Brian Sørensen: En mindre god første halvleg, men en god anden halvleg

Kategorier

Cheftræner, Brian Sørensen, under Fortuna Hjørring kampen.

Vores kvindehold spillede i dag på udebane mod Fortuna Hjørring. Det blev desværre til et 5-1 nederlag trods en god anden halvleg, hvor Amalie Vangsgaard reducerede til 3-1 og skabte mere liv i kampen.

Det er kun 15 dage siden, vi mødte dagens modstander fra Fortuna Hjørring. Dengang tabte vi hjemme i Right to Dream Park, og i dag fik vi desværre heller ingen point på kontoen.

Efter chancer i begge ender viste Fortuna Hjørring skarphed foran mål efter en halv time, hvor de bragte sig foran med 1-0.

10 minutter senere fik Camilla Kur direkte rødt kort for hånd på bolden i eget straffesparksfelt. Her viste Fortuna Hjørring kynisme igen, da de gjorde det til 2-0 på det tildelte straffespark.

2-0 blev resultatet i første halvleg. Efter pausen var det et helt andet FC Nordsjælland-hold, der trådte ud på banen trods en spiller i undertal. Der blev presset og kæmpet til det sidste. Det skabte chancer i begge ender, og derfor endte kampen 5-1 til Fortuna Hjørring.

Cheftræner, Brian Sørensen, fortæller her om sine tanker om kampen.

– Det var selvfølgelig ikke det, vi havde håbet på. Det er klart at et rødt kort i første halvleg, ændrer kampen fuldstændig. Inden det røde kort scorer de et flot mål, hvor de kommer bag om os, slår den flot ind i forreste rum, og får den sparket ind i det korte hjørne. Det kan ske, men vi har selv et par fine muligheder før det.

– Vi sidder ikke helt ordenligt på vores modstandere i første halvleg, og vi giver dem for let nogle muligheder. Det skal forstås ved, at modstanderne får lov til at spille for let omkring og igennem os. De gange vi kommer i et godt pres og får erobret bolden, er vi farlige, men det skete bare for sjældent i første halvleg.

– Vi viser super karakter i anden halvleg, og det er lige før, vi spiller os ind i kampen igen efter målet til 3-1. Desværre kunne vi ikke holde presset over en hel halvleg med en spiller i undertal i mod et godt hold. Så ja, det var en mindre god første halvleg, men en god anden halvleg.

– Som jeg sagde til pigerne lige før, så viser vi flot karakter efter pausen. Der var god energi, og at vi formår at holde på bolden, er virkelig stærkt. Efter det røde kort og scoringen til 2-0, er det lidt håbløst mod et så godt hold. Derfor var resultatet knap så vigtigt derefter.

– Fortuna Hjørring spiller godt, hurtigt og positionerer sig godt for hinanden på banen. Derudover har de nogle gode og hurtige offensive spillere. Det er klart, at de er svære at håndtere.

– Jeg synes stadig, vi er et af de tre bedste hold i ligaen, så det skal vi vise nu i de resterende returkampe. Det kan vi selv afgøre. Det er klart, at der skal nogle point ind på kontoen nu efter to kampe i træk uden point i Gjensidige Kvindeliga. Nu skal vi komme hurtigt videre, og det skal vi vise allerede nu på lørdag, når vi skal til Aarhus.

– Jeg tror stadig på en top-2-placering. Kan vi holde os i top fire i grundspillet, så er der stadig en god chance for en billet til UEFA Women’s Champions League, afslutter Brian Sørensen.

Det er på lørdag klokken 14.00, at kvinderne skal ud på næste opgave, når de gæster AGF i Vejlby/Risskov Centret. Kampen sendes live på Sport Live.