han kort før tid udlignede til 1-1 i en svær udekamp mod AC Horsens. Midtbanespilleren fortæller, at han var glad for sin scoring og vil fortsætte med at kæmpe for nye muligheder.

Stadionuret på Casa Arena Horsens rundede det 71. minut, da Abu Francis blev skiftet ind til fordel for Mohammed Diomande. AC Horsens havde tidligt i kampen bragt sig foran på en ærgerlig opspilsfejl efter et kvarters spil. Sekunderne gik, og vi jagtede en scoring. 

– Jeg sad ude på bænken, og ville gerne ind og gøre en forskel. Det vidste jeg, at jeg kunne. Så da jeg varmede op, var mit fokus at komme ind og påvirke spillet, siger midtbanespilleren. 

– Da jeg kom ind, tænkte jeg, at jeg skulle ind i boksen. Det er ofte der, at målene bliver scoret. Det fortalte trænerne mig også. Jeg skulle ind og skabe målchancer. 

– Jeg følte, at jeg kunne gøre noget mere for holdet. Jeg kunne skabe chancer, fordi det ligger til min spillestil. 

To minutter før tid kom den forløsende udligning. Abu hoppede højest på et indlæg fra Døhr i venstre side og headede bolden ind til slutresultatet 1-1.

– Jeg er rigtig glad for målet. Det betyder ikke lige så meget, som hvis vi havde vundet. Men det gav en fed fornemmelse, fordi det er en af mine målsætninger i denne sæson: at score mål, siger vores nummer 41. 

– Det var en hård kamp og modstander. Det havde vi forberedt os på, men kampen forløb ikke, som vi havde forventet. Selvfølgelig var det dog vigtigt ikke at tabe.

Med målet kan midtbanespilleren nu tage endnu et godt minde med sig hjem fra Horsens. Han fik nemlig sin debut for Superliga-holdet i sidste sæson, hvor han ligesom i går blev skiftet ind efter 70 minutter. Dengang endte kampen mod AC Horsens med en 0-3 sejr til os.

– Før kampen var jeg meget positiv og håbefuld, fordi det mindede mig om min debut. Det var slags genstart for mig i går. 

– Jeg fik en masse selvtillid, ligesom i min første kamp i Horsens, der var fantastisk.

I sidste sæson var Abu med fra start i otte af kampene i 3F Superligaen. Denne sæson er det kun blevet til indskiftninger og 48 minutters spilletid samlet set. 

– Selvfølgelig er jeg ærgerlig over ikke at starte. Det er ikke på grund af trænerne, men mere mig selv. Fordi i sidste ende ved jeg, at hvis jeg gør et godt stykke arbejde, så får jeg muligheden for at spille, siger gårsdagens målscorer.

– Det har været ind og ud de sidste par kampe, men jeg fortsætter. Jeg kæmper for min chance. Når du går igennem en hård periode, hvor du ikke spiller, så er du nødt til at forblive fokuseret.

– Jeg skal bare arbejde hårdt, så når muligheden byder sig, er jeg klar til at gribe den. 

Selvom redningsmanden var tilfreds med sin præstation og målet mod AC Horsens, så mener han stadig, at der er ting, som kan forbedres.

– Det handler især om min energi, og hvordan jeg udnytter den bedst. I og med at jeg startede ude, så havde jeg en masse energi. Og den skal jeg bruge klogere til at hjælpe mine trætte medspillere i en kamp som i går. 

På lørdag står Abu og resten af holdet over for FC Midtjylland i næste runde af 3F Superligaen. Kampbolden ruller klokken 16.00 hjemme i Right to Dream Park.