Flemming P: Nu er vi på tavlen

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Det blev til et enkelt point i dag, da vi på udebane spillede 1-1 mod OB. Isaac Atanga bragte os i front i starten af anden halvleg, men værterne udlignede hurtigt efter en hjørnesparkssituation. Cheftræner, Flemming Pedersen, er ikke synderligt begejstret for hverken holdets egen præstation eller OB’s udlignende scoring, men hæfter sig også ved, at vi nu er på tavlen.

– I første halvleg var jeg ikke helt tilfreds med vores boldomgang, fordi der rent faktisk var meget plads at spille i. Det var tydeligt, at OB havde stor respekt for os og specielt vores fart på den forreste linje.

– Men vi kommer til at smide for mange bolde væk, selvom vi ikke er særlig pressede. Vi var lidt sløsede i vores boldomgang, og det skulle klart forbedres.

– Vi ville gerne frem og sætte spilles endnu højere på OB’s banehalvdel. Så det var temaet i pausen. Og det var også udgangspunktet for anden halvleg, fortæller cheftræner, Flemming Pedersen.

Pausesnakken gav tydeligvis pote, da vi kom stærkt fra start efter pausen. Inden stadionuret havde rundet 55 minutter, scorede Isaac Atanga et forløsende mål efter længere tids måltørke. Et par minutter senere udlignede OB dog efter et hjørnespark.

– Vi scorer jo allerede 10 minutter inde i anden halvleg. Et fremragende mål af Isaac Atanga efter en god dybdebold fra Mikkel Rygaard. Det var dejligt at se Isaac lave sådan et lille chip, hvor han var rolig i afslutningsøjeblikket. Fordi det er jo netop det, han har haft lidt problemer med. Mange gange har han stresset i de situationer.

– Og så er det klart, at kampen bliver åbnet. Fordi mål giver ekstra energi til enten det ene eller det andet hold. Og her er det så OB, der kort tid efter scorer på en dødboldsituation, hvor vi dækker dårligt op.

– Ved 1-1 bliver kampen for alvor åbnet op. Og så dør vi stille og roligt ud. Derfor bliver vi nødt til at justere, så vi kører med tre stoppere igen. Ligesom vi ændrede det mod Brøndby i sidste weekend.

– Det gjorde vi, fordi der var et par situationer, hvor OB meget nemt spiller sig igennem vores hold. Og så bliver vores bagkæde for smal, hvorfor de kan komme rundt på ydersiden af os.

– Derfor forsøgte vi at sætte en stopper ind og hjælpe der. Og det lykkedes også, synes jeg. OB havde stadig pres på os, men de kom ikke frem til flere større chancer. Udover deres frisparksmuligheder, konstaterer Flemming.

OB slog i sidste weekend FCK, hvor især OB’s venstreside, med Mads Frøkjær og Jorgen Skjelvik, var i hopla. Derfor var det også et område, som der var fokus på forud for dagens kamp.

– Jeg synes, vi løste det rigtig godt. Det kan godt være, at OB’erne ikke spillede med den samme kvalitet i dag, som de gjorde mod FCK i sidste runde. Men vi løste opgaven fint, mener Flemming Pedersen og fortsætter:

– Det er jo svært at lukke fuldstændig ned for det, fordi Frøkjær er så bevægelig. Det var Diomande og Døhr, der lå ovre i den side, hvor ’Dio’ var god til at bakke op defensivt. Og de gange hvor Frøkjær kommer ind i banen, der har vi også Jaxe klar inde centralt. Han får sat nogle gode tacklinger ind.

Et andet matchup var Kian Hansen og Ulrik Yttergård, som spillede overfor den stærke angriber Issam Jebali.

– Vi var opmærksomme på, at Jebali er god til at modtage bolden i brystet. Og i forhold til at løse den opgave er det et resultat af, hvor kompakte vi er.

– Er vi for lange i vores organisation, altså hvis der er for langt mellem vores midtbaneled og vores stoppere, så er det klart, at han kan få noget plads at boltre sig på. Medmindre en af vores stoppere kan nå at komme foran ham, men det var ikke altid, at det var muligt.

– Det var noget, som Kian og Ulrik skulle være opmærksomme på. At kunne bakke hinanden op, hvis én af dem forsøgte at gå foran, mens bolden var undervejs mod Jebali.

– Men det var også vigtigt, at vi ikke bare lader os vende af i de dueller. Hvis ikke der er udsigt til at vinde bolden, så skal vi lade ham beholde den. Og i stedet se om vi kunne etablere et dobbeltpres fra midtbanen.

– Og det synes jeg, at vi håndterede rigtig fornuftigt i dag.

OB scorede som bekendt på et hjørnespark, hvor Emmanuel Sabbi stangede udligningen i kassen. Det var anden kamp i træk, vi indkasserede et mål efter en defensiv dødboldssituation.

– Vi burde have haft styr på den situation, så det udlignende mål skulle vi have undgået. Det er noget, som vi skal ud og terpe på træningsbanen, fordi der kan stadig udvikles på nogle punkter.

– Først og fremmest er der nogle roller og markeringer, som der skal være styr på. Og så skal vi også stadig kigge på, hvor mange folk vi skal have i området.

– Det må helst ikke være vores modstander, der bestemmer for meget i de her situationer. Når vi får en standardsituation imod os, så er målet, at vi kan få et kontraangreb den anden vej.

– Men både i Brøndby og i dag skulle vi have forsvaret bedre og afværget situationen. Vi kikser i markeringen, men samarbejdet mellem spilleren i første zone og vores keeper var heller ikke optimalt. Pete kunne sagens have været mere offensiv i den situation i dag.

På trods af dagens lidt tvivlsomme præstation er Flemming nogenlunde tilfreds med, at vi nu står med et point efter to svære udebanekampe.

– Isoleret set er det okay resultatmæssigt. Det er svært at forvente noget i fodbold, men hvis man sammenligner med sidste år, så fik vi nul point herovre og nu fik vi ét.

– Det kan godt være, at vi kun står med ét point efter to runder af sæsonen, men pointmæssigt er det bedre end sidste sæson, hvis man kigger på de tilsvarende kampe. Der tabte vi 4-2 på Brøndby Stadion og vi tabte 3-1 i Odense.

– Nu har vi så ét point, og det tager vi med. Nu er vi på tavlen, og det gør helt sikkert en forskel mental. Det havde været meget værre at stå med nul point i tabellen, afslutter vores cheftræner.

Om otte dage har vi mulighed for at tage sæsonens første sejr, når vores rivaler fra Lyngby BK kommer på besøg i Right to Dream Park.