Fra akademi til Superliga: Andreas Gülstorff

Kategorier

Som bekendt er et af de største formål med vores model, at vi skal give unge mennesker chancen for at opnå deres drømme. Denne sommer er ingen undtagelse, da fire akademispillere rykkes op i Superliga-truppen.

Vi lægger ud med den 17-årige målmand, Andreas Gülstorff Pedersen, der sammen med Peter Vindahl og nye Martin Vantruba skal udgøre målmandsteamet i FC Nordsjællands Superliga-trup for den kommende sæson. Lær ham bedre at kende her.

Målmandstræner U19, Magnus Pondus Hansen:
– Andreas er en teknisk dygtig målmand, der særligt i redningsspillet skiller sig ud som meget reaktionsstærk og dygtig i 1-mod-1-spillet, hvilket han har vist ved flere lejligheder i denne sæson for både FC Nordsjælland og det danske U17-landshold. Andreas er venstrebenet og evner at flytte bolden langt, hurtigt og ofte med stor præcision, som på de bedste dage kan give associationer til Ederson fra Manchester City. Dette er naturligvis et effektivt værktøj i vores opbygningsspil.

– Målmandsstilen i FC Nordsjælland kræver, at keeperen kan bevare roen i spillet med bolden selv under hårdt pres fra modstanderen. Udover at kunne forsvare målet, skal en FC Nordsjælland-keeper også kunne dække store rum i indlægsspillet og ved omstillinger imod os. I mine øjne er det netop denne type målmand, som Andreas udvikler sig i retning af. 

– I den netop overståede sæson har Andreas både spillet kampe for FC Nordsjællands U17- og U19-hold og blev sidste sommer kåret til turneringens målmand ved et et stort internationalt stævne i Holland. På trods af hans unge alder er Andreas i den foregående sæson modnet som målmand, hvor han har haft en unik mulighed for at være i mesterlærer gennem mange Superliga-træninger og deltagelse på træningslejr i vinters.

Head of Coaching, Alexander Riget:
– Andreas har spillet i Dalby, Herfølge og senest Brøndby, inden han skiftede herop som U15-spiller, hvor jeg trænede ham, da han startede i klubben. Jeg husker tydeligt hans første træninger i klubben. Der var blandt andet et pas oppe på bane 5, hvor vi spillede et intervalspil. Jeg har til dato aldrig set en U15-målmand redde så mange bolde i et intervalspil, som Andy gjorde den dag.

– Igennem sin tid i klubben har Andreas spillet en del kampe med spillere, der har været ældre end sig selv, og har ligeledes deltaget i en lang række turneringer i udlandet. Både i Tyskland, Holland, Italien og Japan. Det har været vigtigt for ham, at sikre en masse kampe på højeste internationale niveau. Derudover har Andreas været fast med omkring diverse ungdomslandshold, siden det første årgang 2003-landshold startede.

– Han har en enorm vindermentalitet og er meget selvkritisk, hvilket gør, at han virkelig stræber efter at udvikle sig. Derudover er han meget hårdtarbejdende på træningsbanen samt dygtig både i redningsspillet og med fødderne. Vi har igennem mange år haft dygtige målmænd på akademiet, og særligt i årgang 2003 har de været dygtige til at få det bedste frem i hinanden, ligeledes er der blevet gjort et rigtigt godt stykke arbejde fra de dygtige målmandstrænere, vi har på akademiet. 

– Andreas er fra Dalby, hvilket er et godt stykke væk fra Farum. Derfor er der blevet brugt meget tid på transporten i løbet af årene, men ligesom med rigtigt mange af vores andre spillere har Andreas en familie, der virkeligt bakker op omkring hans fodbold, hvilket vi er helt sikre på, at de vil fortsætte med i årene fremover. 

– Han har i en længere periode trænet med Superliga-holdet flere gange om ugen trods sin unge alder. Og der er ingen tvivl om, at det kræver noget tilvænning, da tempoet er lidt højere. Vi glæder os til at følge Andreas og vil ligeledes glæde os til at se ham på U19-holdet af og til, som han aldersmæssigt kan spille på de næste 3 år.

Andreas Gülstorff har fået nummer 31 i Superliga-truppen.