Ugens U-Nyt: En blandet weekend i Akademiet

Kategorier

For første gang i denne sæson var vores tre ældste ungdomshold i aktion i deres respektive ligaer i den samme weekend. Dermed er der nu virkelig kommet gang i vores unge mandskaber. 

U19:

Trods en flot første halvleg måtte U19-mandskabet se sig slået med 3-2 af Silkeborg IF. Det var holdets første nederlag i den nye sæson efter sejr over både OB og FC København.

Nedenunder giver cheftræner, Kasper Kurland, et indblik i, hvordan en normal uge vil se ud efter en kamp i weekenden.

– Normalt bruger vi mandag og tirsdag på at analysere kampen på tallene, statistikerne og de enkelte situationer fra kampen. Det gør vi uanset resultatet i weekenden. Det er vores fastlagte tilgang i vores arbejde med spillerne. Vores træninger de dage har heller ikke direkte forbindelse til resultatet i weekenden.

– Vi finder de gode og mindre gode ting fra kampen og præsenterer dem til spillerne, så vi kan tage det med os som hold i de fremtidige kampe.

– Vi bruger både statistiker fra vores videoprogram samt vores egne statistiker på spillerne. Vi gennemgår de sekvenser, hvor vi gør det, som vi gerne vil, samt de sekvenser hvor vi ikke løser tingene rigtigt. På den måde arbejder vi med spillerne, så de lærer at løse situationerne rigtigt i de fremtidige kampe.

I den kommende weekend er det U19-drengenes tur til at tage til Jylland, når SønderjyskE venter klokken 12.30 i Haderslev. Du kan følge kampen live på vores Twitter-kanal.

Hvis du missede weekendens kamp imod Silkeborg IF, så kan den ses her.

U17:

U17-drengene var endelig tilbage i aktion i U17-Ligaen efter et par ugers fravær. Holdet vendte tilbage på fornemmeste vis, da Silkeborg IF blev sendt tilbage til Jylland med et 2-1 nederlag. Cheftræner, Johannes Hoff Thorup, havde følgende at sige om kampen.

– Det var langt hen af vejen rigtig godt. Vi havde arbejdet rigtig meget med vores presspil, og det fungerede godt stort set hele kampen. Der var nogle få situationer, hvor det ikke var helt, som det skulle, men så løste vi det med flot forsvarsspil, så vi gav meget få chancer væk.

– Vi stjal bolden højt på banen, hvilket gjorde, at vi fik rigtig mange chancer. Så det er svært at være utilfreds med vores pressspil på baggrund af det.

– Det eneste var vi lidt lunkne på efter kampen var vores eget spil med bolden. Vi havde bolden meget, hvilket vi jo har i mange af vores kampe. I den facet var vi ikke helt skarpe nok. Vores boldomgang var ikke helt god og hurtig nok. Men alligevel skaber vi stadig fint med chancer.

Ligesom U19 så venter også SønderjyskE for U17-drengene i den kommende weekend.

– Det bliver en anden type kamp. Først og fremmest er det på græs, hvilket gør, at det bliver lidt noget andet fodbold, end det vi kan spille på hjemmebane. Det plejer at være nogle gode kampe mod SønderjyskE.

– Sidst havde vi en forholdsvis åben kamp. De har ændret deres udtryk lidt de sidste par år. De vil også være med til at skabe en god fodboldkamp og vil også gerne spille med fart på.

– Så jeg håber, at det bliver en kamp, som vi har haft de sidste par gange, hvor vi skal op i et højt tempo for at få noget med derfra, afslutter cheftræneren.

Kampen mod SønderjyskE bliver fløjtet i gang klokken 15.00 i Haderslev.

U15:

Det var 3x Silkeborg IF i weekenden for vores ungdomshold. U15-drengene drog søndag en tur til Jylland, hvilket resulterede i en rodet affære og et 2-2 resultat med hjem i bussen. Cheftræner, Emil Sjølin Andersen, erfarer om en god første halvleg, men en meget rodet anden halvleg.

– Vi spiller en god 1. halvleg, hvor vi har længere perioder på bolden og får lavet nogle gode gennembrud rundt om deres bagkæde og får spillet bolden ind i deres felt, hvor vi desværre mangler at bringe nok spillere ind, samt mangler den sidste kvalitet i løbene i feltet og afslutningerne.

– Ligeledes tager vi et højt udgangspunkt i vores pres, får erobret mange bolde på deres halvdel og tæt på deres felt, hvilket giver os mange chancer, som vi desværre får for lidt ud af.

– I to omgange til sidst i halvlegen bliver vi fanget i ubalance, hvilket vi selvfølgelig ikke kan være tilfredse med, og derfor går vi til pause bagud 2-1 på trods af en flot 1. halvleg.

– 2. halvleg bliver mere rodet og med mange omstillinger begge veje. Vi får ikke højt nok tempo i vores spil og giver for mange bolde væk i vores opbygning og gennembrud, hvilket medfører, at vi ikke i samme grad får flyttet deres hold og dermed skabt plads til vores spillere i mellemrum og på siderne.

– Vores pres er fortsat godt, og vi erobrer mange bolde tæt på deres felt, hvilket giver flere store chancer. Så på trods af en mere lige 2. halvleg, så var det bestemt en kamp, hvor vi skulle have haft et bedre resultat, men også en kamp hvor vi i lange perioder er spilstyrende og aggressive i vores pres, hvilket vi er godt tilfredse med.

Den kommende weekend står på endnu en tur til Jylland. Denne gang dog til Herning hvor FC Midtjylland venter.

– Næste weekend møder vi FCM, som vi også spillede træningskamp mod i opstarten. Det er et hold, som gerne vil spille bolden frem og har fart oppe foran, hvilket gav os problemer sidst. Det er en kamp, hvor vi igen skal forsøge at dominere kampen med bolden, fortsætte vores aggressive pres og være mere effektive på vores chancer.

Kampen bliver fløjtet i gang klokken 13.30 på Ikast Stadion.