Ugens kvindenyt: Tak, Esther Rønn

Kategorier

Esther Rønn i bronzekampen i sæsonen 2019/2020.

Efter mange år i klubben flytter Esther Endel Rønn til USA for at spille fodbold og studere. Esther er oprindeligt fra Farum, og er den spiller, som har været en del af truppen i længst tid. Hun har derfor en stor andel i, at vi i dag optræder i Gjensidige Kvindeliga. Her fortæller Esther om rejsen, der blandt andet har budt på fire oprykninger.

Rejsen igennem rækkerne har været en kæmpe oplevelse. Dengang FC Nordsjælland meldte ud, at de gerne ville have et elitekvindehold, blev jeg rigtig glad. Jeg er opvokset i Farum, og har altid drømt om at repræsentere min by på en fodboldbane.

Det startede med, at vi, der i forvejen spillede for Farum, fik en præsentation omkring det kommende FC Nordsjælland-projekt. Her var der allerede et par stykker på holdet, som stoppede, da de ikke ville spille på et så seriøst niveau.

Derefter blev der arrangereret en åben træning, og det var her jeg for første gang kunne mærke, at det ville blive seriøst og professionelt. Der kom rigtig mange til træningen, som også havde hørt om projektet.

Den åbne træning betød dog, at der røg flere af holdet, som var mine tidligere holdkammerater i Farum. Og så kunne jeg for alvor mærke seriøsiteten ved projektet.

Det har selvfølgelig været hårdt at sige farvel til mange af mine tidligere holdkammerater, men jeg har også fået nye gode holdkammerater. Asla Johannesen, som stadig er en del af holdet i dag, var en af deltagerne til den åbne træning.

Så rykkede vi op for første gang med det nye hold. Og når man rykker op, bliver holdet attraktivt for dygtige spillere. Så vi fik en del spillere til prøvetræning i løbet af sommeren – blandt andet holdets nuværende anfører, Catrine Gryholt.

På den måde blev holdet altid bedre for hver sæson. Der kom forstærkninger til holdet efter hver oprykning, og derfor kunne vi rykke op fire sæsoner i træk.

Det har selvfølgelig været rigtig fedt at rykke op så mange sæsoner i træk. Især når det ikke var alle, som troede på os.

Men det har også været hårdt at sige farvel til alle de holdkammerater, som man har grint og grædt med. Vi tilbringer meget af vores tid sammen, og derfor knytter vi stærke relationer til hinanden. Så det er altid hårdt at sige farvel.

Efterhånden som vi rykkede op i rækkerne, begyndte vi at få flere og flere træningspas om ugen. Derudover blev der tilføjet styrketræning som et ekstra træningspas, vi fik bedre faciliteter, vi begyndte at træne i det samme tøj, vi fik vasket tøj, nye bolde, nyt træningsudstyr og udleveret håndklæder. På den måde blev der skruet op for lidt af det hele, og det var med til at gøre rammerne mere professionelle.

Den dag vi skiftede Farum BK-trøjen ud med den røde FC Nordsjælland-trøje, kunne jeg virkelig mærke udviklingen af hele projektet. Det betød blandt andet, at kvindefodbolden blev promoveret på klubbens sociale medier og hjemmeside, hvilket har været meget anerkendende.

Det har været meget fedt at være en del af projektet. Jeg er stolt over at have været med til at sætte de her nye rammer med bedre forhold i klubben. Og at jeg har været med til at promovere kvindefodbolden i Danmark. Jeg synes helt klart, at dansk kvindefodbold er under udvikling. I den rigtige retning.

Nu skal jeg til USA for at studere og spille fodbold. I første omgang er det i et år, men der er mulighed for, at jeg kan læse hele min bachelor på tre år derovre. Vi kommer til at træne fem gange om ugen, så der vil helt klart også være mulighed for udvikling. Det glæder jeg mig meget til.

Jeg er meget glad og taknemmelig for, hvad klubben har gjort for mig, for holdet og for dansk kvindefodbold.

Når jeg tænker på FC Nordsjælland, er jeg fuld af optimisme. Og det skal pigerne på klubbens ungdomshold også være. De skal nyde det gode set-up og de faciliteter, som klubben har. Nyd de gode talentudviklingsmuligheder der er, og så skal de arbejde stenhårdt for at opnå jeres drømme. Så er alt muligt.

Vi, FC Nordsjælland, takker Esther for hendes tid i klubben, og ønsker hende al held og lykke i USA.

_________________________________________________________________________

FC Nordsjælland U18 piger

Vores U18 piger sikrede sæsonens første tre point i lørdags, da de sejrede 3-1 sejr mod Team OdenseQ. Grundet landsholdspause er næste turneringskamp først den 17. oktober mod KoldingQ på hjemmebane klokken 13.00.

Bliv klogere på stillingen og kampprogrammet HER.

Spillere fra FC Nordsjællands U18 piger som er udtaget til U17 landsholdets træningssamling i Vejen den 1.-3. september 2020:

Olivia Thorndahl
Mathilde Carøe Vistisen
Mille Bech
Emmi Lou McEwen

_________________________________________________________________________

FC Nordsjælland kvindesenior

Med vores flotte 3-1 sejr over HB Køge forblev vi på tredjepladsen, og sendte HB Køge helt ned på en femteplads. Se highlights fra kampen HER. Du kan også læse Brian Sørensen reaktion efter kampen HER.

Nu gælder det kampen om andenpladsen, som sidder FC Thy – ThistedQ sidder på lige nu. Det kan vores kvindesenior lave på lørdag, når vi gæster FC Thy -ThistedQ i Sparekassen Thy Arena klokken 15.00. Med en sejr rykker vi op som nummer to.

Bliv klogere på stillingen og kampprogrammet HER.

Sidst vi mødte FC Thy – ThistedQ, så det sådan her ud efter slutfløjt: