Ugens U-Nyt: 3x Silkeborg i weekenden

Kategorier

Efter et par blandede uger med forskellig aktivitet er vores ældste akademihold nu klar til kamp igen. I den kommende weekend venter der tre opgør mod Silkeborg IF. 

U19: 

U19-drengene var ikke i aktion i U19-Ligaen i sidste weekend. Det har dog været en god mulighed for flere af drengene til at få en smag på Superliga-niveauet, da de har været en del af træningslejren i Vildbjerg sammen med Superligaholdet.

– Det har været en fin uge. Vi har haft mange spillere med på Superligaens træningslejr, og i de kampe som de har spillet imod AGF. Så det har været god læring for dem. De har fået følelsen af det næste niveau, siger cheftræner, Kasper Kurland. 

Den resterende del af truppen var dog i aktion søndag, da Right to Dream Park var vært for et VAR-arrangement. Her spillede U19-drengene imod Lyngbys ditto, og det blev til en fin præstation, hvor mange U17-spillere fik en del minutter på et højere niveau.

– Vi spillede en kamp imod et lidt ældre Lyngby-hold end vores, og vi leverede en rigtig god præstation. Det var et meget blandet hold, vi havde på banen, hvor vi havde spillere med fra fire forskellige årgange. Men der var mange, som virkelig viste sig rigtig flot frem. Så det var en rigtig god kamp og et rigtig flot udtryk. 

I den kommende weekend er drengene tilbage i aktion i U19-Ligaen, når Silkeborg IF kommer på besøg.

– Vi skal blive ved med mange af de ting, som vi har lykkedes med i de første kampe. Vi skal blive ved med at være ærgerrige i vores presspil, og samtidig være meget aggressive i vores gennembrudsspil og afslutningsspil. Når vi sætter tryk på begge dele, så kommer vores udtryk tydeligt frem, og så bliver vi svære at have med at gøre. Vi ved, at Silkeborg er godt spillende, så det kommer til at kræve en absolut toppræstation fra os, afslutter Kurland. 

Drengenes kamp starter klokken 13.00. Stadion er åbent for alle tilskuere under de gældende retningslinjer. Hvis man ikke har mulighed for at se kampen i Right to Dream Park, så kan man se kampen live på vores Youtube-kanal.


U17:

U17-drengene har ikke været i aktion siden kampen mod FC København d. 22. August. Tiden er blevet brugt på en masse forberedelser til den kommende kamp mod Silkeborg. Cheftræner, Johannes Hoff Thorup, beretter om gode takter den sidste uges tid.

– Det har været en god forberedelse. Der har været en masse at se til og mange træninger. Mange af vores spillere har været med U19, og vi har haft nogle U15-spillere med. Til U19-kampen i weekenden ender vi jo også til slut med næsten af have et rent U17-hold på banen. Så spillerne er blevet matchet og nogle overmatchet, så det har været en god periode. Så det håber vi, at spillerne kan bringe ind til kampen på lørdag. 

Lørdagens modstander er kommet forrygende fra start i U17-Ligaen, så der venter drengene en spændende opgave i weekenden.

– Jeg kender dem fra de sidste par sæsoner. De er et hold, som gerne vil spille fodbold og være en aktiv del af kampen. Vi har haft nogle gode kampe imod dem, så det bliver det helt sikkert også i weekenden. De har vundet alle deres kampe indtil videre, og de har lavet mange mål. Så der venter os helt sikkert en svær kamp, men også en rigtig god kamp, som vi vil forberede os godt på. 

Der er kampstart klokken 15.30 på lørdag, og stadion er åbent for tilskuere under de gældende retningslinjer.


U15:

De unge drenge startede den nye U15-Liga i sidste weekend. Trods et nederlag imod Brøndby IF, så beretter cheftræner, Emil Sjølin Andersen, om en fornuftig kamp.

– Vi får en forholdsvis hård start på kampen, da vi kommer bagud 2-0 efter to minutter. Derefter synes jeg, at spillerne håndterer det på allerbedste vis. Efter 10-12 minutter får vi meget godt fat på kampen. Vi får lavet rigtig mange fine angreb, hvor vi både spiller os ud helt nede bagfra og får stjålet et par bolde tæt på deres mål.

– Så generelt set var der nogle rigtig fine takter og nogle rigtig fine præstationer både individuelt og som hold. Alt i alt var vi tilfredse med udtrykket. Vi ligner et bedre og bedre hold, og vi formår at være spilstyrende i store dele af kampen.

– Den mentale styrke og karakter som spillerne viser, trods den svære start, var vi meget glade for. Der er dog stadig en masse ting, som vi skal arbejde med, for at vi kan undgå et nederlag som i lørdags. 

Ligesom U17 og U19, så venter Silkeborg IF også i weekenden for U15-drengene.

– Det plejer at være et hold, som gerne vil spille, og de plejer at søge det samme udtryk, som vi gør. Men vi skal fortsætte med et aggressivt udtryk i vores pres, i endnu højere grad at kunne styre bolden og kampen og ikke mindst være effektive i vores spil foran både vores eget mål og modstanderens, afslutter cheftræneren. 

Kampen bliver fløjtet igang på søndag klokken 13.00 på Jysk Park i Silkeborg.