Flemming P: Underholdning og god fodbold

Kategorier

Flemming P klapper ud til fansene efter slutfløjt.

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Fire flotte kasser og sæsonens første sejr. I dag blev vores lokalrivaler fra Lyngby BK sendt hjem med et nederlag på 4-1. Vores mål blev sat ind af Ulrik Yttergård Jenssen, Magnus Kofod og 2x Kamaldeen Sulemana.

Selvom dagens flotte sejr blev hevet sikkert i land, gik vi til pause bagud 0-1, da gæsternes Kasper Jørgensen scorede efter 42 minutter.

Cheftræner, Flemming Pedersen, synes dog, at præstationen i første halvleg var godkendt og afgørende for slutresultat.

– De første 45 minutter investerer vi rigtig meget, fordi vi havde en formodning om, at kampen alligevel først ville blive afgjort i de sidste 20 minutter. Lyngby er jo et godt hold, som er dygtige med bolden. Specielt herinde på vores underlag. De har en keeper, som de kan spille med i opbygningsspillet og skabe overtal.

– Så vi var nødsaget til at investere rigtig meget i vores pres. Derfor var der selvfølgelig en risiko for, at Lyngby kunne spille sig ud af det og få nogle muligheder. Men det var en kalkuleret risiko for at få så meget tempo i kampen, som det var muligt.

– Vi mangler lige den sidste kvalitet i første halvleg, fordi der var egentlig optræk til nogle rigtig gode muligheder. Men vi er også det bedre hold i de første 45 minutter. Så man kan sige, at første halvleg lagde fundamentet til sejren.

Efter pausen kom vi tordnende ud til anden halvleg, og der ikke gik mere end 10 minutter, før Ulrik Yttergård og Kamaldeen Sulemana, med en scoring hver, havde vendt kampen på hovedet.

– I pausen snakkede vi om, at vi skulle forsøge at holde tempo, men uden at vi stressede over at være bagud 0-1. Vi skulle stadig have tålmodighed. Og så ville vi gerne sætte endnu flere pasninger sammen og spille lidt mere igennem midten. Ind imellem Lyngbys linjer, fremfor at slå diagonalbolden for tidligt.

– Og så snakkede vi også om vores mentalitet. Denne gang var det os, der kom bagud, så nu var det på tide at vise vores gode mentalitet. Der er en virkelig stærk mentalitet på holdet, så vi blev enige om, at det nu skulle vise sig i en præstation, hvor det handlede om at vinde.

– De ting viste sig også i høj grad efter pausen. Det var en virkelig moden anden halvleg, hvor vi hele tiden spiller med initiativ. Da vi kommer foran 2-1, er der ikke noget med, at vi trækker os tilbage. Vi jagter stadig det tredje mål.

– Og så var det selvfølgelig dejligt at score på en indøvet standardsituation. Specielt når vi har lukket ind i den anden ende i de to seneste kampe. Scoringen var med til at vende kampen, fordi et hurtigt mål i starten af anden halvleg hjælper altid. Det hjalp også Brøndby mod os i første runde.

– Vi var en enhed i dag, men det synes jeg også, vi var i sidste runde i Odense. I dag fik vi bare udbytte af det. Vi kunne også se, at spillerne var kommet lidt op til overfladen igen rent fysisk, fortæller Flemming P.

Netop spillernes fysiske træthed henimod slutningen af kampene har tidligere været et tema, men i dag virkede det som om, at drengene blev mere oplagte, som kampen skred frem. Det er dog helt naturligt, mener vores cheftræner.

– Det er meget typisk. Det er også det, som vi helt sikkert forventer endnu mere af på den anden side af landskampspausen.

– Når træningsmængden har sat sig, og kroppen har vendt sig til denne her øgede belastning. Så bliver det naturligt at træne hårdere, spille hurtigere, løbe mere og spille med mere intensitet.

– Udviklingen er helt tydelig at se, når vi har sprinttest med spillerne. Der er nogle, der har udviklet sig meget eksplosivt. Alle er under 4 sekunder på 30 meter, og de fleste er nede omkring 3,8 og 3,9.

Inden dagens opgør havde vi forladt banen i ni Superliga-kampe i streg uden at vinde. Derfor var dagens derby-sejr også tiltrængt for flere af spillerne, men Flemming melder om et anderledes fokus hos trænerstaben.

– Selvfølgelig er der god stemning nede i omklædningsrummet. Det er klart, at det betyder meget for nogle spillere. Og jeg tror, vi allesammen kunne høre, hvor glad eksempelvis Mads Døhr var efter slutfløjt.

– Men det er et spørgsmål om, hvad man bliver motiveret og påvirket af. Det kan godt være, der er mange spillere, trænere og ledere, der bliver motiveret af at vinde og hvor meget man vinder med.

– Der er trænerstaben i FC Nordsjælland bare lidt anderledes. Vi holder snuden i spottet. Vi lader os ikke påvirke af resultaterne, fordi vi har så enorm stor tro på spillerne.

– I fodbold er der ingen garantier, uanset hvor godt man spiller. Og så har vi mødt god modstand i mesterskabspillet og i de første udebanekampe. Det må vi erkende. Men det er også derfor, vi arbejder stenhårdt for at komme op på samme niveau, som de andre hold i top-6. 

– Og det er ikke fordi, vi ikke er glade for at vinde. Vi har bare et objektivt forhold til resultaterne. Og det er rigtig godt at have – især i modgang. 

I dag var også glædeligt gensyn med klubbens fans, som, på trods af restriktionerne, gav den gas på lægterne i dag.

– Det er jo fedt at høre vores fans i dag. De prydede virkelig et stort set mennesketomt stadion. Det er vigtigt, at de også er der, selvom vi ikke har vundet i noget tid. Det er altid vigtigt, at man ikke mister troen. Og på det led har vi nogle fantastiske fans. De er der for os.

– For dem er det ikke nok, at vi “bare” vinder. De vil også have underholdning og god fodbold. Og det synes jeg også, at vi gav dem i dag, afslutter Flemming Pedersen.

Du kan se highlights og vores fire flotte mål HER.

På søndag har vi chance for at nappe endnu en sejr, når vi skal på besøg hos FC København. Der er kampstart klokken 20.00 i Parken.