Fra akademi til Superliga: Oliver Tølbøll Rimmen

Kategorier

Som bekendt er et af de største formål med vores model, at vi skal give unge mennesker chancen for at opnå deres drømme. Denne sommer er ingen undtagelse, da fire akademispillere rykkes op i Superliga-truppen.

Andreas Gülstorff, Andreas Bredahl og Emeka Nnamani er allerede blevet introduceret, hvorfor det nu gælder den fjerde og sidste akademispiller, der tilslutter sig Superliga-truppen denne sommer.

Oliver Tølbøll Rimmen er en løbestærk midtbanespiller, der har spillet 28 ungdomslandskampe for Danmark. Den 19-årige fynbo kom til klubben i 2016 fra Dalum IF.

U19-cheftræner, Kasper Kurland:
– Oliver Tølbøll har haft en enorm betydning for U19-holdet med hans indsats og lederskab som anfører. Han var en stor del af anførergruppen, som er en rolle, han har udviklet sig i. Det var ikke det, som han følte, var det mest naturlige for ham i starten, men han har lært at tage et større ansvar for hele gruppen. 

– Han har været rigtig stærk som midtbanespiller på U19. Da han kom fra Dalum var han egentlig 9’er, men efter to år på U17-holdet som venstre kantspiller blev Tølbøll omskolet til midtbanespiller. 

– Han er hurtig i sine tanker og handlinger; rigtig aggressiv og et godt presspil. Han har en stor motor, selvom han er en af de mindre spillere på banen. Så han har en stor kapacitet, er god i sit presspil og rigtig dygtig til at vende rundt og komme retur. Han er exceptionel dygtig til sine dybdeløb og løbene ind i feltet. Det har han scoret en hel del mål på.

– Han har over tid udviklet en forståelse for, hvornår vi skulle sætte tempoet op eller holde fast i bolden. Så det bliver meget spændende at følge hans udvikling. Jeg er sikker på, at han er en af dem, som kommer fra baghjul, fordi nogle af hans jævnaldrende allerede har fået deres 3F Superliga-debut. Når han først har fået kendskab til niveauet i Superliga-truppen, så vil det være en spiller, vi kommer til at høre meget til. 

Head of Coaching, Alexander Riget:
– Oliver kommer fra Dalum, hvor vi havde haft kendskab til ham i et godt stykke tid. Vi fik for alvor øjnene op for ham, da han som U14-spiller spillede pokalfinale i Right To Dream Park. Igennem en længere periode havde Oliver træninger med U17-holdet, selvom han var U15-spiller på daværende tidspunkt. Efter mange gode snakke med ham og familien valgte han at spille heroppe, da han aldersmæssigt blev første års U17-spiller.

 – Som fodboldklub er en af de største komplimenter, man kan få, at en familie betror os opgaven at tage sig af deres søn eller datter i dagligdagen. Særligt når de kommer langvejs fra, som Oliver gør. Oliver har boet på Bagsværd Kostskole i fire år nu, hvor han også afsluttede sin gymnasiale uddannelse denne sommer. Derfor er timingen perfekt i forhold til at indtræde i 3F Superliga-truppen.

 – Oliver startede sin tid i klubben som indadgående kantspiller, men har senere hen primært gjort sig som central midtbanespiller. Han har et rigtigt godt fodarbejde og et meget lavt tyngdepunkt, der gør, at han er svær at tage bolden fra. Det gør ligeledes, at han er dygtig i de defensive 1-mod 1-situationer. Ligeledes har han en god kapacitet, som gør, at han kan tilbagelægge mange højintense meter i løbet af en kamp.

 – Han har spillet mere end 25 ungdomslandskampe og ligeledes været med til en lang række af turneringer med det internationale akademi. Oliver har været en bærende spiller på vores U19-hold igennem de seneste par sæsoner, og vi synes, at timingen er god i forhold til at rykke fast ind i Superliga-truppen. Det bliver godt for Oliver at få nogle større udfordringer efter nogle rigtig gode år på U19.

Oliver Tølbøll Rimmen har fået nummer 19 i Superliga-truppen.