Ugens kvindenyt: Laura Petersens dedikation til fodbold

Kategorier

Laura Lillholm Petersen under pokalkampen i mod FC Damsø.

Laura Lillholm Petersen fortæller, hvordan det er at bo langt væk fra klubben, samt hvilke mål og ambitioner hun har for fremtiden. Florentina Olar og Ásla Johannesen har repræsenteret deres landshold i UEFA Women’s Euro 2021 kvalifikation.

Laura skiftede fra OdenseQ til FC Nordsjællands kvindesenior tilbage i februar 2020. Det medfulgte, at hun flyttede hjem igen til hendes forældre, og at hun i dag bruger halvanden time på at komme til og fra fodbold. Den lange rejsetid bruger hun på at forberede sig til træningerne.

– Det tager halvanden time for mig at komme til træning, og så har jeg også en halvanden time hjem igen efter fodboldtræning. Det er selvfølgelig hårdt flere gange om ugen, men min hverdag er endnu hårdere, da jeg er nødt til at tilpasse den i forhold til det, jeg brænder mest for, nemlig fodbold.

– Jeg ser altid positivt på tingene, og jeg er derfor ekstra motiveret til alle træninger og kampe, fordi jeg bruger så meget tid på transporten. Jeg er altid meget fokuseret til træningerne. Jeg giver mig altid 110 procent, og jeg prøver at lære så meget som muligt, når jeg er der. På den måde vil jeg udvikle mig så meget som muligt i klubben for at opnå mine mål.

Laura har både repræsenteret U17 og U19 kvindelandsholdet, og hendes næste mål er at repræsentere A-kvindelandsholdet.

– Mine personlige mål er at få så meget spilletid som muligt, selvom jeg ved, at der er meget konkurrence på holdet. Derudover vil jeg hjælpe holdet og klubben med at opnå vores fælles mål og ambitioner. Jeg vil benytte mig af klubbens faciliteter for at få den bedst mulige udvikling. En af mine helt store drømme er at repræsentere a-landsholdet og komme til udlandet for at udleve min drøm som professionel fodboldsspiller.

Laura er også meget passioneret i forhold til holdet og klubbens mål og ambitioner.

– Mine ambitioner for holdet i nuværendes sæson er, at vi skal ende med en top-to placering, så vi kan komme med i UEFA Women’s Champions League. I sidste sæson var en tredjeplads som oprykkere meget flot, og det kan vi godt være stolte af, men i år SKAL vi kvalificere os til UEFA Women’s Champions League. Vi har en rigtig god og bred trup, som vi også så i sidste kamp mod FC Damsø. Man kan se, at alle udvikler sig i truppen, og det har helt klart noget at gøre med det fantastiske set-up, som vi har i klubben.

– Det er et meget professionelt set-up, som FC Nordsjælland har. Det er også en af grundende til, at jeg skiftede til klubben. Udover de gode faciliteter, som alle i klubben har adgang til, så er der meget fokus på os kvinder. Det er med til, at vi selv tager fodbolden meget seriøst, og på den måde udvikler vi os.

I forhold til kvindeholdets placering i tabellen i Gjensidige Kvindeliga, så synes Laura, at holdets præstation har været bedre, end hvad der kan ses i tabellen.

– Det har været en god opstart med gode træningspas. Der har været høj intensitet, og humøret har været godt. Vores nuværende placering afspejler sig slet ikke vores spil i opstarten. Jeg synes helt klart, at vi har fortjent bedre i forhold til det spil, som vi har leveret. Jo, vi skal blive bedre til at vinde kampene, men jeg er sikker på, at vi nok skal blive bedre til at afgøre kampene. Den nuværende stilling er meget tæt, og med en sejr på søndag er vi på andenpladsen.

Kvindeholdet spillede i sidste uge en Sydbank Kvindepokalkamp i mod FC Damsø, som til dagligt optræder i 1. Divisionen. Her spillede Laura hele kampen som central midtbanespiller.

– Jeg spiller normalt som wing-back, men en position på midtbanen er ikke helt uvant for mig, da jeg har spillet som midtbanespiller før. Det er ved at være et stykke tid siden, at jeg har spillet der, så jeg skulle lige vænne mig til det. Blandt andet skulle jeg vænne mig til at orientere mig 360 grader hele tiden, placere mig klogt, være en spilfordeler og tage nogle andre løb, end hvad jeg har været vant til.

– Det var meget fedt og sjovt at prøve igen. Jeg kan godt forestille mig selv at spille der. Jeg er indforstået med, at niveauet i pokalkampen er lavere end kampene i Gjensidige Kvindeliga, men det var fedt at spille på midtbanen igen, afslutter Laura Lillholm Petersen.

_________________________________________________________________________________

Landsholdspause

Ásla Johannesen repræsenterede Færøerne i UEFA Women’s Euro 2021 kvalifikation den 18. september i mod Nordirland og tirsdag i mod Hviderusland. Det blev desværre til to nederlag til Ásla og Færøerne, og derfor lever håbet om en billet til UEFA Women’s Euro 2021 ikke længere.

Florentina Olar har i den seneste uge spillet tre kampe. Først spillede hun Sydbank Kvindepokalkampen i mod FC Damsø, hvor hun kom på måltavlen efter blot tre minutters spil. Derefter stod det på to UEFA Women’s Euro 2021 kvalifikationskampe for Rumæniens A-landshold.

– Det har altid været en ære for mig at spille på landsholdet. Jeg er meget glad for at repræsentere og kæmpe for mit hjemland. Selvom jeg har spillet 175 kampe, vil jeg altid kæmpe og gøre mit bedste for at gøre mit hjemland stolt. 

Florentina Olar og rumænerne stod overfor en svær opgave, da de i sidste uge mødte et stærkt belgisk landshold.

– Kampen i mod Belgien endte ikke så godt, da vi tabte. Vi kom til en del gode chancer, men skarpheden foran mål var der desværre ikke. Belgien er et rigtig godt hold, og de straffede os på vores fejl. 

Tirsdag fik de dog revanche, da de slog Kroatien.

– I tirsdags spillede vi i mod Kroatien. Vi kom bagud, men kom stærkt tilbage og endte med at vinde kampen. Jeg er meget glad og stolt af mine holdkammerater, da vi formåede at komme os hurtigt efter nederlaget til Belgien. 

Florentina Olars og Rumæniens håb om en billet til UEFA Women’s Euro 2021 lever statistisk set stadig, men det afhænger af, at Rumænien skal vinde de resterende tre kampe, imens Belgien skal tabe deres resterende to kampe. Herefter vil det land med bedste målscorer gå videre.

– Vi har en lille chance for at kvalificere os til UEFA Women’s Euro 2021, og derfor var sejren i tirsdags meget vigtig. Dog slog Schweiz belgierne på samme tid, og derfor ser vores muligheder for kvalifikationen meget svære ud.

– Dog vil vi spille for vores lands stolthed og bygge et hold op, som er stærkere til næste landholdsslutrunde, afslutter Florentina Olar.

Det danske kvinde A-landshold slog i går Malta med 8-0. Med maksimum point og en målscorer på 41-0 efter syvende spillerunde er de på førstepladsen i gruppen.

_________________________________________________________________________________

FC Nordsjælland kvindesenior

I den seneste uge har vores kvindehold holdt landsholdspause fra Gjensidige Kvindeliga. Derfor var kvinderne kun i aktion i Sydbank Kvindepokalen. Læs mere om kampen HER.

Det er blot 11 dage siden, vi sidst mødte Fortuna Hjørring hjemme i Right to Dream Park. Se highlights fra kampen HER. Læs også Brian Sørensens reaktion på nederlaget HER. På søndag er det tid til sæsons første returkamp, hvor kvinderne skal en tur til Nord Energi Arena i Hjørring i jagten på revanche.

Vores kvindehold har to gange tidligere spillet på Nord Energi Arena, og begge gange er de kommet hjem med tre point.

Kampen bliver fløjtet igang klokken 14.00 og kan livestreames HER.