Zangenberg: Vi skal arbejde mere intenst 

Kategorier

Foto: fcn.dk

Intensitet, eksplosivitet og skarphed. Efter tre ugers ferie er vores Superliga-trup igen tilbage på træningsbanen. Forude venter en hård opstart med “fuld rabalder”, fortæller Head of Physical Perfomance, Mathias Zangenberg. 

“Der venter spillerne den hårdeste pre season, de nogensinde har været med til.”

Sådan sagde cheftræner Flemming Pedersen, efter sidste sæsons ærgerlige nederlag mod FC København i Parken. I mandags var ferien forbi, og truppen var igen samlet i Right to Dream Park for at forberede sig på den kommende sæson. 

“Vi havde en snak med spillerne om, hvilken retning fodboldspillet flytter sig i. Det er ikke nogen overraskelse, at spillet bliver mere og mere intenst. For at vi kan følge med, er vi nødt til at arbejde mere intenst,” siger FC Nordsjællands fysiske træner, Mathias Zangenberg.

Efter et par veloverstået fysiske tests og et sommerferieprogram, der bar præg af intensitet og styrketræning, var Zangenberg fortrøstningsfuld over for spillernes form.

“Den forfatning, som spillerne er kommet tilbage i, ser rigtig fin og fornuftig ud. Der er ikke nogen store afstikkere. De har fået et ferieprogram, som er en tand mere højintenst, end de plejer. Det synes jeg godt, at man kunne se i testen.”

For at blive klar til sæsonstarten ude mod Brøndby den 13. september skal spillerne igennem flere uger med hårde træningspas og -kampe. 

“De første to uger af pre season er grundtræning med rigtig hårde træningspas for spillerne, hvor der ikke er nogen kampe. Så de træner mere, end de normalt ville gøre. Der er mere eller mindre fuld rabalder hele tiden i de træningspas, vi laver,” siger Zangenberg og fortsætter:

“Den tredje uge tager vi på træningslejr til Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Der har vi et par træningskampe for at få spidset tingene til. Sådan en træningslejr er en rigtig god mulighed for at være opmærksom på spillerne 24-7 i de seks dage, vi er afsted. Og så er der bare rigtig mange træningsminutter, fordi der også er dobbeltpas, ligesom vi har bedre mulighed for at træne eksempelvis standardsituationer”

“I den sidste uge inden sæsonstart skruer vi antallet af træninger ned, men vi holder fortsat fast i intensiteten. Det handler om skarpe træninger med intense øvelser, kvalitet i pasningerne og et mentalt fokus. Der skal alting sidde i skabet, så man er klar til den første kamp,” siger Zangenberg. 

Modsat tidligere har Superliga-truppen ikke en træningslejr i udlandet denne sommer, ligesom holdet heller ikke tester mod større udenlandske modstandere. Zangenberg er dog ikke i tvivl om, at spillerne nok skal blive prøvet af.

“Vi har en træningskamp mod Vejle, som er et fint fodboldhold. Derefter møder vi AGF, som er et endnu bedre hold. Så det er et rigtig godt match, der ligger tæt på det niveau, vi kommer til at møde i ligaen.”

Inden træningskampene mod Vejle BK og AGF tester vi på hjemmebane mod HB Køge den 28. august klokken 13.00. Kampen vil blive livestreamet på vores YouTube-kanal. Tilskuerinfo følger senere.