Yttergård: Dødboldsmål var ikke en tilfældighed

Kategorier

Hele 4-1 sejrede vi i lokalbraget mod Lyngby BK i går, mandag, og fik på den måde sæsonens første tre point. Ulrik Yttergård Jenssen startede vores målkavalkade efter en standardsituation. Det var ikke tilfældigt, fortæller midterforsvaren. 

Efter et nederlag mod Brøndby IF og en uafgjort mod OB fik vi i går sæsonens første sejr i 3F Superligaen. I Right to Dream Park tog vi imod lokalrivalerne fra Lyngby BK, der blev sendt hjem med et nederlag på 4-1. Udeholdet kom foran før pausen ved Kasper Jørgensen, men i anden halvleg vendte vi stærkt tilbage.

– Et lokalderby er altid en svær kamp. Der er meget spænding, som omgiver sådan en kamp. Vores mål var at gå ud og spille på vores måde og have kontrol på kampen. Det synes jeg lykkedes.

– Vi får selvfølgelig et chok, da vi kommer bagud 0-1, men vi går egentlig til pause med en følelse af, at hvis vi bliver ved, så skal det nok gå. Vi ville virkelig gerne ud og vise noget mere, og planen var at presse dem endnu hårdere og blive ved, fortæller Ulrik.

Vores norske midterforsvar havde en god følelse på banen og bragte os tilbage i kampen kort efter pausen. Scoring kom efter en standardsituation, som FC Nordsjælland i længere tid har fokuseret på.

– Uden at jeg skal fortælle for meget om det, så er det ingen hemmelighed, at vi har trænet mere på standardsituationer. Det bar frugt. Det, vi har fokuseret på omkring dødbolde, er, at vi skal være mere tydelige i vores løb, siger Yttergård og fortsætter:

– Vi så det også i første kamp mod Brøndby, hvor vi scorede på en dødbold. I går var det et godt hjørnespark fra Frese, hvor Rothmann laver en screening, der gør, at jeg bliver fri og kan sætte foden på. Heldigvis gav det et mål, og efter den scoring var vi langt bedre end Lyngby. 

Forsvarens mål gav ekstra energi til holdet, der forsatte målscoringen i anden halvleg med to mål af Kamaldeen og et af Kofod. Dødbolde spiller en stor rolle i fodbold, og derfor var det en stor glæde for forsvarsspilleren at være afgørende på sådanne situationer.

– Det er en eufori, som bliver sluppet fri. At score mål er noget af det bedste i verden. I den her klub har vi mere frihed til at tage del i det offensive spil, og det er klart, at jeg har lyst til at være afgørende. Jeg har jo en højde og tyngde, som gør, at jeg bør være god på dødbolde, siger Yttergård. 

Efter to kampe på udebane var holdet igen tilbage i Right to Dream Park. Forsvarsspilleren fremhæver, at hjemmebanen og især fansene var savnet.

– Jeg elsker at spille i Right to Dream Park, når det er mørkt udenfor og lidt køligt i vejret. Det synes jeg, er fantastisk. Selvom der ikke var så mange fans på stadion, var det et fantastisk job, de gjorde i går. Så det var rigtig godt at vinde foran dem, siger Yttergård.  

I næste runde af 3F Superligaen skal vi en tur til Østerbro, hvor FC København venter. De tre velfortjente point giver truppen en ro, som de forhåbentlig kan drage fordel af på søndag kl. 20:00.

– Nu kan vi gå ind til kampen mod FCK med selvtillid og få et fint resultat med hjem fra Parken. Vi skal gå ind til den kamp med samme tro, som vi gør til alle andre. Vi skal spille på vores måde. For vi er ikke bange for at spille i Parken. Så jeg tror, at vi har gode muligheder. Jeg håber, at jeg endnu en gang kan være afgørende, afslutter Yttergård. 

Med sejren over Lyngby bragte vi os op på femtepladsen.