Atanga om mål: Jeg tog min tid i stedet for at stresse

Kategorier

Måltørken er forbi. 11 kampe gik der, før Isaac Atanga igen kom på scoringstavlen. Det er et forløsende mål for vores angriber, der i den svære periode har kæmpet hårdt både på og udenfor banen.  

Presset på en angriber, der ikke laver mål, kan være hårdt. Det ved Isaac Atanga, der ikke har scoret et mål siden den. 8. marts i år. I går, søndag, mod OB fik han så endelig bolden over stregen til stor lettelse for vores angriber. 

– Da jeg modtog bolden fra Rygaard, så jeg, at OB’s målmand kom ud. Hvis jeg skød den fladt, vidste jeg, at han ville tage den med benene. Så jeg forsøgte i stedet at lobbe den over ham, fortæller Atanga.

– Og da jeg så, at den gik i mål, var det den bedste følelse, jeg har haft meget længe. Det er langt tid siden, at jeg har scoret. Så selvfølgelig var jeg meget glad. 

Efter kampen kaldte træner Flemming Pedersen målet for fremragende. Han var især glad for den ro, som Atanga viste i situationen, fordi afslutningsøjeblikket tidligere har været stressende for angriberen.  

– Sidste sæson havde jeg en del scoringsmuligheder, som jeg missede. Det meste af tiden var jeg alt for opsat på at score. Det stressede mig så meget, at det ikke lykkedes.

– Men jeg opdagede hen af vejen, at når jeg fik bolden, var jeg nødt til at være mere rolig. Og det var målet i går et godt eksempel på. Jeg tog min tid i stedet for at stresse. Og så var der mål, siger vores nummer 35. 

Det hårdeste for Isaac Atanga har været den manglende selvtillid, som de manglende mål har ført med sig. Som angriber er det ikke nemt, når scoringerne udebliver. 

– Det har været noget af det hårdeste for mig. Jo mere du spiller uden at score, desto større bliver presset. Selvfølgelig bakker mine holdkammerater og trænere op, men alligevel følte jeg mig presset.

– Spørgsmålet var: Hvornår scorer jeg igen?

– Derfor brugte jeg også denne svære periode til at tale med vores mentaltræner, Carsten Hvid Larsen, som har hjulpet mig meget i forhold til at håndtere presset, siger Isaac. 

Udover mentaltræning har gårsdagens målscorer brugt måltørken konstruktivt til at fokusere på de situationer, han tidligere har haft svært ved. Altså 1-mod-1-situationer og selvtillid foran mål. 

– Jeg har trænet mine afslutninger meget mere. Med vores assistenttræner, Frank Hjortebjerg, har jeg efter hver træning haft ekstra træninger med fokus på afslutninger. Her har jeg øvet sådanne situationer som den mod OB. Derfor vidste jeg, hvordan jeg skulle skyde og hvorhen. Så det har hjulpet helt vildt meget, siger Atanga. 

– Scoringer handler om selvtillid foran målet, og målet mod OB giver en tro på mig selv. Så nu tænker jeg frem mod de næste chancer, jeg får, fremfor at slå mig selv i hovedet over de muligheder jeg har misset. Jeg behøver ikke at stresse, men bare fokusere og være rolig, så skal målene nok komme. 

Den flotte scoring mod OB var en stor forløsning for angriberen, der med målet har optanket en ny portion selvtillid. En selvtillid han forhåbentlig kan drage fordel af i de næste kampe. 

– Den selvtillid, jeg viste ved scoringen, er takket være trænerne og mine holdkammerater, der giver mig troen på mig selv og mine evner. Når du spiller i et miljø, hvor folk tror på dig, så får du styrken til at give endnu mere af dig selv.

– Presset på at score mål er væk nu, så derfor er tiden kommet til at score mere. Selvfølgelig vil jeg gerne score rigtig mange mål denne sæson, men det afhænger af holdet. Hvis jeg får chancen, så er jeg klar til score og gøre mit bedste. 

Isaac Atanga får muligheden for at score igen på mandag, hvor vi hjemme i Right to Dream Park tager imod vores rivaler fra Lyngby BK.