Omstrukturering af kvindefodbolden i FC Nordsjælland

Kategorier

FC Nordsjællands pige- og kvindehold er allerede kommet langt. Nu skal en omstrukturering hjælpe med at bringe dem og klubben endnu tættere på at indfri sportens potentiale og bæredygtighed.

foto: fcn.dk

FC Nordsjællands kvindeafdeling har siden oprettelsen i 2017 formået at rykke op i landets bedste række via fire oprykninger i træk og sikre sig bronzemedaljer og en pokaltitel i den første sæson der. Ligeledes har klubben startet et akademi for piger, der håber på at få indfriet drømmen om at blive professionel fodboldspiller.

FC Nordsjællands ambition og vision på vegne af kvindefodbolden rækker endnu længere, og nu er det tid til at begynde rejsen mod det næste skridt i udviklingen mod en bæredygtig model for sporten. Bestyrelsen i FCN har derfor besluttet, at klubbens kvindeafdeling bliver omstruktureret, hvilket bl.a. medfører at den ikke længere vil have en sportschef, men at den i stedet sportsligt skal bygges tættere sammen med hele strukturen omkring Superligaholdet og drengeakademiet i forhold til f.eks. scouting og rekruttering, ligesom den vil have sin egen kommercielle afdeling og strategi. Dermed fratræder Head of Women’s Football, Christian Taylor, sin stilling i klubben.

Bestyrelsesformand i FC Nordsjælland Tom Vernon:
-Vi vil endnu mere med kvindefodbolden i FCN og Right to Dream, og vi tror meget på sportens potentiale. Vi ved endnu ikke præcist, hvor fremtiden ligger for kvindefodbolden, og vi savner i den grad en retning og en ambitiøs målsætning for sporten i en international kontekst. Men vi vil gøre vores og blive ved med at fokusere vores resurser, viden og kultur på kvindefodbolden og gennem det sætte en standard for både sporten og kulturen i og omkring den over de kommende år. Vores mål er at skabe en bæredygtig model for kvindefodbolden.

-Vores kvinde- og pigeafdeling er kommet langt på kort tid, og derfor har vi nu en solid platform at bygge videre på. Derfor er det næste naturlige skridt at også bygge et administrativt set up omkring dem, som kan matche det, vi har brugt mange år på at udvikle og bygge omkring vores herrer og drenge i organisationen. Vi er overbeviste om, at restruktureringen vil give kvinderne og pigerne endnu bedre mulighed for at udvikle sig som mennesker hos os.

Så snart detaljerne omkring personer og ansvarsfordeling er på plads i omstruktureringen af kvindeafdelingen vil FC Nordsjælland melde dette ud.