Skuffende Brøndby-comeback i sæsonåbneren

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Vores Superliga-sæson blev i dag sparket i gang på udebane mod Brøndby IF. Efter en fremragende første halvleg, hvor Mohammed Diomande og Mikkel Rygaard bragte os foran 0-2, blev tingene vendt på hovedet efter pausen. I det 96. minut scorede værterne til slutresultatet 3-2.

– I første halvleg fik vi sat en masse gode positioner, spillede omhyggeligt, tog hånd om bolden og så snart der var mulighed for at spille ned bagved, så gjorde vi det. Vi fik stresset Brøndby. Også med vores pres, siger cheftræner Flemming Pedersen.

– Selvom Brøndby også havde bolden forholdsvist meget, så kom de ikke rigtigt til de store chancer. Og det var også rigtig positivt.

– De har to muligheder, hvor de får vendt spillet fra vores højre side, ind over midten og over til venstre. Der vidste vi, at vi godt kunne få nogle udfordringer på ydersiden af Ivan Mesik, fordi Ivan ikke er naturlig venstreback. Han er midtstopper, så han vil automatisk krybe lidt ind i banen.

– Men første halvleg er alt i alt rigtig, rigtig godt. Vi dominerer spillet og er faste, så det så solidt ud.

Især Mohammed Diomande viste stor spilleglæde i første halvleg, som også stod for målet til 0-1. ’Dio’ har spillet falsk 9’er i mange af vores træningskampe, men i dag var der byttet rundt på ham og Mikkel Rygaard.

– Vi har før haft problemer med at få styr på Morten Frendrup, som er vigtig for deres opbygningspil. Derfor lå ’Ry’ deroppe i dag, hvor han lavede et godt stykke løbearbejde. Han er rigtig dygtig til at tage pasningslinjer ud.

– Og samtidig er ’Dio’ i stand til at sætte en mand, så han var god at have lidt længere tilbage på banen i dag. Mod Brøndby kommer man tit under for meget pres, hvor det er svært at spille sig ud. Og der har han evnen til at sætte sin nærmeste modstander, drive bolden og skabe en overtalssituation.

I anden halvleg var det et forvandlet Brøndby-hold, der kom buldrende efter pausen, og allerede efter tre minutter reducerede Simon Hedlund til 1-2. Det fik stor indflydelse på resten af halvlegen, da scoringen gav fornyet energi til kampen, mener Flemming Pedersen.

– Vi var godt klar over, at de ville komme ud og hælde bolde ned imod os. For at få noget energi ind i kampen. Brøndby er jo et hold, med deres tilskuere i ryggen, der lever meget på energi. Så hvis de skulle vende kampen, var det sådan en stemning, der skulle skabes.

– Så det var vi egentlig forberedt på. Og det er også derfor, at det første mål er rigtig, rigtig skuffende. Det var lige præcis, hvad vi ventede. Hvis en af deres stopper ikke var under pres, så ville de sparke den ned bag vores bagkæde. Og det eneste vi skal være klar på i sådan en situation, er, at vi skal falde. Det er noget, vi skal kunne forudsige.

– Der var selvfølgelig også noget fejl i fodarbejdet hos et par af vores forsvarsspillere, da de scorer det mål. Men Brøndby får noget medvind efter den scoring.

– Derfor er vi nødsaget til at reorganisere os. De bliver ved med at hælde bolde ned, hvor de har flere folk på deres sidste linje. Og der er vi simpelthen ikke stærke nok til at modstå det pres. Så vi sætter ’Dio’ ud som venstre wingback og skubber Ivan ind, så vi har fem mand i bagerste kæde.

– Og derefter synes jeg faktisk, at vi får kontrol over kampen igen.

På trods af reorganiseringen og en mand mere i bagkæden formåede værterne at score to mål yderligere, og fik faktisk også tildelt et straffespark, som Peter Vindahl dog nappede. Den genoprettede kontrol holdt altså ikke kampen ud.

– Jeg vil ikke sige, at vi blive kyste, men det er simpelthen det her pres, som vi ikke kan håndtere i længden. De bliver ved med at slå mange bolde ned imod os, som vi ikke altid får afværget.

– Og selvom vi til tider i dag har rigtig god boldomgang, så skal vi være endnu dygtigere til at holde i bolden, når vi er i de her pressede perioder. Vi skal også være endnu dygtigere til at udnytte den plads, som selvfølgelig opstod, når Brøndby gik all in.

– Det er først til sidst, efter Brøndby scorer til 2-2, at vi får de chancer, som skal til for at vinde. Så i modsætning til andre kampe her på Brøndby Stadion, så scorer vi på vores chancer i dag. Tidligere har opgørene været meget lige målt på expected goals, men vi har ikke været dygtige nok til at tage vores chancer.

– Men det var desværre heller ikke nok i dag, konstaterer Flemming Pedersen.

Nederlaget var naturligvis en skuffende start på den nye 3F Superliga-sæson, men der blev alligevel besvaret nogle spørgsmål i dag. Det var først i torsdags, at hele truppen var samlet igen efter et par uger med landsholdssamlinger og eksperimenterende træningskampe.

Derfor var Flemming og trænerteamet en smule uafklarede i forhold til, hvordan holdet stod. De var spændte på at se, hvordan det nye hold hang sammen efter endnu en sommer med flere profilafgange.

– Vi er blevet meget klogere, fordi vi ikke vidste, hvor holdet stod. Vi fandt ud af, at vi ser stærke ud. Det er en enhed, som arbejder. Spillerne er blevet meget bedre til at arbejde sammen.

– Men vi ved også, at vi i mange situationer vil være fysisk underlegne. I forhold til duelstyrke og sådanne ting. Så der må vi vente på spillernes udvikling, fordi vi bliver ikke fysisk stærkere fra den ene dag til den anden.

– Til gengæld skal vi kunne kompensere ved at blive endnu bedre til at holde bolden i egne rækker og tage kloge beslutninger, når vi bliver trætte henimod slutningen af kampene.

– Og så skal vi bearbejde denne her oplevelse, hvor vi indkasserer et afgørende mål i 96. minut. Der er vi forskellige som mennesker.

– Nogle vil automatisk tage det som positiv læring, hvorfor de bliver motiveret til, at det aldrig skal gentage sig. Mens andre måske vil være bange for, at det kommer til at ske igen, hvis vi en dag står i et lignende kampbillede. Fordi de nu ved, hvor ondt det gør.

På søndag har vi mulighed for genoprejsning, når vi spiller anden runde af 3F Superligaen på udebane mod OB. Der er kampstart klokken 14.00 i Odense.