Ugens kvindenyt: Amalie Littau gør comeback efter skade

Kategorier

Amalie Littau under FC Damsø kampen.

I går spillede Amalie Littau sin første fodboldkamp i mere end to måneder, da vores kvindehold fik en storsejr på udebane i pokalen mod FC Damsø. Forsvarsspilleren spillede endda alle 90 minutter, hvilket naturligvis var meget forløsende. Holdet har ingen kampe i denne weekend, da der er landsholdssamling. Her er ugens kvindenyt.

Amalie Littau var inden gårsdagens comeback senest med på holdkortet den 4. juli 2020, da vores kvindehold blev pokalmestre mod FC Thy – ThistedQ i finalen. En overbelastningsskade i hendes ene akillessene har været årsagen til en lidt længere skade, hvorfor hun har siddet ude i hele sæsonstarten.

I går kom Amalie Littau dog i spil igen, da vores kvindehold spillede anden runde af Sydbank Kvindepokalen i mod FC Damsø. Her fortæller hun, hvordan det har været at sidde ude samt hvordan det er at være tilbage på fodboldbanen.

– Skaden kom lidt pludseligt. I starten gjorde det kun lidt ondt, men jeg kunne godt spille, fordi det ikke var så slemt. Derfor var jeg også med i pokalfinalen. Efter finalen gik vi på ferie i en uge, hvor akillessenen fik en god pause. Derfor trænede jeg med i opstarten, men kunne hurtigt mærke, at jeg ikke kunne spille uden det gjorde ondt.

– Det er selvfølgelig altid ærgerligt at blive skadet, men det ærger mig ekstra meget, at jeg blev skadet i god periode med masser af spilletid.

– Nu har jeg været ude i en halvanden måneds tid og fulgt holdet udenfor fodboldbanen. Hver gang jeg har set dem spille, har jeg altid haft lyst til at være med. Det har været meget hårdere, end hvad jeg havde troet.

– Jeg tænkte, at det ville være nemmere, fordi jeg stadig skulle ses med holdkammeraterne og være sammen med dem i omklædningrummet.  Men det er bare noget helt andet, når man kan spille med inde på banen. Så det har været hårdere end forventet at være skadet. Helt klart.

– Derfor har jeg søgt meget hjælp og vejledning igennem vores fysioterapeuter, hvor jeg har fået programmer og øvelser til at forstærke min akillessene. Men fordi det var en seneskade, har jeg ikke kunne gøre så meget andet end at give den tid og ro. Derfor har mit fokus været styrketræning, ligesom jeg har forsøgt at holde min kondition ved lige på motionscyklen.

– Jeg har godt kunne mærke, at konditionen ikke er den samme, efter jeg er kommet tilbage. Også selvom jeg har haft fokus på det under skadespausen. Det er selvfølgelig noget, jeg skal arbejde mere på, men det skal nok komme hurtigt tilbage efter flere træningspas og kampe i benene. Allerede efter to uger på træningsbanen kunne jeg mærke en markant udvikling på min kondition.

– Nu spillede jeg min første kamp i går efter min skade, og det var virkelig dejligt at spille igen. Jeg havde glædet mig meget til at komme tilbage på banen. Jeg var faktisk også lidt nervøs inden kampen, men kun på den gode måde.

– Det var også en lettelse for mig, at jeg kunne holde 90 minutter. Jeg ved godt, at det som forsvarsspiller måske ikke var den hårdeste kamp rent fysisk, men det var bekræftende for mig selv, at jeg kunne spille hele kampen. Og selvfølgelig også, at det gik godt resultatmæssigt. Det var også dejligt at spille med mine holdkammerater igen, og jeg kunne mærke, at relationen til dem kom hurtigt tilbage.

– Jeg er meget glad og taknemmelig for, at Brian har tillid til, at jeg kan spille med igen. Det er i de her muligheder, jeg skal vise, hvilket niveau jeg er på. Vise hvad jeg kan bidrage med til holdet. Lige nu er det vigtigste for mig at komme helt tilbage i form. Og det gør jeg ved at arbejde hårdt til både træning og kamp.

– Det har været et par lidt ærgerlige pointtab her i starten af sæsonen, men jeg tror stadig på, at vi kvalificerer os til næste års UEFA Women’s Champions League med en top-2 placering i Gjensidige Kvindeliga. Vi skal blive bedre til ikke at gå ned i niveau, når vi møder de lavere rangerede hold. Vi skal gerne have samme intensitet, som vi har til storkampene. Hvis vi kan lykkes med det, skal vi nok opnå vores mål, afslutter Amalie Littau.

_________________________________________________________________________________

Landsholdspause

I forrige uge havde vi fire spillere fra vores U18-pigetrup med til U17-kvindelandsholdets træningssamling i Vejen.

I sidste uge havde vi fem spillere fra vores U16-pigetrup med til U16-pigelandsholdets træningssamling i Vildbjerg, og vi var derfor den klub, som var bedst repræsenteret på U16-pigelandsholdet.

I nuværende uge har vi fire spillere fra vores kvindesenior og en spiller fra vores U18-pigetrup, som repræsenterer deres landshold.

Det drejer sig om Ásla Johannesen, som skal repræsentere Færøernes A-kvindelandshold i morgen mod Nordirland og den 22. september mod Hviderusland.

Florentina Olar optræder for Rumæniens A-kvindelandshold i morgen mod Belgien og den 22. september mod Kroatien.

Katrine Møller Kühl og Sofie Tranholm Nielsen fra vores kvindesenior er på nuværende tidspunkt sammen med Karen Knudsen fra vores U18-pigetrup til træningssamling i Vildbjerg, hvor de er udtaget til det danske U19-kvindelandshold.

_________________________________________________________________________________

FC Nordsjælland kvindesenior

Seneste uge har stået på to kampe for kvinderne. I lørdags tog vi i mod de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring i Right to Dream Park, hvor vi desværre tabte 1-4. Se highlights fra kampen HER. Læs også Brian Sørensens reaktion på kampen HER.

I går skulle vores kvindehold indlede titelforsvaret som forsvarende mestre af Sydbank Kvindepokalen, da vi spillede første kamp i Sydbank Kvindepokalen. Opgøret endte med en 1-5 udebanesejr mod FC Damsø, som til dagligt optræder i 1. divisionen. Læs mere om sejren HER. Med sejren er vi videre til tredje runde den 30. september klokken 19.00 på Fredensborg Stadion, hvor Fredensborg BI venter.

På grund af landsholdspausen i denne uge er næste kamp først den 27. september. Her er det tid til sæsonens første returopgør i Gjensidige Kvindeliga, hvor modstanderen er Fortuna Hjørring. Kampen er på udebane i Nord Energi Arena klokken 14.00, og kan livestreames HER.