Ugens U-nyt: Stor oplevelse til Crowne Plaza Cup

Kategorier

Vores U15-hold deltog i weekenden i Crowne Plaza Cup, hvor de besejrede Brøndby med 2-0 i finalen. U17 og U19 var også i aktion i de respektive ligaer, da begge mandskaber tog imod FC København i Right to Dream Park. 

U19:

Det var en travl uge for vores ældste akademihold, da de både var i aktion lørdag og tirsdag. Lørdag tog de hul på den nye sæson i U19-ligaen, da FC København kom på besøg, og tirsdag spillede de semifinale i Pokalturneringen imod FC Helsingør. Kampene endte begge to med en sejr på henholdsvis 2-1 og 12-2.

– Vi er godt på vej med processen med drengene. De ting vi har arbejdet med i spillestilen kan ses på banen. Drengene er dejligt fokuserede og kører på, så der er godt gang i processen, forklarer cheftræner, Kasper Kurland, om de to gode kampe.

Også U19-spilleren, Lucas Lykkegaard, har sat nogle ord på de sidste to kampe.

– De to kampe var meget forskellige, men vi viste i begge kampe, hvor langt vi er kommet som et hold. For hver kamp vi spiller, bliver vi bedre, hvilket blandt andet skyldes den måde, vi træner og forbereder os på. Jeg tror, at hvis vi holder den samme koncentration i den kommende periode, så kan vi bygge videre på den gode start, vi har fået.

I den kommende weekend tager holdet en tur til Odense, hvor OB venter. Her vil cheftræneren have det samme aggressive udtryk fra drengene.

– Vi skal lykkedes med at få ramt vores målsøgende spil. Samtidig skal vi komme med den aggressivitet, som vi ved er i holdet, og så skal vi forsøge at tage kontrollen i kampen.

– I sidste ende handler det om, at vi skal være super effektive på de chancer, som vi får, hvilket man må sige, at vi har været i de sidste to kampe. Og det håber jeg er en tendens, som drengene forsætter med, for det er klart, at vi gerne vil dominere kampene igennem at lave mange mål.

Hvis du ikke har set drengenes sidste to kampe, kan de ses på vores Youtube-kanal.

Kampen imod OB fløjtes igang kl. 12.30, og du kan følge kampen på vores Twitter-kanal.

U17:

U17-drengene var ligeledes i kamp lørdag imod FC København. Kampen endte med et nederlag på 2-1 trods en god anden halvleg.

Cheftræner, Johannes Hoff Thorup, mener dog, at hans mandskab fortjente mere, end de fik med fra kampen.

– Vi var ikke tilfredse med vores 1. halvleg. Selvom kampen var lige set over 90 minutter, og vi havde vores chancer, var vi enige om, at det offensive spil ikke flød, som det skulle.

– Vi taler om det i pausen, ændrer lidt på nogle positioner, og jeg synes, at udtrykket i 2. halvleg er lige, som det skal være. Vi er aggressive i vores presspil og giver FCK minimal tid med bolden. Det giver os mange bolderobringer højt oppe på banen, som blev farlige. Vi har generelt et rigtig godt tempo i vores spil og er i store dele af halvlegen, det klart dominerende hold.

– Det er ærgerligt, at vi indkasserer et mål til sidst efter en omstilling, men det rokker ikke ved, at vores præstation især i 2. halvleg var til meget mere, end hvad vi fik med fra kampen.

Drengenes næste kamp er først d. 12. September, så cheftræneren ser frem til at kunne arbejde med gruppen uden alt for mange afbrydelser.
– Vi bruger nu de næste uger på at træne endnu mere i dybden med vores spillestil. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg sætter pris på en hel træningsuge uden for mange afbrydelser. Vi har virkelig tid til at arbejde med kollektivet men også med de individuelle kompetencer.
– At der så nu kommer tre træningsuger uden afbrydelse i forlængelse af hinanden, gør bare at vi kan nå endnu længere. Så jeg vil godt vove den påstand og sige, at hvis man som tilskuer har detaljerne for øje, så vil man kunne se forskel på vores præstation i lørdags og den næste, der venter os mod Silkeborg.

– For det er en god gruppe af spændende spillere, der lige mangler det allersidste for at få det hele forløst på kampdagen. Og det sker næste gang!

U15:

Det blev til en flot turneringssejr for vores U15-hold, da de unge drenge deltog i Crowne Plaza i sidste weekenden. Triumfen kulminerede med en 2-0 sejr i finalen imod Brøndby IF.

De unge drenge viste rigtig gode takter, fortæller cheftræner, Emil Sjølin Andersen.

– Først og fremmest var det fedt for drengene at få sådan en oplevelse og vinde turneringen, men endnu vigtigere var det, at vi så nogle præstationer i forhold til det, vi havde arbejdet med.

– For eksempel at gøre vores spil mere struktureret, arbejdet med den fysiske del imod fysisk stærke hold og vores udtryk med bolden, så vi kan variere mere i måden, vi bygger op på med bolden, og måden vi angriber modstanderen på.

– Vi skal blive ved med at udvikle os på de parametre, samt blive bedre på det tekniske niveau inden sæsonstart d. 5. September.

Du kan se alle drengenes resultater fra Crowne Plaza HER.