Målrig sejr i første SL-træningskamp

Kategorier

Flemming Pedersen på sidelinjen til dagens træningskamp mod HB Køge. Opgøret endte 5-4 til FCN.

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Vores Superliga-hold spillede i dag en hektisk første træningskamp forud for sæsonstart. Hele ni gange blafrede nettet, da HB Køge blev sendt hjem med et nederlag på 5-4. På trods af sejren er cheftræner, Flemming Pedersen, ikke fuld af begejstring. Dog kalder han kampens forløb for meget forventeligt.

Efter to uger med hård træning spillede vores Superliga-hold i dag første træningskamp, da HB Køge var på besøg i Right to Dream Park. Det blev et meget åbent opgør, som endte med en 5-4 sejr til FCN. Helt som forventet, ifølge cheftræner Flemming Pedersen.

– Det var en meget forventelig første træningskamp, når man har haft en lidt længere pause. Og så bar kampen også præg af, at det på ingen måde var en taktisk affære. Jeg mindes, at vi i vinters også spillede en første træningskamp mod AGF, som vi tabte 5-4.

– Så det er lidt normalt for os at åbne på den måde, kan man sige. Jeg havde også forventet, at det blev sådan en kamp i dag. Køge vil gerne spille et åbent spil, og det ville vi også i dag.

I pausen blev ni nye spillere sat ind, hvorfor det kun var Peter Vindahl og Abu Francis, der spillede mere end 45 minutter.

– Vi er lidt mere bestandige i første halvleg, hvor vi på papiret også stiller med et stærkere og mere sammenspillet hold, end det vi stiller med i anden halvleg. Og når man skifter hele holdet i to kæder, som vi gør i dag, så er der også større chancer for, at det bliver et mere åbent opgør.

– Presspillet og den generelle kommunikation på banen sejlede i dag. Specielt i anden halvleg. Der kunne man godt se, at vi ikke var en enhed. I anden halvleg mangler vi selvfølgelig mange af de spillere, som normalt spiller, men det skal ikke være en undskyldning.

– I første halvleg er optakten til deres andet mål eksempelvis også kedeligt. Der var ikke god nok sammenhæng i holdet, og det er vi nødsaget til at få, hvis vi vil skabe resultater i 3F Superligaen.

Inden kampen fortalte assistenttræner, Frank Hjortebjerg, at der var god mulighed for at træne bagspillet, da HB Køge ofte lod modstanderens målmand føre bolden frem. Det blev også aktuelt i dag.

– Det var faktisk ikke et så højt pres fra HB Køge i dag, hvor de lod Pete have bolden meget. Så han havde meget tid til at tage bolden med frem. Det havde vi også snakket om inden kampen, fordi det ikke er noget, som vi er helt vant til, fortæller Flemming Pedersen og fortsætter:

– Man kunne også godt se, at Pete ikke var helt komfortabel med det. Men det er også et aspekt, som måske kan blive en del af fremtidens spil, hvor det hele bliver mere mandsorientret. Og så vil målmanden automatisk komme meget mere med i spillet.

– Så det var fint nok lige at få prøvet. Det man som målmand kan gøre i de her situationer, er, at man altid kan lægge den ned bag modstanderens forsvar, hvis man ikke ved, hvad man ellers skal gøre. Man skal bare sørge for, at afleveringen ikke bliver så lang, at den går hele vejen ned til modstanderens keeper.

– I stedet skal man have lidt vinkel på, som også var det, der skete ved vores mål til 4-4. Der tager Rothmann et godt løb ned i banen, mens Godsway løber dybt. Der løfter Pete bolden over Køges forsvar. Så det var en fin løsning.

– Men jeg havde regnet med, at vi var bedre til at spille 3-mod-2 nede bagfra. Når Pete har bolden, går deres angribere på vores to stopper, og så har vi jo en overtalssituation. Der skulle vi have været bedre til at spille ud til en af stopperne, når deres angribere presser mod Pete.

Forud for den kommende sæson er det blevet meldt ud, at holdet skal spille med endnu højere intensitet i kampene. Det var dog ikke altid til at spore i dagens opgør, men det er der en helt naturlig årsag til.

– Vi er slet ikke på plads med intensitet endnu. Og det var heller ikke forventet. I vores fysiske plan var det her en restitutionsdag. De spiller kun 45 minutter hver i dag, så det var en halv hviledag, hvis man sammenligner med den øvrige uge, hvor der har været fuld knald på i to timer på træningsbanen.

– Så derfor var det forventet, at det ville blive forholdsvist monotomt i dag. Vi vil selvfølgelig gerne have så meget intensitet i spillet, som det overhovedet er muligt, men vi kan ikke forvente det helt store, når spillerne har trætte ben.

– Dagen i dag har været kort. Dagen i morgen bliver hårdere, hvor de igen får en længere træningsdag, siger cheftræneren.

Abu Francis scorede et kanonmål på frispark i første halvleg, inden Clinton Antwi gjorde ham kunsten efter med det afgørende mål til 5-4 i det 92. minut. Og netop de individuelle aktioner er noget, som cheftræneren hæfter sig ved.

– Vi kan til gengæld glæde os over den individuelle kvalitet i dag. Det var dejligt at se to flotte frisparksmål, fordi vi har meget fokus på afslutninger. Specielt uden for feltet, hvor Rygaard jo også har et langskudsmål.

– Så vi får trænet vores sparketeknik i dag, hvor vi i dag også bliver en trussel udenfor feltet. Det er meget positivt, da vi på den måde undgår, at modstanderen bare kan stille sig helt ned, når vi har etableret spillet på deres halvdel, afslutter Flemming Pedersen.

Kampens øvrige mål blev sat ind af Mikkel Rygaard og Kamaldeen Sulemana. Førstnævnte scorede altså to gange.

Du kan se eller gense kampen HER. Da der var problemer med internettet i dag, starter videoen først i midten af første halvleg.