UGENS KVINDENYT: Amanda Andradóttirs første mål i FCN-trøjen

Kategorier

Amanda Jacobsen Andradóttir under FC Thy - ThistedQ kampen i lørdags.

Amanda Jacobsen Andradóttir fortæller om, hvordan det var at score sit første mål i FCN-trøjen og om hendes fremtidige ambitioner i klubben. Vores kvindesenior går på landsholdspause efter kampen på lørdag mod de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring. 

16-årige Amanda Andradóttir scorede sit første mål i FC Nordsjælland-trøjen i lørdags imod FC Thy – ThistedQ. Her fortæller hun om oplevelsen samt hendes ambitioner for fremtiden.

– Jeg er virkelig glad for at score mit første mål for FC Nordsjælland. Det var til føringsmålet til 2-1, så i sekundet var jeg meget glad, men det var også lidt ambivalent, da vi gerne ville have vundet kampen. Derfor var jeg også lidt skuffet efter kampen. Et uafgjort resultat på udebane mod FC Thy – ThistedQ er isoleret set ikke dårligt, men som kampen udfoldede sig, ville vi gerne have vundet kampen. I dag er jeg dog meget glad for at have scoret, og målet har helt sikkert givet mig noget selvtillid.

– Jeg har trænet mine afslutninger såvel som mine frisparksskud, siden jeg var helt lille. Det var dog ikke bestemt på forhånd, at jeg skulle sparke frispark. Så jeg er meget taknemmelig over, at holdet har tillid til mig på frisparksposten. Da jeg fik fortalt, at jeg skulle sparke det første frispark, tænkte jeg, at den bare skulle ind. Jeg synes, det var et godt forsøg, og heldigvis fulgte ‘Kur’ op på bolden og lavede en flot assist til ‘Flo’, som scorede til 1-0.

– Da jeg skulle sparke næste frispark, tænkte jeg, at nu er det nu, jeg skal score. Frisparket lå godt i forhold til, at jeg er højrebenet og lige ude foran målfeltet. Derefter scorede jeg til 2-1, og jeg er glad for, at jeg kan bevise, at jeg godt godt kan.

Trods Andradóttirs flotte start er hendes ambitioner langt større end blot personlig succes.

– Det er en milepæl for mig at blive danske mestre af Gjensidige Kvindeliga med holdet. Det ville være en drøm, der gik i opfyldelse. Mine ambitioner for holdet er uden tvivl, at vi skal deltage i næste sæson af UEFA Women’s Champions League. Det gør vi også med en sølvmedalje i Gjensidige Kvindeliga. Jeg tror på, at vi kan opnå det og klare os godt med den stærke trup, vi har. Vi skal bare tage én kamp ad gangen og blive bedre for hver kamp som hold.

– Mine personlige ambitioner er at suge læring til mig og blive bedre som fodboldsspiller. Faciliteterne i klubben er rigtig gode, så jeg har rig mulighed for at udvikle mig. Derudover vil jeg prøve at vise mig frem i de minutter, jeg får, så jeg kan få mere spilletid og hjælpe holdet. Jeg har ikke et antal på, hvor mange mål jeg vil score i nuværende sæson, men det var rart at score. Så jeg vil helst lave så mange mål som muligt.

Vores kvindehold spiller mod Fortuna Hjørring på lørdag, og Andradóttir ser frem til at møde de forsvarende mestre.

– Jeg ser frem til kampen på lørdag mod de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring. Det bliver en spændende kamp og en stor kamp. Der er tre vigtige point på spil i forhold til resten af sæsonen. Jeg vil mene, at man skal forberede sig op til storkampe, ligesåvel som man gør op til mindre hold, men man forbereder sig vel altid lidt mere mentalt op til storkampe mod Fortuna Hjørring. Nu skal jeg også fortsætte med at træne mine frisparksskud, afslutter Amanda Jacobsen Andradóttir med et smil på læben.

Se Andradóttirs frisparksmål fra weekendens opgør mod FC Thy – ThistedQ HER.

_________________________________________________________________________________

Landsholdspause

Farum Boldklub U16 piger elite
I nuværende uge er fem spillere fra vores U16-pigetrup med til U16-pigelandsholdets træningssamling i Vildbjerg, og derfor er vi den klub, som er bedst repræsenteret på U16-pigelandsholdet. Det drejer sig om Frederikke Sørensen, Emilia Asgeirsdottir, Clara la Cour, Filipa Heintzelmann og Sandra Olabi.

FC Nordsjælland U18 piger
I sidste uge havde vi fire spillere fra vores U18-pigetrup udtaget til U17-kvindelandsholdets træningssamling i Vejen. Det var Olivia Thorndahl, Mathilde Carøe Vistisen, Mille Bech og Emmi Lou McEwen.

Derudover er Karen Knudsen udtaget til træningssamlingen i Vildbjerg den 15.-17. september med U19-kvindelandsholdet.

FC Nordsjælland kvindesenior
I næste uge går kvindesenior på landsholdspause, hvor fire spillere fra vores kvindeseniortrup er udtaget til landsholdet.

Ásla Johannesen skal repræsentere Færøernes A-kvindelandshold den 18. september mod Nordirland og den 22. september mod Hviderusland.
Florentina Olar skal repræsentere Rumæniens A-kvindelandshold den 18. september mod Belgien og den 22. september mod Kroatien.
Katrine Møller Kühl og Sofie Tranholm Nielsen skal sammen til træningssamling i Vildbjerg den 15.-17. september, hvor de er udtaget til det danske U19-kvindelandshold.

_________________________________________________________________________________

FC Nordsjælland kvindesenior

I lørdags spillede vi en direkte kamp om andenpladsen mod FC Thy – ThistedQ. Med en sejr kunne vi overtage FC Thy – ThistedQs andenplads og sende dem ned på tredjepladsen. Da kampen endte 2-2, forblev vi på tredjepladsen. Se highlights fra kampen HER. Du kan også læse Brian Sørensen reaktion efter kampen HER.

Vores næste opgave er mod de forsvarende danske mestre fra Fortuna Hjørring. Vi har altid haft det svært mod Fortuna Hjørring, men sidst vi mødte dem, den 1. juli 2020 i semifinalen af Sydbank Kvindepokalen, vandt vi 2-1 på udebane i Nord Energi Arena. Fortuna Hjørring har haft en svingende sæsonstart med tre sejre og tre nederlag i de første seks runder af Gjensidige Kvindeliga. Bliv klogere på stillingen HER.

Kampen mod Fortuna Hjørring er lørdag den 12. september klokken 18.15 i Right to Dream Park, og bliver streamet af Gjensidige Kvindeliga. Se kampen HER.

På grund af Covid-19-situationen er der kun 300 billetter til rådighed til kampen, som bliver solgt efter først-til-mølle-princippet. Hent din billet HER.

FCN Experience Room åbner allerede klokken 10.00, og helt frem til kampstart. Her vil der være mulighed for at købe FCN-tøj og -merchandise. Husk, at vi alle fortsat skal holde afstand og vise hensyn til hinanden.