Maxwell Woledzi: Nye ting lærer man skridt for skridt

Kategorier

I lørdags spillede vores Superliga-hold sidste træningskamp forud for Superliga-start i den kommende weekend. Opgøret endte med en 2-0 sejr til AGF. Maxwell Woledzi fortæller her om den tabte testkamp, energien i truppen og forventninger til den nye sæson.

Maxwell Woledzi spillede 90 minuttet af lørdagens 2-0 nederlag, da Kian Hansen udgik af truppen på kampdagen. Resultatet afspejlede dog ikke helt holdets præstation, ifølge den unge forsvarsspiller.

– Jeg så frem til at møde AGF, fordi det var en god forberedelse til den kommende Superliga-start. Det var en stærk test, hvor vi fik et billede af, hvordan vi står forud for Brøndby-kampen på søndag.

– Så det var en god oplevelse. Det var også dejligt at starte inde og spille 90 minutter. Det gjorde mig endnu mere klar til den nye sæson.

– Resultatet var en smule misvisende, synes jeg. Vi gjorde det godt og dominerede spillet i de første 15 minutter. Derefter fik de to tidlige mål lige efter hinanden, som selvfølgelig ikke må ske. Det skal vi arbejde på at forbedre.

– Derefter kom vi tilbage i kampen. Vi producerede en masse chancer. Og mange af de ting, som vi har arbejdet på i pre season, viste vi flot frem i anden halvleg. Men der var stadig plads til forbedring. Det er der altid, fortæller Maxwell.

Flemming Pedersen fortalte efter kampen, at han tydeligt kunne se, at der var mere substans i holdet, end der havde været i de to første træningskampe i denne opstart. Det er noget, som ‘Max’ kan nikke genkendende til.

– Når man lærer nye ting, skal man altid tage tingene skridt for skridt. Det er sådan, man får det hele med.

– Efter de første to træningskampe har vi haft mulighed for at evaluere. Vi fandt ud af, hvordan vi kunne integrere bedst muligt og spille som en enhed. Og det synes jeg godt, man kunne se i lørdags mod AGF.

– Vi var ét samlet hold, der kommunikerede godt sammen – både på og udenfor banen. Det var vores sidste træningskamp, så det var den sidste mulighed for at prøve os af inden sæsonstart. Vi viste gode kollektive takter, og der var mere sammenhæng i vores måde at angribe kampen på, mener Maxwell.

Lørdagens kamp var også Maxwells første møde med AGF. I tidligere opgør har vi haft problemer med AGF’s hårdhed, men det var noget, som vores lange forsvarsspiller var godt forberedt på.

– Det er blevet nævnt før, når vi har haft optakt til tidligere kampe mod AGF. Så jeg var godt klar over det på forhånd.

– Jeg vidste, at det ville blive sådan en kamp, så jeg gik ind med det rette mindset. Fokuseret og klar på enhver duel, som jeg skulle komme ind i. Jeg havde fokus på at give det bedste af mig selv til holdet. Men det var en rigtig god og lærerig oplevelse at spille mod AGF for første gang.

– Vi er alle gode til at støtte op om hinanden, når vi møder sådan nogle udfordringer. Selvom vi er et ungt hold, er vi nået til et punkt nu, hvor alle føler sig sikre og trygge ved at snakke og ytre deres meninger.

– Der er en stor anførergruppe i truppen, som altid står klar til at lytte til medspillerne. Enten løser vi det selv internt, eller også tager vi direkte med trænerstaben. Og det er en sund egenskab. Noget af det vigtigste for os lige nu er, at vi skal være en enhed. Og det er vi lige nu.

Denne sommer er netop Maxwell Woledzi også blevet indlemmet i truppens anførergruppe, hvor også Kian Hansen, Magnus Kofod, Mikkel Rygaard, Clinton Antwi og Mads Døhr. Det er noget, som den unge forsvarsspiller er stolt over.

– Det er et stort step for mig. Jeg var også anfører på Right to Dream, men kom så til FC Nordsjælland i en ung alder. Nu er jeg i et stort og professionelt setup, så jeg havde ikke ligefrem regnet med, at jeg som 19-årig allerede skulle være en del af anførergruppen.

– Mit fokus har udelukkende været på at udvikle mig, lære og bidrage til holdets succes. Og så har jeg selvfølelig også forsøgt at være en leder. Det er ikke svært for mig at være en leder. Det ligger ret naturligt til mig at snakke med mine holdkammerater og arbejde for holdets bedste.

– Så det var et stort selvtillidsboost, da jeg fik fortalt, at jeg skulle være en del af anførergruppen. Det viste mig, at mine holdkammerater stoler på mig. Ellers havde de ikke stemt på mig. Og de stoler på, at jeg kan vejlede dem og give god feedback.

– Jeg er sikker på, at det vil udvikle mine lederegenskaber. Både på og udenfor banen.

På søndag gælder det som bekendt første turneringskamp mod Brøndby IF. Maxwell beretter om optimisme og positive vibrationer truppen forud for sæsonstarten.

– Vi er altid klar. Det er sådan, jeg føler inden hver kamp. Det kan man også se på vores spillestil, og hvordan de fleste kampe udfolder sig. Vi er altid dominerende i spillet.

– Så det vi skal udvikle og arbejde på, er, hvordan vi samtidig vinder fodboldkampene. Det skal vi forbedre, så vi også vinder de kampe, hvor vi har svært ved at få bolden i kassen. Ligesom mod AGF.

– Men vi jagter altid sejren. Og det er også den fornemmelse, som vi møder ind med på søndag mod Brøndby IF. Vi tager ikke dertil for at gå efter ét point. Det er kun sejren, vi jagter.

– Det er også det, jeg hører fra resten af truppen. Og det er positivt, at vi er på bølgelængde. Så sent som i eftermiddags hørte jeg en holdkammerat sige, at han havde en fornemmelse af, at vi vinder på søndag. Og det tror jeg er en vigtig faktor, når man er i sidste uge af pre season.

– Træningsbanen har været fuld af god energi de sidste par dage. Folk snakker, kommunikerer, bakker hinanden op, stiller store krav og giver god feedback. Der er stor selvtillid. Så vi tror på det.

Maxwell Woledzi debuterede hen imod slutningen af sidste sæson, hvorefter den 19-årige forsvarsspiller spillede fire ud af de sidste fem kampe af mesterskabsspillet. Det har givet ham erfaring og blod på tanden

– For mig handler det bare om at være klar og gøre mit bedste hver dag til træning. Lige nu kan jeg ikke bestemme, om jeg skal spille eller ej. Jeg kan kun sørge for at være forberedt på enhver chance, jeg får. Og så handler det om at gribe den.

– Jeg føler mig klar. Jeg fik en masse erfaring mod mange af topholdene, da jeg spillede mine fire kampe i mesterskabsspillet af sidste sæsonen. Så når jeg får muligheden igen, er jeg bedre rustet, end jeg var sidst.

– Det handler om at give sit bedste til holdet, hvis man er på banen. Og hvis jeg ikke spiller, skal jeg støtte holdet i jagten på sejr, fortæller ’Max’, der også er fokuseret på at give fansene noget at glæde sig over:

– Vi spiller også for vores fans. Uanset om de får lov til at komme på stadion eller ej, skal vi fokusere på at gøre dem glade. Det har de fortjent i denne tid, hvor det er svært for fodboldfans at støtte op om sit hold.

– Vi skylder dem at gøre vores bedste i denne sæson. Så vi skal sørge for at opnå vores mål om at komme med i slutspillet og udfordre de to tophold i rækken, afslutter Maxwell.

Søndagens udekamp mod Brøndby IF bliver fløjtet i gang klokken 16.00. Opgøret vises på Canal 9, hvor der er optakt fra klokken 14.00.