Ugens U-Nyt: En anderledes uge for Akademiet

Kategorier

I den sidste uges tid har der været forskellig aktivitet hos vores ældste akademihold. Den har blandt andet stået på udebanekamp i Odense, en masse træning og en spændende kanotur. 

U19

U19-drengene har fået en forrygende start på den nye sæson i U19-Ligaen. I sidste weekend fortsatte de deres flotte start med en 4-1 sejr i Odense.

Om kampen havde cheftræner, Kasper Kurland, følgende at sige.

– Jeg synes, at vi leverer et super flot udtryk. Det var en rigtig god præstation af drengene, så det er jeg glad for, og den skal vi bygge videre på. 

Holdets udtryk er noget, som Kurland sætter stor fokus på. Han forklarer mere om det her.

– Udtrykket handler om, at vi er målsøgende, aggressive, spilstyrende og effektive, og det må man sige, at vi ramte ret så godt i weekenden. Og det er det, vi skal forsøge at ramme i så mange minutter af kampene som muligt. Og det synes jeg, at vi gjorde i langt størstedelen af kampen imod OB.

Superligatruppen er i disse dage i Vildbjerg som en del af holdets forberedelser til den kommende sæson, og med truppen er flere af vores U19-spillere.

– Det er en god mulighed for drengene for at opleve, hvordan det er at være omkring Superliga-holdet. Det er noget, som vi benytter os af i løbet af hele året. Når Superligaen er på træningslejr er der altid også nogle med, så det er kutyme, at vi gør det.

– Det betyder så også, at i den periode kan vi i endnu højere grad flytte U17-spillere op på U19, så det betyder, at de også får en smag på, hvordan det er at træne med på det næste niveau. Så på den måde fungerer det som et stærkt sammenhæng i klubben, siger Kurland.

U17

U17-drengene var ikke i aktion i U17-ligaen i sidste weekend. Det betyder dog ikke, at de har slappet af. Tværtimod er der blevet arbejdet hårdt for at forbedre forskellige aspekter i spillet.

Cheftræner, Johannes Hoff Thorup, forklarer, hvad den sidste uge er blevet brugt på…

– En masse træning i forhold til spillestil, vores principper samt at kunne matche spillerne endnu mere på det niveau, som de har behov for. Vi har blandt andet en masse spillere, som træner med U19 i denne uge.

– Så det er rigtig meget i forhold til spillernes hensyn, men det er også meget omkring det kollektive spil og vores måde at spille fodbold på. Så det er bare at komme endnu mere i dybden med disse ting. Så det er det, vi har brugt tid på. 

U15

Efter den store oplevelse til Crown Plaza var U15-holdet allerede i aktion et par dage efter.

– I sidste uge spillede vi pokalkamp mod Ølstykke. Det var et rigtig flot arrangement, hvor vi spillede på opvisningsbanen, og hvor mange mennesker var mødt op til kampen. Det ender også med at blive en fin fodboldkamp.

– Så det var en god oplevelse, og en oplevelse som vores drenge kan tage med – det her med at komme ud i en mindre klub, men hvor der bliver gjort noget af ud omstændighederne omkring kampen, og mod en modstander som rigtig gerne vil spille med. Drengene håndterede kampen på bedste vis, selvom at der var en kamp, som de godt vidste, at vi skulle vinde. 

Dagen efter pokalkampen blev brugt på anderledes vis, da holdet var afsted på en anderledes tur sammen.

– Torsdag var vi ude og sejle i kano med hele holdet, hvor vi styrkede sammenholdet og havde en god eftermiddag sammen. Vi roede i kano og spiste aftensmad sammen, så drengene var sammen på en anden måde, og så det hele ikke handler om fodbold. Det var sindssygt sjovt, hvor flere af drengene ikke havde sejlet i kano før, så det var en god eftermiddag/aften, siger cheftræneren.

I den kommende weekend starter holdet den nye sæson i U15-Ligaen. Drengene starter med kamp mod Brøndby, hvilket er et hold, som de kender meget godt.

– Vi har lige spillet imod dem til Crowne Plaza. Det er et rigtig godt Brøndby-hold med en del fysik. Så det er en fodboldkamp, hvor vi skal ud og have kontrollen, være spilstyrende fra starten og lægge et højt pres. Det er vigtigt, at vi styrer kampen, for hvis det bliver for åben en fodboldkamp, så kommer deres fysik til at være for dominerende. Så vi skal helst have en kamp i et så højt tempo som muligt, men hvor vi styrer affæren. 

Drengenes kamp starter klokken 10.30 på lørdag i Right to Dream Park. Kampen er åben for tilskuere under de glædende retningslinjer.