Ugens U-nyt: FCK & Crowne Plaza

Kategorier

Foto: Gonzalesphoto.dk

Efter en speciel sommerpause er alle vores ældste akademihold tilbage på banen. U17 og U19 tager i weekenden imod FCK, mens U15 i dag indleder Crowne Plaza Elite Cup. Her en opdatering fra akademitrænerne.

U19:

Vores U-19-drenge var en del af et sent mesterskabsslutspil i sidste sæson, hvorfor truppen havde en kortere sommerferie end sædvanligt. På trods af dette mener cheftræner, Kasper Kurland, at holdet har haft en god pre season, hvor der også har været plads til ikke-fodboldrelaterede aktiviteter.

– Jeg synes, at vi har haft rigtig gode forberedelser efter en kort pause på blot 14 dage. Vi har lavet en teambuilding-session med drengene, hvor de har været ude og sove under åben himmel, selv skulle lave mad og finde sammen i gruppen. Det har været med til at give en god dynamik og et godt sammenhold i truppen.

– Og så har vi trænet godt og koncentreret. Vi har kunnet starte på et lidt højere niveau lidt tidligere på grund af den korte pause, hvor spillerne har været gode til at holde sig i gang. Det har vi også kunnet se, har været godt for os i de testkampe, som vi har spillet indtil videre. 

Holdet sparker sæsonen i gang i morgen, hvor første kamp spilles på hjemmebane mod FC København. En opgave som Kurland og drengene ser frem til.

– Vi glæder os helt vildt. Det bliver fantastisk at komme i gang med turneringen igen mod en stærk modstander, som altid er velorganiseret samt farlige med deres stærke offensiv og defensiv. Så det bliver en stærk test for os og en fed kamp at lægge ud med. Vi forventer, at vi kommer ud med det samme udtryk, som vi har set i vores træningskampe, som har set ganske fint ud.

U19-drengenes kamp mod FCK bliver fløjtet igang i morgen lørdag klokken 13.00 i Right to Dream Park. Stadion er åben for tilskuere, så længe de gældende retningslinjer overholdes. Opgøret vil ligeledes blive livestreamet på vores YouTube-kanal.


U17:

Modsat U19 Ligaen startede U17-holdet den nye sæson allerede i sidste weekend, hvor de tog turen til Herning for at møde FC Midtjylland. Kampen endte med et nederlag på 2-0, men cheftræner, Johannes Hoff Thorup, mener dog, at hans mandskab kan tage nogle gode ting med sig fra kampen.

– Først og fremmest var det dejligt at komme i gang igen med sæsonen. Vi har brugt opstarten på at aftale en række parametre, der kan være med til at evaluere vores præstationer mere i dybden – især for at nuancere billedet mere end blot et resultat. På mange af de parametre præsterer vi fint i weekenden.

– Vi vil eksempelvis være dominerende med bolden, og vi vil arbejde aggressivt mod bolden, når vi ikke har den. I forhold til dette synes jeg, at drengene leverede mange fine ting i kampen.

– Når det så er sagt, så manglede vores beslutninger og afgørende bolde i den offensive del af spillet kvalitet. Ved gennemgangen af kampen er det tydeligt, at der fortsat er nogle både relationelle og individuelle ting, som skal arbejdes med. Vi må være kritiske overfor at gå fra banen uden at lave mål, når man ser på antallet af chancer, vi skaber i kampen. Den del skal helt klart forbedres. 

I morgen har holdet chancen for at få sæsonens første sejr, når FC København kommer på besøg i Right to Dream Park. Det er ofte målrige kampe, når de to U17-mandskaber tørner sammen.

– I forhold til kampen i weekenden begynder vi sidst på ugen at forberede os. Vi har mødt FCK flere gange de sidste par måneder, og der nogle ting i deres spil med bolden, vi skal være opmærksomme på. Det er et godt hold, og et hold der vil mange af de samme ting som os. Derfor plejer det at blive tætte, men også målrige kampe, når vi mødes. Det bliver det helt sikkert også i weekenden. Allerede nu kan jeg løfte sløret for, at vi nok har et par nye greb i ærmet til i morgen. Men det må man komme på stadion for at se mere til.

U17-holdets kamp mod FCK starter i morgen lørdag klokken 15.30 i Right to Dream Park. Ligesom med U19 er det også her muligt at overvære kampen. Kampen vil dog ikke blive livestreamet.


U15:

Den 20. juni startede klubbens U15-drenge forberedelserne til den nye sæson, som starter en smule senere end U17- og U19 Ligaen. Det er først om to ugers tid, at holdet indleder turneringen, hvorfor pre season bliver brugt på at ryste truppen sammen, øge intensiteten i spillet og forberede drengene på lange udebaneture, fortæller cheftræner Emil Sjølin Andersen.

– I skridtet fra U14 til U15 sker der ikke den store forandring i hverdagen for drengene, fordi de stadig træner på de samme dage og tidspunkter som sidste år. Derfor har det i opstarten været vigtigt, at spillerne lærer de nye trænere og ledere omkring holdet at kende. Ligesom de skal få et endnu stærkere sammenhold. Vi har desuden fået et par tilføjelser til truppen, som ligeledes har skulle rystes sammen med den eksisterende trup.

– I træningen har vi haft fokus på at øge intensiteten i spillet og gøre det mere fysisk. Spillerne har allerede et højt teknisk niveau og kan spille i et højt tempo, hvilket vi arbejder på at gøre endnu bedre, så vi kan angribe i et højere tempo samt få endnu mere kvalitet i afleveringerne.

– Vi har i forberedelse på den nye sæson spillet tre træningskampe og skal deltage i Crowne Plaza Elite Cup denne weekend. Det er første gang, at denne gruppe spillere skal på længere udebaneture næsten hver anden weekend, hvorfor vi i opstarten har været i Herning og spille mod FCM, så drengene fik oplevelsen af at skulle tidligt op, sidde fire timer i en bus og derefter skulle præstere på banen. 

– Forventningerne til årets Crowne Plaza Elite Cup er som altid at få nogle gode kampe mod stærke modstandere og en god matchning. Turneringen er en smule anderledes i år grundet Covid-19, da der ikke i samme grad vil være international matchning. Vi vil altid gerne spille mod de bedste hold og akademier i Europa og måle vores hold mod dem, men vi er sikre på, at selvom der ikke er mange internationale hold med, så bliver det stadig nogle gode kampe og en god turnering.

Du kan se kampprogram og de tilmeldte hold til Crowne Plaza Elite Cup HER.

U15 spiller første turneringskamp lørdag den 5. september, hvor Brøndby IF venter på hjemmebane.