En god sæsonstart for kvindefodbold

Kategorier

Anfører på FC Nordsjællands kvindesenior, Catrine Gryolt Larsen under Brøndby IF kampen.

FC Nordsjællands kvindesenior er fuld i gang med den nye sæson. Efter fire spillerunder er holdet placeret på fjerdepladsen med tre point op til førerholdet. FC Nordsjællands U18 pigehold er også fuld i gang. Selvom det ikke har været den bedste start resultatmæssigt for dem, er ambitionerne for sæsonen stadig høje.

FC Nordsjællands kvindesenior havde en flot 2019/2020-sæson, da holdet sluttede med bronzemedaljer i Gjensidige Kvindeliga og som mestre af Sydbank Kvindepokalen. Nu er sæson 2020/2021 skudt i gang og efter fire runder af Gjensidige Kvindeliga, er holdet placeret på fjerdepladsen á point med den kommende modstander, HB Køge, og med tre point op til FC Thy – ThistedQ på førstepladsen.

FC Nordsjællands kvinder har i den nuværende sæson allerede haft fire debutanter på banen, som alle kommer fra forskellige nationaliteter. Det drejer sig om islandske Amanda Jacobsen Andradóttir, brasilianske Tatyane Amaro Santos, amerikanske Jessica Mary Davis og danske Marlene Larsen.

Anfører, Catrine Gryholt Larsen, synes, at de nye debutanter har været en stor forstærkning på holdet.

– Jeg har helt klart kun positive ting at sige om de nye spillere. De er rigtig søde, og de er både faldet hurtigt og godt til på holdet. Udover det personlige, så er de alle fire store forstærkninger på holdet. De er meget dygtige, så derfor er der også mere konkurrence efter de er kommet til. Det synes jeg er positivt.

– Det har man specielt kunne mærke til træning, da intensiteten har været højere. Jeg føler, vi bliver bedre fodboldsspillere. Det er fire forskellige piger fra fire forskellige baggrunde, som bidrager med hver deres kompetencer på fodboldbanen. De passer meget godt ind i truppen, synes jeg.

De mange nye nationaliteter på holdet gør også, at kvinderne nu i endnu højere grad skal vænne sig til at snakke andet end dansk inde på banen. Det er en udfordring lige nu, men det er også en positiv udvikling for dansk kvindefodbold, at der kommer flere og flere udenlandske spillere til Gjensidige Kvindeliga, mener ‘Gry’.

– Det er klart, at der er kommet en sprogbarriere, som godt kan være en udfordring her i starten. Vi skal tænke os en ekstra gang om, når vi kommunikerer. Især i defensiven, hvor jeg skal vænne mig til, at jeg nu spiller i forsvaret med to amerikanere. Og så har jeg en brasilianer bag mig som målmand. På grund af denne her sprogbarriere, skal vi også tro og stole på hinanden. Det en anden måde at snakke på, som jeg tror er sund for os.

– Det er forstærkning til ligaen, at der kommer flere spillere fra udlandet til Danmark for at spille. Det er lidt et bevis for, at det går i den rigtige retning, når der er interesse for andre lande i at spille her. Og det ses ikke kun her i FC Nordsjælland. Det synes jeg, er positivt for udviklingen af dansk kvindefodbold.

Holdet kom flyvende fra start i den nye sæson, hvor man først fik to sikre sejre mod henholdsvis AGF og AaB, inden man spillede uafgjort mod rivalerne fra Brøndby. I lørdags tabte kvinderne dog 2-1 til KoldingQ, hvilket var lidt af en kold spand vand i hovedet.

– Sæsonstarten har været god, men det var den også sidste år. I den nuværende sæsonstart har vi dog dummet os lidt tidligere, end vi gjorde sidste år, da vi i lørdags tabte 2-1 mod Kolding.

– Hvis man skal se positivt på det, så kan man sige, at det også har været med til at vække os hurtigere. Vi har det med at spille rigtig godt mod de gode modstandere, og så vi falder lidt i niveau, når det er et hold, som vi ikke må tabe point til. Her skal vi blive bedre til at sætte os bedre op til alle kampe.

– Mine forventninger til nuværende sæson er stadig, at vi skal kvalificere os til UEFA Women’s Champions League. Enten med en første- eller andenplads i Gjensidige Kvindeliga. Med de her nye forstærkninger til holdet, er jeg kun blevet mere sikker på det, afslutter Catrine Gryholt Larsen.

FC Nordsjællands U18 pigehold har spillet to kampe i den nye sæson. Det er kun blevet til et enkelt point efter et smalt nederlag til Brøndby, der ligger på førstepladsen, og et uafgjort resultat på hjemmebane mod AGF. Pigerne skulle have været i aktion i søndags i Silkeborg, men på grund af et Covid-19 tilfælde på en skole i Silkeborg, er kampen blevet udsat til en endnu ikke fastlagt dato.

Cheftræner, Mikkel Bjerregaard, er glad for at være i gang igen. Han ser frem til en sæson i den øvre del af tabellen.

– Det er godt at være i gang igen, og det har været en fin start på sæsonen. Resultaterne har ikke været med os, men i forhold til den fodbold vi gerne vil spille, ser det godt ud. Vi har givet et par dumme mål til vores modstandere, men det har været fejl, som vil formindskes, når vi har fået teknikken på plads igen efter den lange pause.

– Vi er et nyt hold, og det er en længere proces for at få det hele til at køre. Derudover så har vi haft et par debutanter i spil, som skal have noget tilvænningstid, så de lærer den måde, vi gerne vil spille på. Når det er sagt, så ser sæsonstarten fin ud. Vi regner helt klart med at spille med der hvor det er sjovest, højt på tabellen, afslutter Mikkel Bjerregaard.

Bliv klogere på stillingen og kampprogrammet for U18 Piger HER.

På lørdag skal både FC Nordsjællands U18 piger og kvindesenior i aktion på hjemmebane. FC Nordsjællands U18 piger tager imod KoldingQ klokken 13.00.

Klokken 14.00 er det tid til femte spillerunde af Gjensidige Kvindeliga, hvor FC Nordsjællands kvindesenior tager imod tabellens tredjeplads og oprykkere fra HB Køge i Right to Dream Park.

På grund af Covid-19-situationen er der kun 300 billetter til rådighed til kampen, som bliver solgt efter først-til-mølle-princippet. Hent din billet HER.

FCN Experience Room åbner allerede klokken 10.00, hvor der vil være mulighed for at købe tøj og merchandise. Husk, at vi alle fortsat skal holde afstand og vise hensyn til hinanden.