Hjortebjergs optakt: En anden type kamp

Kategorier

Frank Hjortebjerg på sidelinjen til første træningskamp mod HB Køge.

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I dag er vores Superliga-trup draget til Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, hvor der venter en uges træningslejr og to træningskampe. Første test er i morgen mod nyoprykkede Vejle BK, hvor der spilles 3×45 minutter. Assistenttræner, Frank Hjortebjerg, spår om en anderledes kamp end mod HB Køge i fredags.

Flemming fortalte, at HB Køge-kampen var en typisk første træningskamp for jer, hvor der ikke var så meget fokus på taktik og resultat. Hvordan bliver opgøret i morgen?

– Det bliver en anden type kamp. Den første er kamp var sådan en kamp, hvor det vigtigste var, at alle fik minutter i benene. Spillerne var blevet presset hårdt i dagene op til. Så det handlede om, at de skulle ind og have en halvleg hver, hvor de for første gang i lang tid kunne mærke, hvordan det var at spille en fodboldkamp igen.

– Men vi har jo en kort opstart i år. Så er det ikke ret lang tid til, at datoen hedder 13. september, hvor vi står inde på Brøndby Stadion og skal give den gas. Så allerede nu begynder vi at se frem imod den kamp. Det betyder, at vi gradvist vil forsøge at skabe et kampbillede, der minder mere og mere om det, som vi kommer til at møde i Superligaen.

– Derfor vil alle spillerne ikke få lige meget spilletid denne her gang. Og oplægget til kampen vil også bære præg af, at det begynder at blive alvor nu. Hvis man kan sige det sådan.

– Man vil sandsynligvis se et FC Nordsjælland-hold, som stiller i en stærk startopstilling. Og dem som starter inde, vil sandsynligvis blive skubbet lang tid i kampen, så vi kan prøve at spille et hold sammen forud for første turneringskamp.

– I kampen mod HB Køge vidste spillerne godt, at de kun skulle spille en halvleg hver. Derfor var vores måde at presse på lidt mere ultimativ. De havde fået carte blanche til bare at trykke på – uden at skulle bekymre sig så meget om, hvordan det ville gå. Det må man også sige, at resultattavlen bar lidt præg af.

Kampen i morgen falder blot tre dage efter HB Køge-kampen. Hvad bruger man den tid på?

– Vi trænede forholdsvist meget igennem i går, når man tænker på, at det var dagen efter kamp. Og der så det ud som om, at spillerne var i god forfatning. Dagen i dag har været en ren transportdag, fordi både spillertrup og trænerstab skulle fragtes til Vildbjerg, hvor vi er på træningslejr den kommende uge.

– Men så har vi faktisk et kort træningspas i morgen formiddag, inden vi skal spille kampen. Det kommer til at være en smule opdelt. De spillere som er planlagt til at skulle spille mange minutter, får en kort og taktisk træning, som minder om de pre match-træningspas, vi normalt har dagen inden kamp.

– Og så har vi med al sandsynlighed en anden gruppe spillere, som bliver trykket lidt mere på til træningen. Men langt de fleste af alle spillerne har spillet kamp enten fredag eller lørdag. Så det bliver en stille og rolig træningsdag i morgen formiddag, hvor der primært er fokus på Vejle-kampen, standardsituationer og andre taktiske aspekter. Hvilket er noget, som vi egentlig ikke har prioriteret her i de første 14 dage. Der har været fuld fokus på, at det fysiske skulle op på et højt niveau.

– Og det er jo der, at træningslejren bliver behjælpelig. Der skruer vi lidt mere ned for volumen og sprints nogle af dagene, mens vi til gengæld kan skrue lidt mere op på det taktiske plan og de små detaljer.

“Spillerne har spillet kamp enten fredag eller lørdag”. Hvad mener du med det?

– Vi har flere af U19-drengene med herovre. Det drejer sig om Leo Walta, Simon Adingra, Jesper Dickman, Daniel Svensson, Lukas Lykkegaard, Samuel Andersen og Andreas Schjelderup, som alle var med U19-holdet i Odense lørdag, hvor de iøvrigt fik en flot sejr mod OB.

– Kampen i morgen er jo 3×45 minutter, men vi skal allerede spille igen lørdag. Nogle af drengene er kun med de første par dage, hvorefter de tager videre til noget landsholdssamling.

– Så det er lidt et større puslespil, der afhænger af, hvordan kampen forløber. Det kommer an på, hvordan vi kommer igennem den og hvordan spillerne har det dagen efter. Men det giver lidt at lege med i forhold til trupsammensætningen og træningsgrupperne.

Der var nogle gode offensive aktioner mod HB Køge, hvor vi laver fem dåser. Er det noget, som I kan tage med til kampen i morgen?

– Vi havde en masse fine angreb mod HB Køge. Særligt i første halvleg, hvor vi fik sat nogle ret fine kombinationer op. Vi fik taget nogle positioner, der gjorde ondt på HB Køge. Men vi har faktisk ikke gennemgået det her med spillerne endnu. Grundet til at vi har ventet med det, er, at Vejle med stor sandsynlighed kommer til at positionere sig lidt på samme måde, som HB Køge gjorde i deres middel organisation. Altså når de er lidt tættere på deres eget mål og ikke presser højt.

– Derfor har vi valgt at vente med at vise de her klip til spillerne, fordi det giver god mening at vise dem som en overgang til Vejle-kampen. Deres strukturer kan nemlig godt minde lidt om hinanden. Og der var nogle fine gennembrud mod HB Køge, som vi forhåbentlig kan overføre til spillet i morgen.

– For eksempel ved vores mål til 3-1. Der har vi nogle gode kombinationer ind imellem HB Køges forsvars- og midtbaneled. Der får vi spillet godt ind imellem linjerne. Og med få berøringer. Det var Rygaard, der fik sat noget lækkert sammen der. Og det var også ham, der endte med at score.

– Det er nogle af de samme rum, som vi vil forsøge at ramme mod Vejle i morgen.

Det er mere end halvanden år siden, at vi sidst mødte Vejle BK. Men nu møder vi dem både i pre season og i 3F Superligaen. Bliver det et glædeligt gensyn?

– Personligt er jeg meget glad for, at Vejle er tilbage i 3F Superligaen. Det er der, Vejle hører til. Det er en stor fodboldby med gode traditioner for talentudvikling. De har formået at bygge en klub op, hvor byen virkelig bakker op. Og så er det også bare et smukt sted at spille, fordi deres stadion ligger ude i Nørreskoven.

– Der er nogle danske fodboldlegender og -koryfæer, der kommer fra Vejle. Som de ligesom har været med til at skabe. Så for mig er det bare virkelig fedt, at de er tilbage igen. Det er en fed klub, en skøn by og et fantastisk sted at spille fodbold. De bidrager også til den danske talentudvikling, hvor de blandt andet har en god base for mange unge fodboldspillere, der går på efterskole.

– Så det bliver dejligt at møde dem igen!

Der er kickoff klokken 17.30 i morgen. Opgøret bliver spillet på banerne ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, hvor der ikke er adgang for tilskuere. Vejle BK livestreamer til gengæld kampen. Vi deler et link på de sociale medier, når det er muligt.